Pozdravljeni
Ima problem na ferozi, z zadnjimi in pozicijskimi lučmi ter razsvetljavo na armaturki- NE DELAJO
Pregledal in zamenjal sem že vse varovalke za katere sem vedel, to so tiste pod volanom in pri akumulatorju.
Zanima me, če so mogoče še kje drugje ali kaj bi še lahko temu bil vzrok, poleg varovalk
Luči so v odbijaču, ne v karoseriji, Žarnice so cele.
Hvala za odgovore
Feroza - zadnje luči, pozicija, razsvetljava armaturke
Feroza - zadnje luči, pozicija, razsvetljava armaturke
Nazadnje spremenil Quadracer, dne Sr Jan 26, 2011 8:19 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Re: Feroza - zadnje luči, pozicija, razsvetljava armaturke
Quadracer napisal/-a:Pozdravljeni
Ima problem na ferozi, z zadnjimi in pozicijskimi lučmi ter razsvetljavo na armaturki.
Pregledal in zamenjal sem že vse varovalke za katere sem vedel, to so tiste pod volanom in pri akumulatorju.
Zanima me, če so mogoče še kje drugje ali kaj bi še lahko temu bil vzrok, poleg varovalk
Hvala za odgovore
IMAM PROBLEM NA FEROZI....kaj ,a bi mogoče lahko povedal,KAJ je narobe????SAMO jamraš,noben pa ne ve o čem....
Re: Feroza - zadnje luči, pozicija, razsvetljava armaturke
Quadracer napisal/-a:Pozdravljeni
Ima problem na ferozi, z zadnjimi in pozicijskimi lučmi ter razsvetljavo na armaturki.
Hvala za odgovore
Zadaj je možno da maš slab stik oz. kontakt na zadnji luči. A smernik dela? Prižgi luč in mal porukaj komplet luč , lahko pa so se ti sneli kašni kontakti oz odpadli- pregnili. Možnih več varjant.
V armaturki so najbrž problem zarnice ki od starosti in uporabe pregorijo, edina varjanta menjava zarnic kar ponavadi pomeni komplet armaturko vn uzet, veliko dela in malo potrošnega materiala. Pa pazi ko v tem mrazu plastiko kriviš rada poka
lp
Pri Ferozi zna bit problem z zadnjimi lučni ker so kantakti le teh izpostavljeni oksidaciji in posredno temu sledi slab spoj. Če imaš v luči vse kontakte vredu je najbolj enostavno da preprosto zamenjaš komplet priklop luči. (tistega na luči in tistega na avtu- samec samica) Najbolj enostavne sponke so podobne kot pri elektromotorju od pralnega stroja ali kaj podobnega. Druga rešitev pa je da dobiš luči za vgradnjo v zadnje blatnike in nimaš več teh problemov.
Jaz osebno sem pri prejšnji Ferozi zmontiral luči na blatnike,odptne na odbijačih pa oporabil tako da sem noter zmontiral delovne oziroma rikvec luči.
Lahko pa še prej pogledaš še enkrat varovalke pod armaturno ploščo sta dve škatlici z varovalkami. Zadaj poglej kako je z maso.
LP Andrej
Jaz osebno sem pri prejšnji Ferozi zmontiral luči na blatnike,odptne na odbijačih pa oporabil tako da sem noter zmontiral delovne oziroma rikvec luči.
Lahko pa še prej pogledaš še enkrat varovalke pod armaturno ploščo sta dve škatlici z varovalkami. Zadaj poglej kako je z maso.
LP Andrej
Vsem trem hvala za odgovore....luči za v karoserijo imam že kupljene, ampak mi fali eno grlo za žarnico, ker je poknjeno. Upam da mi bo ta tedn uspelo do električarja skočit, do takrat sm pa mislu sam na hitrco zrihtat.
Bom še enkrat pregledal varovalke in kable, mase pa še nism pogledal, mogoče je res to.
lp
Bom še enkrat pregledal varovalke in kable, mase pa še nism pogledal, mogoče je res to.
lp
Vrni se na “Avtomobili in oprema”
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov