Obnova Skakec

Debata o avtih za offroad, opremi, predelavah, ...
Uporabniški avatar
AŁIEN
Kraj: Samurailand
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a AŁIEN » To Mar 26, 2013 4:38 pm

miran napisal/-a:za kaj pa sploh so taki beadlocki? Razumem smisel, če je zunanji fi večji od roba feltne. Če pa ni :res_ne_vem:

Slika

Razumeš zdaj?

Za na cesto so pa notranji beadlocki. Če so sploh smiselni na avtu za na cesto. Razen popotnikov, ki se lotevajo tudi resnega terena seveda.

Sandi, lepo si naredil 8) 8)

Uporabniški avatar
miran
Kraj: GOCAN
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a miran » To Mar 26, 2013 6:14 pm

Hvala za pojasnili.
A kje je utor, v katerega naj bi sedel zunanji rob gume? Ali gre tudi brez utora?
Na notranje "skoraj" bedlocke se pa kar dobro spoznam, saj sem jih dolga leta dobavljal in montiral v kombije za prevoz denarja (blindam).
Pa ne bom veš smetil po golenačevi strani. Je preveč truda vložil v njegovega poskočneža.
Miran
dokler ne pridem nazaj še nisem šel

Uporabniški avatar
golenač
Kraj: Maribor, Pohorje
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a golenač » To Mar 26, 2013 10:37 pm

Ma mi pa res ne smetiš, zato pa je forum da se razjasnijo take stvari.
Jaz utora nisem delal ker gre brez njega, je pa res da pomoje če bi bil avto za cesto bi blo boljše če bi bil ker bi gumo lažje v center spravil.
Tudi z utorom rink bi šlo naret klko vidim po slikah.

Uporabniški avatar
Ipsilon
Kraj: Tolmin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Ipsilon » Sr Mar 27, 2013 9:21 am

Debelejši rink pa stružen utor, to bi bila najboljša kombinacija po moji laični oceni. Golenač, če boste kaj poskušali v tej smeri, se priporočam za nasvete! Povrnem v primerni valuti :nazdravljamo:

Uporabniški avatar
AŁIEN
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a AŁIEN » Sr Mar 27, 2013 9:51 am

golenač napisal/-a:Jaz utora nisem delal ker gre brez njega, je pa res da pomoje če bi bil avto za cesto bi blo boljše če bi bil ker bi gumo lažje v center spravil.
.

Nič nisi zamudil, še en manši rink daš rezat in ga navariš gor pa boš dobil rink z utorom.

Miran, koncept delovanja je za vse enak, izvedb je pa veliko različnih. Kakor se kdo loti.........isto je za notranje, princip delovanja enak, izvedb pa več. Kar je pač komu všeč, bolj dostopno ali lažje izvedljivo.
Meni recimo niso všeč raznorazne zvezdice itd. Kar sicer zelo lepo zgleda, vendar je veliko težje od čisto navadne rinke poleg tega pa deluje kot mešalec za beton in potegne vse živo vase in potem voziš precej kilogramov svinjarije s seboj. Pa še teško je oprat, ker hudič noče ven.

Uporabniški avatar
golenač
Kraj: Maribor, Pohorje
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a golenač » Sr Mar 27, 2013 3:09 pm

To za zvezdice ti dam čisto prav , ampak j... ga če pa tak dobro zgleda.

Uporabniški avatar
AŁIEN
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a AŁIEN » Sr Mar 27, 2013 3:44 pm

To sem dal samo tko, za primer kako smo si ljudje različni...........ista stvar 1000 variant. Sto ljudi sto čudi.........kar pa ne pomeni da je zaradi tega apriori narobe. Lahko pa tudi, prodajajo se tudi "bedlocki", ki so samo za cir, zgledajo kot pravi funkcije pa nobene, guma je še vedno tako kot brez njih.
Je pa tako, karkoli delamo je tudi estetika zelo pomembna, pa obračaj kakorkoli češ. Najboljši izdelek nima cene, če je že na pogled skrpucalo, pa tudi če drugače deluje in opravlja svojo funkcijo in namen. Lep izdelek tudi na prvi pogled veliko pove o izdelovalcu. Čeprav po drugi strani ni vse zlato, kar se sveti. Nekateri znajo prav lepo v celofan zaviti sicer slab in nekvaliteten izdelek.

Uporabniški avatar
miran
Kraj: GOCAN
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a miran » Če Mar 28, 2013 10:06 am

He, he .. :twisted:
" ... prodajajo se tudi "bedlocki", ki so samo za cir, zgledajo kot pravi funkcije pa nobene, guma je še vedno tako kot brez njih ..."
saj na take sem mislil, ko sem postavil to vprašanje o beadlockih :wink:

Mislim pa - tokrat povsem resno - da bi morala prava beadlock feltna (za potovanja v odročne kraje, kjer ni vulkanizerjev, za tekmovanja je verjetno drugačna miselnost) biti narejena tako, da je zunanji obod feltne manjši premer in da lahko gumo brez težav snameš in namontiraš nazaj, namesto mučenja pri natikanju gume s pajserjem preko roba pa pač privijačiš ta zunanji obod. Kaj nimajo večji gradbeni stroji nekega takega sistema z obroči?

Kar se pa tiče "...po drugi strani ni vse zlato, kar se sveti. Nekateri znajo prav lepo v celofan zaviti sicer slab in nekvaliteten izdelek..." -> imam viška eno lepo garnituro posode Berghome :oops: :oops: Prodam ...
Miran
dokler ne pridem nazaj še nisem šel

Uporabniški avatar
AŁIEN
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a AŁIEN » Če Mar 28, 2013 11:23 am

Ipsilon napisal/-a:Debelejši rink pa stružen utor, to bi bila najboljša kombinacija po moji laični oceni.

Najcenejša in najbolj enostavna rešitev:

Slika

Uporabniški avatar
AŁIEN
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a AŁIEN » Če Mar 28, 2013 11:32 am

miran napisal/-a:
da je zunanji obod feltne manjši premer in da lahko gumo brez težav snameš in namontiraš nazaj, namesto mučenja pri natikanju gume s pajserjem preko roba pa pač privijačiš ta zunanji obod. Kaj nimajo večji gradbeni stroji nekega takega sistema z obroči?

Tistih obročev, ki jih imajo kamioni in gradbeni stroji si nikar ne želi. Prvo je teško ko svinja, drugo je smrtno nevarno. Poleg tega pa zaradi tistih obročev ni nič bolj enostavna menjava gume. Prej bi rekel da je več dela.
Obstaja pa tudi rešitev za to. To so deljiva platišča. najdemo jih na vojaških vozilih. Zame osebno najboljša rešitev za vse težave pa še najboljši beadlock obenem. Lahko voziš po čisto prazni gumi in ni nobene možnosti, da se guma sname. Medtem ko pri takih beadlockih kot so zgoraj in ga imamo samo na zunanji strani, še vedno obstaja možnost, da gumo sname na notranji strani.
Izdelava deljivega platišča pa ni nič bolj zahtevna ali dražja od takih beadlockov. Ima pa deljivo platišče veliko več prednosti.

Vrni se na “Avtomobili in oprema”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov