Snežni plug na terencu
Snežni plug na terencu
Živjo.
Prihaja sneg in z njim tudi snežne radosti.
Imam padhfinderja letnik 1989 2.4 bencinski motor.
Ker živimo v hribih, sme letos nameraval kupit traktor ali pa unimoga.
Pa me je bratranec prepričal, da naj raje naredim plug na pathfinderju.
Zamisel ni slaba in tudi cenejša, kot če bi se spustil v nakup traktorja ali unimoga.
Imam že gospoda, ki bi mi zakrivil snežno desko. In sicer 1.6 metra široko, 60 cm visoko in iz 6mm debele pločevine.
Zdej pa me zanima, če ima že kdo izkušnje glede pritrditve na avto.
Imam neke ideje in skice, ampak bi lepo prosil, če je kdo že izvedel kak tak poseg, da mi pomaga.
LP Zajc
Prihaja sneg in z njim tudi snežne radosti.
Imam padhfinderja letnik 1989 2.4 bencinski motor.
Ker živimo v hribih, sme letos nameraval kupit traktor ali pa unimoga.
Pa me je bratranec prepričal, da naj raje naredim plug na pathfinderju.
Zamisel ni slaba in tudi cenejša, kot če bi se spustil v nakup traktorja ali unimoga.
Imam že gospoda, ki bi mi zakrivil snežno desko. In sicer 1.6 metra široko, 60 cm visoko in iz 6mm debele pločevine.
Zdej pa me zanima, če ima že kdo izkušnje glede pritrditve na avto.
Imam neke ideje in skice, ampak bi lepo prosil, če je kdo že izvedel kak tak poseg, da mi pomaga.
LP Zajc
http://www.nivaoffroadteam.com/forum/viewtopic.php?t=266&postdays=0&postorder=asc&start=30
tuki je ta tema, samo slik ni več ima pa ta plug uporabmik Mitja
kontaktiraj ga na PM
tuki je ta tema, samo slik ni več ima pa ta plug uporabmik Mitja
kontaktiraj ga na PM
Živjo
Nekaj sem pošiljal, pa sem zgleda zafrknu.
Ja Mitja lepo bi prosu pomoč, slike.
Dal sem že zakrivit desko debelo 5mm, 170cm široko in 60cm visoko.
Bo to uredu?
Naprej pa sem mal slik sprintal, da vidim nosilce, mal sem šel na tisto ameriško stran, tako , da vidim kje mora bit nameščena zadeva...
Fajn bi blo pa še kkšno sliko bolj natančno videt.
Hvala
lP ZAjc
Nekaj sem pošiljal, pa sem zgleda zafrknu.
Ja Mitja lepo bi prosu pomoč, slike.
Dal sem že zakrivit desko debelo 5mm, 170cm široko in 60cm visoko.
Bo to uredu?
Naprej pa sem mal slik sprintal, da vidim nosilce, mal sem šel na tisto ameriško stran, tako , da vidim kje mora bit nameščena zadeva...
Fajn bi blo pa še kkšno sliko bolj natančno videt.
Hvala
lP ZAjc
Slike sledijo, ko bom doma...
Mislim, da je moja deska široka 2m. Če hočeš, da sneg meče levo oz. desno se deska močno skrajša oz. spluženi del je komaj dovolj širok, da z avtom ne voziš po snegu. Če z avtom povoziš sneg in ga potem hočeš plužit - no, pol so problemi... Torej z to dovolj veliko širino jaz ponavadi plužim na levo stran, ker bolje vidim kaj delam. Pri vračanju nazaj proti domu pa spet v levo, tako dobim širšo cesto. In ko pade prvi sneg moram takoj plužit dovolj široko, sicer sam sebi delam napoto. Avto ni nevem kako močan, delam brez verig, tako da je nemogoče plužit strjen, leden ipd. sneg.
Izdelava pluga - pazi, da se plug lahko nagiba stransko neodvisno od stranskega nagiba avtomobila. Tako mu omogočiš, da je ves čas na tleh in pluži temeljito. Spodaj na deski imam 10 cm širok pas, pritrjen na pantih, ter napet z vzmetmi. Če butnem v kamen ali karkoli na cesti (plužim predvsem makedam) se spodnji del poda. Tako ne trpi avto in ne plug, loputa se enostavno poklopi, potem pa jo vzmeti spet postavijo pokonci. (sledijo slike).
Plug dvigujem in spuščam ročno, verjetno pa bo kmalu zmontiran še mali vitel. Pa ni problem, kadar plužiš po cesti, problem je plužit dvorišče, ko moram 100X ven pa not iz avta.
Torej plug, ko je spuščen prosto z svojo težo leži na cesti in pluži. Ko ga dvignem je teža kar velika, skupaj cca 90kg, pa še to dosti naprej, tako da vozim zadaj v avtu prav pri vratih 3 uteži po 50 kg, Tudi sicer je Samurai zadaj lahek.
Zadeva je bila relativno poceni, verjetno bi si danes izmislil kakšno boljšo geometrijo in vpetje, mogoče kdaj drugič... Plug uglavnem služi namenu...
Mitja
Mislim, da je moja deska široka 2m. Če hočeš, da sneg meče levo oz. desno se deska močno skrajša oz. spluženi del je komaj dovolj širok, da z avtom ne voziš po snegu. Če z avtom povoziš sneg in ga potem hočeš plužit - no, pol so problemi... Torej z to dovolj veliko širino jaz ponavadi plužim na levo stran, ker bolje vidim kaj delam. Pri vračanju nazaj proti domu pa spet v levo, tako dobim širšo cesto. In ko pade prvi sneg moram takoj plužit dovolj široko, sicer sam sebi delam napoto. Avto ni nevem kako močan, delam brez verig, tako da je nemogoče plužit strjen, leden ipd. sneg.
Izdelava pluga - pazi, da se plug lahko nagiba stransko neodvisno od stranskega nagiba avtomobila. Tako mu omogočiš, da je ves čas na tleh in pluži temeljito. Spodaj na deski imam 10 cm širok pas, pritrjen na pantih, ter napet z vzmetmi. Če butnem v kamen ali karkoli na cesti (plužim predvsem makedam) se spodnji del poda. Tako ne trpi avto in ne plug, loputa se enostavno poklopi, potem pa jo vzmeti spet postavijo pokonci. (sledijo slike).
Plug dvigujem in spuščam ročno, verjetno pa bo kmalu zmontiran še mali vitel. Pa ni problem, kadar plužiš po cesti, problem je plužit dvorišče, ko moram 100X ven pa not iz avta.
Torej plug, ko je spuščen prosto z svojo težo leži na cesti in pluži. Ko ga dvignem je teža kar velika, skupaj cca 90kg, pa še to dosti naprej, tako da vozim zadaj v avtu prav pri vratih 3 uteži po 50 kg, Tudi sicer je Samurai zadaj lahek.
Zadeva je bila relativno poceni, verjetno bi si danes izmislil kakšno boljšo geometrijo in vpetje, mogoče kdaj drugič... Plug uglavnem služi namenu...
Mitja
- Rafter
- Upravnik
- Kraj: Southern District of Maribor
- Kontakt:
Mitja napisal/-a:Slike sledijo, ko bom doma...
Mitja napisal/-a:Spodaj na deski imam 10 cm širok pas, pritrjen na pantih, ter napet z vzmetmi. Če butnem v kamen ali karkoli na cesti (plužim predvsem makedam) se spodnji del poda. Tako ne trpi avto in ne plug, loputa se enostavno poklopi, potem pa jo vzmeti spet postavijo pokonci. (sledijo slike).
Mitja napisal/-a:Zadeva je bila relativno poceni, verjetno bi si danes izmislil kakšno boljšo geometrijo in vpetje, mogoče kdaj drugič... Plug uglavnem služi namenu...
Mitja
Mitja, prav zanimiva stvar in mislim, da bodo slike kar popestrile tvoj opis pluga.
LP in uspešno delo še naprej, R.
The whole life sponsored by محمد بن راشد المكتوم
- marolt 4x4
- Kraj: Mozirje
- Kontakt:
Živjo.
Moja zadeva je pa še v delu. odločam se al bi naredu mehanizem za dvigovat na vitel ali na hidravliko.
Glih danes sem se zanimal za hidravlične sveče, pumo, lajtnge, ventile.
Pumpo bom najbrž kar od BX- Citorena porabu. La ima kdo kakšno kje v garaži?
Lp ZAjc
Bi pa tud mene zanimala kakšna fotografija.
Če pa se bom odločil za vitel, bi te marolt prosu za ceno 1000 kg. Bi rajši milemakerja kot pa mamuta.
Moja zadeva je pa še v delu. odločam se al bi naredu mehanizem za dvigovat na vitel ali na hidravliko.
Lp ZAjc
Bi pa tud mene zanimala kakšna fotografija.
Če pa se bom odločil za vitel, bi te marolt prosu za ceno 1000 kg. Bi rajši milemakerja kot pa mamuta.
zajc napisal/-a:Živjo.
Imam doma.
Kaj za eno olje bi pa potem dal noter? Citro hidravličarji imajo LHM.
Ampak, se mi bolj enostavna varianta zdi vitla, pa še za kaj drugega je uporabna.
Razen, če misliš še kaj drugega delat s hidravliko, npr obračanje deske levo-desno.
Vrni se na “Avtomobili in oprema”
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti