Zanima me na foresterju,za kaj je ročica na sredinski konzoli,ki ima oznako high in low?
lp
Forester
cameron napisal/-a:Nebivedu napisal/-a:Turbo ga ne rabijo, ker imajo dovolj navora zaradi turbine......
Po mojem ni poanta v tem, da ga ne rabijo, ker imajo dovolj navora zaradi turbine, temveč je že osnovni namen avtomobila drug.
Forester 2.0 turbo ali pa 2.0 N/A je u bistvu isti avtomobil samo da ima brez turbine 125KM s turbino pa 175KM. Vse ostalo je enako in po pogovorih z mehaniki in poznanimi, ki imajo foresterja sta oba avtomobila na terenu skoraj enakovredna, ker da turbina tok več moči, da ni treba več reduktorja, zato so ga tudi umaknili iz avta, pa problem je bil v tem, ker bi s tako močjo lomili polosovine ob vklopljenemu reduktorju.
Lepo se je pa forester 2.0 brez turbine pokazal na terenu na tekmi februarja 2005 v Slovenj Gradcu.
Stari subaruji(leone) so imali pa tudi turbaki reduktor, ker je bila razlika samo 25KM(ne turbo 90KM, turbo 115KM), vendar so imeli tudi polosovine močnejše in kardan je bil par kil težji in debelejši za cel cm v premeru.
Pred EUR sem bil SIT!
Pripomba - Subarujevi avtomatiki nimajo reduktorja. Za vzpone ga res ne potrebujejo - še celo bolje se obnaša, prav tako na spolzkem terenu je premikanje z avtomatikom bolj suvereno. Slabše pa se avtomatik (zaradi dejstva, da nima reduktorja) odreže le pri spustih.
Če koga zanima - imam Foresterja avtomatika naprodaj
Če koga zanima - imam Foresterja avtomatika naprodaj
Vrni se na “Avtomobili in oprema”
Kdo je na strani
Po forumu brska: gregor in 9 gostov