Toyota Land Cruiser 3.0 D-4D_vprašanje
Toyota Land Cruiser 3.0 D-4D_vprašanje
Pozdravljeni,eno praktično vprašanje:
- ali Toyota Land Cruiser 3.0 D-4D GX diesel motor, 2982 ccm, 120 kW /
164 KM, letnik 2001 "prebavlja cviček"?!!
Lp[/b]
- ali Toyota Land Cruiser 3.0 D-4D GX diesel motor, 2982 ccm, 120 kW /
164 KM, letnik 2001 "prebavlja cviček"?!!
Lp[/b]
ALIENA NE CURES.
robinzon napisal/-a:Po moje je cviček tako slabe kvalitete da se ni za hecat v tako dobrih avtih. Če hočeš oreng terenca tankaj nafto in vozi Lc ja. Če hočeš šparat na gorivu kupi starega golfa enko.
Hvala za pameten nasvet, bom pogledal malo po netu
Za ostale pa še:
Ali bi znal kdo razložit iz tehničnega vidika kaj mu lahko škodi?
ALIENA NE CURES.
Lahko gre celoten vbrizgovalni sistem v ku... zarad slabega mazanja in škodljivih primesi. Ker gre za gorivo slabše kvalitete motor slabše vleče, ker ga bolj tiščiš se bolj pregreva, s tem tvegaš počeno glavo, večjo obrabo drsečih in gibajočih motornih delov med katere prihaja svinjarija iz nečistega izgorevanja, bolj pogoste so menjave filtrov, več vode je v rezervarju ki ti pozimi povzroča več preglavic...
Res da vozijo nobel terence in ostale nobel dizle na cviček. Ker so avti na lizing in se lastnikom jeb... kaj bo z avtom čez 3 leta, ker ga bodo itak zamenjal in naj se potem drug ukvarja z tem.
Ne razumem ljudi ki se postavljajo z takimi avti, tankajo pa cviček in doma jejo pasje konzerve.
Jaz tud zetorja ne tankam več na cviček ker se ne splača.
Poišči malo cenejšo nafto in se veselo vozi brez skrbi.
Res da vozijo nobel terence in ostale nobel dizle na cviček. Ker so avti na lizing in se lastnikom jeb... kaj bo z avtom čez 3 leta, ker ga bodo itak zamenjal in naj se potem drug ukvarja z tem.
Ne razumem ljudi ki se postavljajo z takimi avti, tankajo pa cviček in doma jejo pasje konzerve.
Jaz tud zetorja ne tankam več na cviček ker se ne splača.
Poišči malo cenejšo nafto in se veselo vozi brez skrbi.
Verjetno se ga lahko nekako obogati s kakšnim dodatkom in potem problem mazanja odpade?!! Starejči motorji so neobčutljivi, D 4D je pa kar napredna zadeva, tako da...Še kakšno mnenje?
In ne boste verjeli, preizkusil sem pasjo in mačjo konzervo, čisto tako, za foro. Povem vam, da ni nič drugačna od navadne, ki je morda lepše pakirana, dodana kakčna začimba in namenjena ljudem. Setavine so pa itak podobne če ne celo iste, cena tudi...

In ne boste verjeli, preizkusil sem pasjo in mačjo konzervo, čisto tako, za foro. Povem vam, da ni nič drugačna od navadne, ki je morda lepše pakirana, dodana kakčna začimba in namenjena ljudem. Setavine so pa itak podobne če ne celo iste, cena tudi...
ALIENA NE CURES.
robinzon napisal/-a:Poišči malo cenejšo nafto in se veselo vozi brez skrbi.
Pa tisti ki jo je/jo bo iskal v mojem avtu in traktorju naj to počne ko bom jaz daleč proč in ne bom mogel izvedet za to
Land Rovers are like women:
They leak when you don't want them to, moan on long journey's, embarrass you in front of friends and peers, and consume more money than you ever expected once you've commit yourself to one.
ONE LIFE, LIVE IT/antikrist team
They leak when you don't want them to, moan on long journey's, embarrass you in front of friends and peers, and consume more money than you ever expected once you've commit yourself to one.
ONE LIFE, LIVE IT/antikrist team
- Gašperček 413
- Kraj: bled
Mihevc v landinija bi moral pašto s tartufi dat pa bi šel!!!!
Arko ti kar tankaj tardečo če se pa bojiš za pumpo in šobe pa malo 2-taktola cca 1 deci na rezervar zli pa maš mazanje zrihtano.
Jaz že 12 let vozim na vso mogočo brozgo pa mi ni še prav nič riknlo!!!
Cviček, friteza, oljna repica, hidravlično olje,... Predpogoj je le fajn precejena mezga pa +15 minimum in pajero gre k puščica, za njim pa vsi psi in mačke z vasi, ker mislijo da nekdo pohančke zgublja po cesti!!!
Je pa res da nekateri motorji še tapravo nafto na naših pumpah slabo prenašajo (r 1.5 dci!!!!)
Drugače pa tist ki dost ne vozte pejte raj na pumpo pa nalite nafto in mate mir, ker doma sigurno od desetih tankanj dvakrat poliješ ali pa pozabiš kakšno pumpo vklopljeno in gre XXX litrov v k....!!!
Arko ti kar tankaj tardečo če se pa bojiš za pumpo in šobe pa malo 2-taktola cca 1 deci na rezervar zli pa maš mazanje zrihtano.
Jaz že 12 let vozim na vso mogočo brozgo pa mi ni še prav nič riknlo!!!
Cviček, friteza, oljna repica, hidravlično olje,... Predpogoj je le fajn precejena mezga pa +15 minimum in pajero gre k puščica, za njim pa vsi psi in mačke z vasi, ker mislijo da nekdo pohančke zgublja po cesti!!!
Je pa res da nekateri motorji še tapravo nafto na naših pumpah slabo prenašajo (r 1.5 dci!!!!)
Drugače pa tist ki dost ne vozte pejte raj na pumpo pa nalite nafto in mate mir, ker doma sigurno od desetih tankanj dvakrat poliješ ali pa pozabiš kakšno pumpo vklopljeno in gre XXX litrov v k....!!!
urban svet
- Gašperček 413
- Kraj: bled
Gašperček 413 napisal/-a:Kdo pa je ta šejkPAJEROxxl napisal/-a:[![]()
Tudi jaz bi ga rad spoznal?!!!!!!!
http://en.wikipedia.org/wiki/Mohammed_bin_Rashid_Al_Maktoum
Nazadnje spremenil Al1975, dne To Avg 10, 2010 4:24 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

- Mitsurugi2
Vrni se na “Avtomobili in oprema”
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti