Lisko, Jeep in dogodivščine :)

Debata o avtih za offroad, opremi, predelavah, ...
Uporabniški avatar
lisko

OdgovorNapisal/-a lisko » Če Apr 29, 2010 10:26 pm

Cobra13 napisal/-a:Prodaj čirota pa kupi mojo fronterco pa bo mir :D :D

Pa bo isto kot sedaj a? :D

Rookie81: Počas se vlaga v njega :) Sedaj ma nov motor amortizerje in kugle.....sedaj bo dobil še sklopko, puše podvozja,križe,nosilce....

Če pa pol ne bo mira pa ga prodam :)

Uporabniški avatar
stripi
Kraj: vukojebine

OdgovorNapisal/-a stripi » Pe Apr 30, 2010 12:29 am

Stara koka, dobra supa. :lol: :lol:

hihi :P
NEMOGOČE NAREDIM TAKOJ, NA ČUDEŽE JE POTREBNO MALCE POČAKATI

Uporabniški avatar
lisko

OdgovorNapisal/-a lisko » Ne Maj 30, 2010 10:00 pm

Marolt rabim te :twisted: :shock: :D

Motor je sicer super in je po mescu dni stanja vžgal s prve brez težav, najdel si je celo ljubico :D
Slika

Pri vožnji pa tole...Ob vsakem poku prav čutiš trzljaj na volanu....Križi majo luft. Lahko križi tako pokajo ali moram iskat še kako drugo napako?
http://www.mojvideo.com/video-ujoint/c2 ... 89005355e3

Guzzler

OdgovorNapisal/-a Guzzler » Če Jun 03, 2010 12:30 pm

To dizel poka pa ropota :wink:

Uporabniški avatar
lisko

OdgovorNapisal/-a lisko » Če Jun 03, 2010 3:39 pm

Guzzler napisal/-a:To dizel poka pa ropota :wink:

Hehe dizel bije pravo simfonijo in je pravi balzam za ušesa, sploh tam malo nad 2000 obrati , ko turbina dobi polni zagon in se sliš nežen tihi žvižg ;)

No križi na poloseh majo pa kar precej zračnosti že. In nekje na forumih sem zasledil da zaradi (tudi) tega lahko pride do tako imenovanega "dead wobble" in ravno to pa se men dogaja.... Pokanje je še bolj izrazito pri vklopljenem 4x4 pogonu (pa ne mi reč , da je normalno , ker pred časom tega ni bilo).

Gre pa sedaj v kratkem na "obnovo 2" kjer bo povdarek na podvozju in pogonih.

Torej mam vprašanje kje se najbolj splača in katere so najbolše razne gumi puše, štangice amortizerja, sklopka, in pa razni drobni material.
Bi se splačalo vzet razne silen bloke drugačne kot original in kje ter za zmerno ceno?

Guzzler

OdgovorNapisal/-a Guzzler » Če Jun 03, 2010 3:55 pm

OT: ta "death wobble" se je men zgodil dvakrat, ko sem dvignil Jeepa (oz. sem ga dal dvignit) in se imel še stare gume gor - pokakal sem se od straha - na AC pri okoli 100 - sem mislil, da bo avto razpadel.

http://www.youtube.com/watch?v=vwiv23dLhMY&NR=1

Uporabniški avatar
lisko

OdgovorNapisal/-a lisko » Če Jun 03, 2010 4:36 pm

Guzzler napisal/-a:OT: ta "death wobble" se je men zgodil dvakrat, ko sem dvignil Jeepa (oz. sem ga dal dvignit) in se imel še stare gume gor - pokakal sem se od straha - na AC pri okoli 100 - sem mislil, da bo avto razpadel.

Prekleto dobr poznam.....mel sem ga že tko naštudiranga da sem točno vedel kdaj se bo začelo in sem hipoma pohodil zavoro.....a sedaj je tega pa preveč:)
Torej še enkrat.....iščem vse kar je v zvezi s podvozjem razen amortizerjev in pa kugel , ki so nove.

Uporabniški avatar
Cobra13
Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a Cobra13 » Če Jun 03, 2010 9:18 pm

Si boš moral omislit novega terenca pa boš mogoče mel mir ker to je že počasi neverendingstory. Ko boš začel rihtat me pokliči kaj da pridem kaj naokoli pogledat napredek.
LP
Cobra13

Uporabniški avatar
Cobra13

OdgovorNapisal/-a Cobra13 » Če Jun 03, 2010 9:19 pm

:D :D :D
Nazadnje spremenil Cobra13, dne So Avg 27, 2011 1:53 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
LP

Cobra13

Uporabniški avatar
Cobra13

OdgovorNapisal/-a Cobra13 » Če Jun 03, 2010 9:20 pm

Nazadnje spremenil Cobra13, dne So Avg 27, 2011 1:53 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
LP

Cobra13

Uporabniški avatar
Cobra13

OdgovorNapisal/-a Cobra13 » Če Jun 03, 2010 9:23 pm

Nazadnje spremenil Cobra13, dne So Avg 27, 2011 1:54 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
LP

Cobra13

Uporabniški avatar
lisko

OdgovorNapisal/-a lisko » Če Jun 03, 2010 9:42 pm

Cobra13 napisal/-a:Si boš moral omislit novega terenca pa boš mogoče mel mir ker to je že počasi neverendingstory. Ko boš začel rihtat me pokliči kaj da pridem kaj naokoli pogledat napredek.

Edin ČIST novi bi mogoče dal mir pa še tam je pr men tko tko :) Sicer pa za novega tko ni denarja žal :) Neverendingstory pa niti ni ,ker sem ob nakupu točno vedel kaj me čaka je pa res, da "pačem" bolj počasi in sproti koliko finance dopuščajo. Sem pač bolj trmast od ostalih, ki kadar jim neka stvar malo bolj zagode že prodajo avto in kupijo drugega (zato pa je pol toliko zjebanih avtov na tržišču).

V delavnico pa gre kakor hitro bo rdečka se zmožna premikat po svojih kolesah ( namreč nima ne podvozja niti nosilcev ). Potem pa te bom kdaj pa kdaj res rabu , ker bodo šle akse dol pa na obnovo (ležaji,križi...) , menjava vseh puš, obnovitev volanskega sistema, menjava sklopke....no pol ga bom pa mogoče prodal , ko več ne bo kaj za delat :D

Uporabniški avatar
Picpoki
Kraj: Bloke

OdgovorNapisal/-a Picpoki » Pe Jun 04, 2010 7:22 am

lisko napisal/-a: Sem pač bolj trmast od ostalih, ki kadar jim neka stvar malo bolj zagode že prodajo avto in kupijo drugega (zato pa je pol toliko zjebanih avtov na tržišču).

....no pol ga bom pa mogoče prodal , ko več ne bo kaj za delat :D

Nekako znano :lol: Sploh ne vem kaj še delam na offroad forumu. Bi se moral prepisat na restavratorskega ali pa mehaničnega ker več šraufam kot pa se vozim. :lol:
Land Rovers are like women:
They leak when you don't want them to, moan on long journey's, embarrass you in front of friends and peers, and consume more money than you ever expected once you've commit yourself to one.
ONE LIFE, LIVE IT/antikrist team

Uporabniški avatar
lisko

OdgovorNapisal/-a lisko » Pe Jun 04, 2010 10:09 pm

Picpoki napisal/-a:
lisko napisal/-a: Sem pač bolj trmast od ostalih, ki kadar jim neka stvar malo bolj zagode že prodajo avto in kupijo drugega (zato pa je pol toliko zjebanih avtov na tržišču).

....no pol ga bom pa mogoče prodal , ko več ne bo kaj za delat :D

Nekako znano :lol: Sploh ne vem kaj še delam na offroad forumu. Bi se moral prepisat na restavratorskega ali pa mehaničnega ker več šraufam kot pa se vozim. :lol:

HEheh dobro je vedet da nisem edini :D

Še vseeno pa v prvi vrsti iščem info. katere puše naj dam v podvozje, katero sklopko.....kak mate kaj izkušnje pa tko.

Uporabniški avatar
Picpoki

OdgovorNapisal/-a Picpoki » Pe Jun 04, 2010 10:32 pm

Prišel domov, videl da mi ne dela zadnja luč... :roll: :evil:
Že gledam za jotami :lol:

They leak when you don't want them to, moan on long journey's, embarrass you in front of friends and peers, and consume more money than you ever expected once you've commit yourself to one.

Vito_

OdgovorNapisal/-a Vito_ » So Jun 05, 2010 12:01 pm

Samo 100tke ne kupit, ker meglenke rade crkujejo. :lol:

Uporabniški avatar
Huligan
Kraj: Kostanjevica na Krki

OdgovorNapisal/-a Huligan » So Jun 05, 2010 2:13 pm

Picpoki napisal/-a::
Že gledam za jotami :lol:

no to je beseda.
BOLJŠ IZ ŠIHTA SKREGAN KOT ZMATRAN.

Uporabniški avatar
Picpoki

OdgovorNapisal/-a Picpoki » Ne Jun 06, 2010 12:58 am

Zvečer preden sem šel spat sem se pokrižal da nebi bilo kaj hujšega....
In glej za zlomka. Zjutraj odprem to lampo, ji pokažem fazenbrifar in zadeva kar deluje. Tako da grem v nedeljo k prvi maši. :lol:

P.S.: če bi imeli vi LR-ja doma bi razumeli :lol: :lol:

Uporabniški avatar
Mitsurugi2

OdgovorNapisal/-a Mitsurugi2 » Ne Jun 06, 2010 11:30 pm

Guzzler napisal/-a:OT: ta "death wobble" se je men zgodil dvakrat, ko sem dvignil Jeepa (oz. sem ga dal dvignit) in se imel še stare gume gor - pokakal sem se od straha - na AC pri okoli 100 - sem mislil, da bo avto razpadel.

Hahaha skoraj se poscal od smeha! Pri maminem samuraju isto dela in ob tem posnetku sem se spomnil kako je bilo ko ji je pred mnogimi leti prvič to naredilo na hitri cesti.
HAHAHAHAHAHA skoraj jo je kap!
VM - Turbotronic®

Uporabniški avatar
lisko

OdgovorNapisal/-a lisko » So Jul 10, 2010 9:53 am

No in začelo se je :) Drugi del obnove :) V prvi vrsti je bil motor in zavore , sedaj vse ostalo...

Že ko sma začela jemat obrobe ( plastika okrog robov blatnikov) sem polomil več kot polovico vijakov....Že od nekdaj pa sem imel občutek da pov obrobami blatnikov več ne bo ....
Ampak...
Slika
Močan wap in zadeva se bo svetla....14 let star terenc in kako vedro blata za plastiko blatnikov.....rje ni videt.

Če pa že je je pač površinska in ni dramatičnega...
Slika

Tukaj se edino vidi malo kje je že začelo ampak spet "bolj se vidi" kot pa je v resnici.
Slika

Komplet prednja maska je na 4 vijakih, ki jih odviješ , odklopiš konektorje za elektriko in komplet ti ostane v roki.
Slika
Tukaj je treba dobit novo desno luč ( ker se lušči odbojni sloj) , popravit motorčke za nastavitev luči....

Kaj je malo bolj rizično so pragi ( tukaj mu pa že grozi resna nevarnost, da bom uporabil svoj talent varjenja :D )
Slika

Zakaj talent.. :D
Na drugem avtu se je zgodilo tole...
Slika
Slika
Slika
Slika

Že ko človek misli, da ima še samo dva vijaka in bo avtek pripravljen na temeljito pranje.....se zalomi.

Prvo pride hudo do izraza tisti njihov (kak naj rečem) sistem matic s peresi....seveda ali se pero odlomi ali pa odrjavi. in tako je potrebno matico nekak fiksirat....tokrat na srečo je šlo nekak zavarit.
Slika

Morm pohvalit konstruktorje ali snovalce ali kakorkoli tega avta.....vijak je na tako nedostopnem mestu da prvo komaj prideš s ključem zraven (gre seveda samo ring ključ) in potem ga vrtiš za EN zob na ključo.....torej ključ gor....premakneš dokler se ključ ne nasloni na nosilec....in za en zob nazaj....če nisi že pri prvem potisku ključa dovolj močan v drugo ne spraviš več ključa gor...ponovi vajo.....Seveda v kombinaciji z maticami s peresi...ubijalska kombinacija ( ne priporočam mojstorm z malo slabšimi živci....)
Slika

S kakimi specijalnimi orodji mogoče gre bolje....a vendar 95% uporabnikov pač tega nima...

Seveda je to samo ena stran.......na drugi strani hitro ugotoviš da more izpuh stran , da sploh lahko prideš do vijaka....ok ni blema sej bom tko al tko vzel izpuh stran ( da lahko podvozje dobro očistim povarim kjer je potrebno in zaščitim), pa smo bili pri novem problemu....
Pogled na vijake sicer ni bil kaj extra zaskrbljujoč ampak hitro mi je kapnilo, da izpuh ne more bit prav nov ( sem se že tresel )....zlezem pod avto in najdem letnice 96.....lejga zlomka 14 let star avto z 360 tisoč prevoženih ima prvi izpuh....

Slika

Vijaki so popustili.....a ostalo ni...tako da je bilo potrebno "šelno" odrezat dol...A kljub temu in tudi gretju do svetlo rdeče barve vez ni popustila.....preostalo ni kaj drugega kot pa prerezat cev čim bolj ravno , da se bo potem lahko zavarila skupaj nazaj....No in takrat mi je postalo jasno zakaj in kako je lahko izpuh še prvi....

2mm stena:

Slika

Kot zanimivost: Nosilec, ki nosi SAMO izpuh....4mm debel profil na sredini še ojačan z utorom....avto lahko dvigneš prek njega....
Slika

Avto opran....kot ugotovljeno rje po robovih blatnikov ni, če pa je že pa je samo površinska....Drug problem se pojavi na podvozju.
Prvo ima šasijo , ki sicer ni samonosna a močnejša je bolj kot bi le to bila....Nosilci oz. sama šasija je zdrava in videt kot, da je narjena včeraj. Problem rje se pojavi na pločevini , ki je dejansko dno avta.... Tu pa tam se pojavi že kaka luknja.... in pa po pragih kjer je tu pa tam pač malo nasedu :D Ampak to mislim , da meni ne bo problem :D
Slika

Slika
Slika

Ker sma delno odstranla že tudi notranje tapeta, je pod tapetami pač protihrupna izolacija.
Slika
Že na videz mi je bila sumljiva....In ker pa sem v vodah avtomobilizma že kr nekaj časa vem , da mora bit v avtu vse protipožarno....

A tale izolacija..
http://www.mojvideo.com/video-notranja- ... 3e67c14444
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :bonk :bonk

Gori kot bakla....

Potem mi ni dalo mira in sem odlomil kos zaščitne plastike pri motorju....gori še bolj....in še večji šok...pri 20 let starem francozu je vsa plastika in izolacija protipožarna (umakneš ogenj in ugasne sama od sebe....)
Nimam besed...

Uporabniški avatar
lisko

OdgovorNapisal/-a lisko » Po Jul 26, 2010 12:01 am

Takole je priklop že "trgal" zadnjo vezno..
Slika

Potem so šli ven prednji sedeži...
Slika

In komplet notranjost....
Slika

Moje specijalitete :D :D
Slika
Slika

Potem so se začeli prvi boji...
Slika

Po današnjem dnevu...
Slika

In zakaj toliko rje? Tole je odgovor....barvo dejansko vlečeš dol kot za šalo...dejansko sploh ni sprijeta s kovino....
Slika

Uporabniški avatar
AŁIEN
Kraj: Samurailand
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a AŁIEN » Po Jul 26, 2010 9:40 am

:shock: to pa so dogodivščine :lol
lisko kapo dol glede na to česa si si lotil, vidim pa da si še bolj ubrisan ko js, matematika in računica obema dela težave :lol: :lol:
Ja nč, več kot da ti zaželim obilo užitkov pri delu ti ne morem narest :wink:

Uporabniški avatar
Mitsurugi2

OdgovorNapisal/-a Mitsurugi2 » Po Jul 26, 2010 10:07 am

2 napajalna kabla... sub + spredni sistem?
VM - Turbotronic®

Uporabniški avatar
lisko

OdgovorNapisal/-a lisko » Po Jul 26, 2010 3:49 pm

AŁIEN napisal/-a::shock: to pa so dogodivščine :lol
lisko kapo dol glede na to česa si si lotil, vidim pa da si še bolj ubrisan ko js, matematika in računica obema dela težave :lol: :lol:
Ja nč, več kot da ti zaželim obilo užitkov pri delu ti ne morem narest :wink:

Hehe hvala za želje :)

Mitsurugi2 ja zapuščina mladih pa norih :D Bil je pred tremi leti namen narest sub in kot si uganil prednji sistem. Ampak pri namenu je ostalo....no tako pa so ostali tudi kabli :) Bodo se pa zdaj porabli za napajanje kakega inverterja, dodatnih rikverc luči,12V vtičnice...
Pa mi je sicer všeč močna glasna muzika ampak v teh treh letih sem nekak zgruntal, muzika in terenec ne gre skupaj....Za kaj takega bomo porabli kak bolj cestni avto :)

Uporabniški avatar
Mitsurugi2

OdgovorNapisal/-a Mitsurugi2 » Po Jul 26, 2010 6:53 pm

VM - Turbotronic®

Vrni se na “Avtomobili in oprema”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov