Jeep Cherokee - nasvet

Debata o avtih za offroad, opremi, predelavah, ...
verbos
Kraj: Brezovica pri Borovnici

Jeep Cherokee - nasvet

OdgovorNapisal/-a verbos » Če Maj 12, 2011 9:16 am

Najprej vsem ljubiteljem 4x4 lep pozdrav, sem bolj nov na forumu in je to moja 1. objava, no pa da preidem k bistvu. Dolgo sem se odločal in izbiral in nazadnje pristal pri nakupu Jeepa Cherokee-ja, 2,5 benc. l.1997. Avto všečen,lep, vse dela, na zunaj "ko puška"... Pa ga po prvem "off road" podvigu perem in opazim da mi teče voda v prtljažnik, vzrok - "strokovna" napeljava žic za 3. zavorno luč preko tesnila (delo prejšnjega lastnika)... To porihtam in postanem pozoren na del tepiha, kamor je curljala voda, odgrnem in ŠOK!!! Dno prtljažnika je podoben kraškemu podzemlju, luknja pri luknji, na nekaterih mestih vidim pod avto, zamakalo je dooolgo in se pod tepihom kuhalo.... Razočaranje veliko, zadevo sem prespal in se odločim, da bom porihtal... Ker verjamem, da imate nekateri na forumu kar nekaj izkušenj s takimi popravili vas prosim za nasvet (pošljem lahko tudi slike), vsaka ideja je dobrodošla.... Lastniki Jeepov ali imate podobne izkušnje z pločevino ali sem jaz samo slabo "narajmal"? Vsem hvala za odgovore...

LP
Nazadnje spremenil verbos, dne Če Maj 12, 2011 11:56 am, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
Dimen

OdgovorNapisal/-a Dimen » Če Maj 12, 2011 10:38 am

verbos

OdgovorNapisal/-a verbos » Če Maj 12, 2011 11:26 am

Dimen napisal/-a:Lisko je svojga obnavljal: http://www.nivaoffroadteam.com/forum/vi ... sc&start=0

Ja, bom pregledal, hvala....
Slik pa ne vidim, a je tudi pri tebi tako?

Uporabniški avatar
lisko

OdgovorNapisal/-a lisko » Pe Maj 13, 2011 9:52 pm

Slike obnove samega pleha se vidijo. Slike obnove motorja in še nekaj pa res ne, ker je portal kamor sem nalagal zaružil....Jih pa imam na kompu, tako , da če te kaj zanima ti lahko pošlem. Od 16te strani dalje so slike.....lih tisto kar rabiš za obnovo rje :D
Če maš samo tam vzad rjo pol bodi srečen :twisted:
P.S. Si ti men pisal na mail?

Za tretjo zavorno luč rešiš enostavno....prevrtaš zadnja vrata iz notranje strani (pri gumi za šipo) in potem še pri tečaju vrat (vrata so plastična tako da ni strahu) in potem zaliješ s silikonom. Potem žico vlečeš pod zadnjo blendo in priklopiš na luči.

verbos

OdgovorNapisal/-a verbos » Po Maj 16, 2011 8:51 am

Lisko, hvala za odgovor, sem še 1x pregledal tvojo temo, pa tudi od 16. strani naprej ni nič slik..... Ampak sem čez vikend zadevo že porihtal, kufer je zdaj kot nov... Vse zrezal ven, rjo očistil in namazal z ferosanom.... Upasal nov pleh (rosfrej) in zavaril na nosilce, fuge pokital , pihnil grund barvo in nato še original zeleno... Zakital seveda tudi od spodaj in pihnil čez zaščito... Ker je bil rezervoar itak dol sem popedenal še njega (dvo-komponentna temeljna+rubber guard od kenta)... Zadnja faza nastopi danes, v vsako luknjo (še posebej v nosilce), ki jo bom videl pod avtom bom napihal voska, pol nej pa rjavi če more.....

Uporabniški avatar
lisko

OdgovorNapisal/-a lisko » Po Maj 16, 2011 4:15 pm

NAred si uslugo še , če imaš tako daleč narazen poglej še pri nogah spredaj.....tam je men držal samo tepih :)

verbos

OdgovorNapisal/-a verbos » To Maj 17, 2011 8:06 am

Ja sem včeraj to prečekiral, še ni krize, ampak enkrat bo verjetno potrebno porihtat - (2. faza)....

Vrni se na “Avtomobili in oprema”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov