hjunday galloper

Debata o avtih za offroad, opremi, predelavah, ...
alfaromeo155

hjunday galloper

OdgovorNapisal/-a alfaromeo155 » Pe Jul 06, 2007 9:13 pm

odlocam se za nakup galloperja 2,5 tdi med starejsim in novejsim modelom kratka izvedba pa me zanimajo vase izkusnje mnenja ter pomankljivosti ki ste jih opazili

lp
off road je moj life

bogdanus
Kraj: Radovljica

OdgovorNapisal/-a bogdanus » Pe Jul 13, 2007 11:50 pm

:idea: Absolutno se splača vzeti novejsi model (98 naprej) saj ima "intercooler" ,več konj (103) ,boljsa oblika ,notranjost,itd . Sam vozim ta avto, kratek model ,sicer zadovoljen,z njim sem prevozil Maroco ,po dolgem in počečez ,tudi nekaj off road-ov dal skozi , je pa res vprasanje kaksnega narajmas . Tudi to je res da imajo ti avti tudi kaksno pomanjkljivost... :D
4x4 na kubik

Fr3nky

OdgovorNapisal/-a Fr3nky » Če Sep 16, 2010 12:29 am

v starega se pa ne da vgradit intercooler posebaj? :)

LP

Uporabniški avatar
primorska
Kraj: ajdovščina

OdgovorNapisal/-a primorska » Pe Sep 17, 2010 7:42 pm

Pozdrav vsam bralcem
Po krajšem oddihu se ponovno oglašam
Ker je vprašanje o galloperju, sem se odločil, da napišem moje izkušnje. Imel sem galloperja kratki model letnik december 2000, z vso opremo.
Ker sem ga kupil v Ljubljani, ga pred nakupom nisem preizkusil na terenu.
Pozneje sem doma ugotovil, da avtomatski vklopniki na prvih kolesih težko vklopijo - včasih da, največkrat ne. Potem sem s poskušanjem ugotovil, da včasih pomaga, da peljem malo nazaj in nato naprej in potem je vklopilo kolesa. Ko sem se pozanimal na servisu za zamenjavo, so mi povedali, da je cena za vsako kolo 500EUR.
Na servisu so mi zamenjali visko sklopko na ventilatorju, ker je bila slaba in mi je pozimi v snegu zakuhal pri lahkem vzponu (zamenjava 270 EUR) Ko sem ga kupil, je bila visko sklopka slaba vendar se to pri vožnji po ravnini in asfaltni cesti ni opazilo.
Vožnja z vklopljenimi štirimi kolesi dopustna le pri manjših hitrostih
Usnjeni sedeži niso ravno najboljši. Z zadnjega sedeža je redno vse popadalo med vožnjo - so preveč gladki.
Vozilo je težko skoraj dve toni (1958kg) in zato tudi poraba ne more biti majhna.
Konstrukcija motorja je stara in ekološko ustreza zahtevam EURO-2
Motor ima 73 KW (99,28 KM) in ima 252Nm pri 1700 obratih, kar je za nezahtevnega voznika povsem dovolj.
Pomembno je tudi to, da nima volan "lufta".
Moj nasvet je nakup Galloperja druge generacije.

Tu bi se lahko še precej napisalo vendar naj bo dovolj.

Lep pozdrav

Uporabniški avatar
primorska
Kraj: ajdovščina

OdgovorNapisal/-a primorska » Pe Sep 17, 2010 7:58 pm

Ker prej nisem napisal bom sedaj dodal naslednje:

"Intercooler" to je samo hladilnik zraka katerega turbo polnilnik potiska v cilindre. Zakaj hladilnik - zato ker ima hladen zrak večjo gostoto kot vroč zrak in ga posledično več stisnemo v cilinder.
Hladilnik lahko montiramo tudi na stari tip galloperja če mu zagotovimo ustrezno hlajenje z dovodom hladnega zraka izven vozila. Seveda ga moramo tudi povezati z ustreznimi cevmi med turbino in sesalni kolektor.
Za večjo moč je pomembna tudi visokotlačna črpalka za gorivo in ne samo "intercooler"

LP
Nazadnje spremenil primorska, dne To Jun 07, 2011 11:16 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Fr3nky

OdgovorNapisal/-a Fr3nky » So Sep 18, 2010 4:50 pm

ufff, to je pa potem že tolko predelav da se ne splača... :) vidim da majo zato prednje havbe na novejših luknjo. To sem pa videl da je na vrhu motorja en hladilnik več... to je torej to...

Hvala za informacije.

Kar se tiče pogonov in rezervnih delov, se dobi original dosti bolj ceneje v Zagrebu, bom kar povedal iz izkušenj ... Križi na kardanu, pridejo v sloveniji eden 150€, v Zagrebu z povrnjenim DDV-jem 92€

sicer pa Cerjak obnovi za dobrih 70€ z delom vred.

Matjazzz
Kraj: LJ

OdgovorNapisal/-a Matjazzz » So Maj 14, 2011 9:34 am

Pozdravljeni
imam starega galloperja l.97. Mogoče je že kdo pisav kako in kaj ampak mi magični gumb v prvih nekaj temah ni nič našel. Najbrž bom moral kmalu pogledat zadnje zavorne bobne ''dromlne'' zato me zanima kako jih sneti? Mogoče ima enako narejeno kot pajero1 generacije?
nikoli ne reci nikoli

Uporabniški avatar
Zoran67
Kraj: Tolminske višave

OdgovorNapisal/-a Zoran67 » So Maj 14, 2011 10:45 am

predelave za interculer se ne splačajo - predrago (nabava, izrez havbe, barvanje,predelavce cevovodov). Hyunday v osnovi ni narejen za off ropad zato ga ne priporočam. Razmerje pri vožnji v reduktorju je prehitro. Na Hyundayu sem doktoriral zato lahko govorim, z njim sem tudi vozil sipine v Tuniziji in nikakor ni za take podvige (podvozje, hladilni sistem,..) Hyunday je primeren za nežno vožnjo po terenu (polosovine so švoh). V klopniki delujejo mal naprej, mal nazaj, ko jih potrebuješ niso vklopljeni in je že prepozno, zato moraš gor dati ročne vklopnike (polosovine??).
Upam, da sem kaj pomagal, vprašanja lahko tudi na ZS.
prihodnost pripada tistim, ki verjamejo v lepoto svojih sanj

Matjazzz

OdgovorNapisal/-a Matjazzz » Ne Maj 15, 2011 12:39 pm

Matjazzz napisal/-a:Pozdravljeni
imam starega galloperja l.97. Mogoče je že kdo pisav kako in kaj ampak mi magični gumb v prvih nekaj temah ni nič našel. Najbrž bom moral kmalu pogledat zadnje zavorne bobne ''dromlne'' zato me zanima kako jih sneti? Mogoče ima enako narejeno kot pajero1 generacije?
:roll:
nikoli ne reci nikoli

Matjazzz

OdgovorNapisal/-a Matjazzz » Sr Okt 19, 2011 10:51 pm

Živjo
Zanima me če imajo tastari galoperji do .97 res tako narejen motor da če glavni jermen poči ne poškoduje ostalih stvari(ventilov, batov...). Naj bi bil pa isti motor kot pri pajeru do l.91.
Po netu ne najdem servicebox za pajera niti za galloperja.

A fazo motorja se da dobro po oznakah pogruntat ali je kašna fora?

Hvala
LP
nikoli ne reci nikoli

robinzon
Kraj: Bloke

OdgovorNapisal/-a robinzon » Sr Okt 19, 2011 10:57 pm

A nima Pajero dva zobata jermena?

tuduki
Kraj: RIBNICA

OdgovorNapisal/-a tuduki » Če Okt 20, 2011 6:45 am

oi. moram mal pripomnit. ja ima tudi galoper dva zobata jermena in tudi če ti poči kateri je hudo narobe. preverjeno. ventili, klačkalice, odmična to je blo vse v rafuzi ko sem vzeu dol pokrov ventilov. in potemm sem še glavo dol potegnu pa dihtnge in glavo dat brusit za vsak slučaj tko da je kar neki naneslo. če se prov spomnm okrog 1000 do 1200e. Pravijo da je novi model bolši in jaz v to vrjamem k ga ima par kolegov sedaj in jim špilajo kot urca. Naj pa še povem da sem biu temu galloperju jaz šef od prvega dne in to kar 14let.
DOKLER NE POIZKUSIM LEVA, JE ZAME ŠE VEDNO PRAŠIČ KRALJ ŽIVALI!!!

LIX

OdgovorNapisal/-a LIX » Po Okt 24, 2011 10:10 am

http://www.youtube.com/watch?v=PiEQLBot ... re=related

zakaj pa potem tale gre? pa tak kokr mal gledam posnetke na youtube vidim da se furajo kr po konkretno razritih cestah. ampak ok. saj sem že napisal da ga mislim imeti za kakšne lažje podvige vendar berem da je to navadna jajca in da se ga nikakor za noben denar ne izplača nabavit :) rad bi imel diesel motor velik avto 4x4 pa poceni pa da dela do 4000 in kaj dobim? nič :cry: :cry: :cry:

Uporabniški avatar
Zoran67
Kraj: Tolminske višave

OdgovorNapisal/-a Zoran67 » Po Okt 24, 2011 1:29 pm

saj gre skoraj povsod, ampak to ni nek off road avto, moraš vedeti, da ima pač torzijo in da je narejen malo bolj nežno (polosovine in razni gibljivi deli). Če ga rabiš tako kot pišeš, bi moral vzdržati in ti bi moral biti z njim zadovoljen. Srečno pri nakupu, tisti, ki pa imajo utrgan zobati pa kar stran od njih, vprašanje kaj je z glavo...
prihodnost pripada tistim, ki verjamejo v lepoto svojih sanj

Vrni se na “Avtomobili in oprema”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta