Sem že zasledil govorice kako se na hitro dvigne nivo za par centimetrov tako da se nekaj podloži. Sedaj me pa natančno zanima kako se to naredi če kdo ve.Namreč na nivo sem včeraj namontiral gume kobra2 215/80/15 in mi pri zavijanju drsa guma ob sprednji del sprednjega blatnika,ima mogoče kdo kakšno rešitev.
LP
Dvig Lade-Nive
Dvig Lade-Nive
Rekli so mi da tam nimajo poti,ko sem prišel jaz tam sem jih videl na tisoče. OFFROAD JE ZAKON!!!
jurecek napisal/-a:Imam original lita platišča za lado,gume pa so 215/80/15,
Potem imaš podobno, kot jaz.
Še zadaj se zasliši če se voziš po neravnem terenu,kaj se da naredit pa za zadaj?
Za zadaj pa eno veliko kladivo in malo smisla za svobodno umetnost
Lahko pa najprej malo roba porežeš, šele potem kladivo.
Na koncu pa poštrihat/izolirat.
jas imam 195r15 i8 mi prijemlje i napred i odzad.......odnapred je lada dignuta 4cm.....odzad original.......felge su aluminijske lada.........a gume su visoke 70cm.....skurjeni napisal/-a:živjo
si mogu dat še širše gume gor
najširša dimenzija je 205/70/15
sprobano in ne prijemlje nikjer!!!!!!!!!
pneuservise........ja na njima pise da su 195r15 ampak su 215/85r15........
ciccio-75 napisal/-a:jas imam 195r15 i8 mi prijemlje i napred i odzad.......odnapred je lada dignuta 4cm.....odzad original.......felge su aluminijske lada.........a gume su visoke 70cm.....skurjeni napisal/-a:živjo
si mogu dat še širše gume gor
najširša dimenzija je 205/70/15
sprobano in ne prijemlje nikjer!!!!!!!!!
pneuservise........ja na njima pise da su 195r15 ampak su 215/85r15........
![]()
Ja, ja, ja... Nisi edini.
Niva
Za nivo dvignit, naj ti en ko ima stružnico nardi podložke-distančnike iz polnega okroglega železa in to je to(25kos). Spredaj upoštevaj kot vilic in naj bo distančnik 3.5cm, zadaj pa 7 cm. Na spodnjem delu, na mostu pa privari, eno cev (2 coli), da ti ne bo vrglo ven fedra ko jo boš maksimalno nagnu. Zadnji stabilizator moraš tudi podaljšati, če ne bo imela niva pasji hod
. Amortizerje zadnje sm jest dal nardit k Amortizerju cca. 15kos za oba, spredaj pa po želji, jst jih nism imel drugih, je pa res da je po predelavi bolj skakala. Gume sem imel pa Kobra 205/80/16. Porezal sem prednje blatnike in pa odzadi. Če imaš sredstva si nabavi še distančnike, za zadaj, ker pomaga (guma ne prijemlje v notranjosti blatnika). Upam, da sem kaj pomagal, če ne pa še kaj praši. Niva je bila po predelavi višja za 11cm (7 + 4 gume).
LP Matic
LP Matic
Re: Niva
daj koju slike nive......??mmenard napisal/-a:Za nivo dvignit, naj ti en ko ima stružnico nardi podložke-distanènike iz polnega okroglega železa in to je to(25kos). Spredaj upoštevaj kot vilic in naj bo distanènik 3.5cm, zadaj pa 7 cm. Na spodnjem delu, na mostu pa privari, eno cev (2 coli), da ti ne bo vrglo ven fedra ko jo boš maksimalno nagnu. Zadnji stabilizator moraš tudi podaljšati, èe ne bo imela niva pasji hod. Amortizerje zadnje sm jest dal nardit k Amortizerju cca. 15kos za oba, spredaj pa po želji, jst jih nism imel drugih, je pa res da je po predelavi bolj skakala. Gume sem imel pa Kobra 205/80/16. Porezal sem prednje blatnike in pa odzadi. Èe imaš sredstva si nabavi še distanènike, za zadaj, ker pomaga (guma ne prijemlje v notranjosti blatnika). Upam, da sem kaj pomagal, èe ne pa še kaj praši. Niva je bila po predelavi višja za 11cm (7 + 4 gume).
LP Matic
Vrni se na “Avtomobili in oprema”
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta