Fiksna 100% zapora diferenciala
Fiksna 100% zapora diferenciala
Opazil sem, da v tujini precej folka predela terence tako, da imajo zadaj kar fiskno 100% zaporo. To seveda pomeni večjo obrabo gum zadaj, pa tudi obupno obnašanje avta na spolzki cesti. Je to že kdo poikusil pri nas, da bi povedal, kako se to v praksi obnese?
LP
Samo
LP
Samo
Ja, nekaj ljudi si je zavarilo zadnji diferencial. Poleg vseh naštetih "prednosti" se poveča tudi verjetnost, da kaj zlomiš, ker polosovine bolj trpijo. Sicer pa lahko to narediš doma z varilnim aparatom ali pa kupiš notranji del diferenciala. Temu delu se reče po slovensko "spool" se mi zdi. Ker praviš, da avta ne voziš samo na prikolici, ti takle poseg toplo odsvetujem. Mislim, da je tudi prepovedano za cestno uporabo.
No, to da je prepovedano, me ne skrbi najbolj. In kako bodo to na tehničnem ugotovili? Še najbolj nevarno je, da te kdo prijavi
To delajo predvsem na Samurajih, pa tudi Jimny-jih, ki imajo ozko špuro, pa se to pozna manj.
In glede lomljenja - na terenu ni kaj dosti razlike, kot če bi imel kako drugo zaporo. Morda je največja nevarnost na asfaltu, kjer je dober oprijem?
LP
Samo
To delajo predvsem na Samurajih, pa tudi Jimny-jih, ki imajo ozko špuro, pa se to pozna manj.
In glede lomljenja - na terenu ni kaj dosti razlike, kot če bi imel kako drugo zaporo. Morda je največja nevarnost na asfaltu, kjer je dober oprijem?
LP
Samo
Saj je ne mislim dat na avto, ker se preveč še po cesti vozim - vprašam pa vseeno. Jimny-ji imajo lahko (teoretično) tudi delno zaporo zadaj, ampak je vprašanje, če so kakšnega takega pri nas prodali. Delne zapore so imeli tudi Samurai. Kako pa se to kaj obnese?
Za vgradit pa bi bila za Jimny-ja Detroit EZ Locker, ampak sem ene kar precej negativne kritike prebral na netu. ARB pa ima za Jimny-ja kao samo sprednjo ?!?!
No - sicer pa so špere klasična debata in draga reč - tako da to itak ne pride takoj na vrsto
.
LP
Samo
Za vgradit pa bi bila za Jimny-ja Detroit EZ Locker, ampak sem ene kar precej negativne kritike prebral na netu. ARB pa ima za Jimny-ja kao samo sprednjo ?!?!
No - sicer pa so špere klasična debata in draga reč - tako da to itak ne pride takoj na vrsto
LP
Samo
-
sj413
jst mam zaporo
ej. jst sn dav zad v samuraja zaporo, cena je okol 300evrov, drugace je to zlo dobra stvar na terenu, na alfaltu pa kdaj mal zadn konc poskace, kar pa je zlo nevarno. Jst mam samuraja samo za po terenu in je the best. 
-
miško
-
sj413
-
sj 415
drzni šperaši
ja, sj 413- z kostkotam, sej maš kar prov, sam lahko bi še dodal da je zašperan diferincial v terenu tank, na cesti pa enkratna priložnost, da ti olje nehote pricuri tam kjer si najmanj želiš. ne se igrat z špero na asfaltu, na podlagi z dobrim oprijemom in pri ostrih zavojih. No ja vsak po svoje (Bohinjc pa s svedrom ).-govorim o zapori diferinciala na zadnjem difirencijalu pri 410-l 85.
Vrni se na “Avtomobili in oprema”
Kdo je na strani
Po forumu brska: Bing [Bot] in 23 gostov