3.0 namesto 2.8
3.0 namesto 2.8
A bi se dalo spravit cez homologacijo 3.0 motor ce je bil prej vgrajen 2.8?
Gre se za patrola gr.
Gre se za patrola gr.
lp zuki

Ludwig napisal/-a:enako kubikov
Zakaj pa je en 3.0 in drugi 2.8? a ni to prostornina?
LP
TUDI NA FB>>>KLIK
Ludvig je spet imel ironijo za malco...
Če je motor original Nissan in ti ga vgradi pooblaščeni servis (oziroma vsi papirji pravijo tako), potem se ga lahko tudi homologira.
Če je motor original Nissan in ti ga vgradi pooblaščeni servis (oziroma vsi papirji pravijo tako), potem se ga lahko tudi homologira.
LP, Y.
Destination: Overland
Vidijo pa 4 cilindre namesto šestih.
Japajade. A samo to je važno, da je orginal Nissan motor, pa čeprav od Almere 1.4?
S tem da se na uradnem servisu
v take predelave ne spuščajo. To bi pokali od smeha, ko bi jim rekel, da ti naj naredijo "cvišen plato"
med motorjem in menjalnikom.
Skratka ta problem sem jaz reševal ko mi je razneslo ta k...čevi 2.8 motor.
-3.0 motor ne paše na nosilce
-3.0 motor ne paše os v sklopko
-2.8 avto ima drugačno prestavno razmerje
-3.0 motor ima drugačen računalnik
-3.0 motor ima komplet drugačno instalacijo in bi rabil potem tudi od 3.0 števec, klimo itd.
Verjetno sem še kaj pozabil, ker je že dolgo tega.
Obstaja pa možnost dati not 2.8 motor od ta starega GR-ja. (y60)
-Paše na nosilce
-ne potrebuje računalnika, ker je stara pumpa in gas na zajlo.
-Z malo predelave paše gor celo intercooler
-Predelat je treba pogon vakuum pumpe (ena je na altenatoju, druga na odmični)
-Nastavit delovanje motorja na intercooler in to je to.
Največja zanimivost pri vsej stvari pa je to, da imata ta stari in ta novi 2.8 motor enako oznako ! ! ! (RD28)
in ni treba na nobeno homologacijo, le kobilarna bo malo bolj skromna kot če daš 3.0.
Pa še ugoden je:
2.8 Turbo Diesel Bj. 95/96 Laufleistung 100000 Kilometer
Motor + Getriebe+ Lichtmaschine + Anlasser
Cena sitnica. Vse skupaj za 250 EUR. Do konca licitacije še 5 dni.
http://cgi.ebay.de/Nissan-Patrol-GR-Motor-2-8-Turbo-Diesel-4x4-Getriebe_W0QQitemZ160125533647QQihZ006QQcategoryZ61284QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
LP Ludwig
Ipsilon napisal/-a:Če je motor original Nissan in ti ga vgradi pooblaščeni servis (oziroma vsi papirji pravijo tako), potem se ga lahko tudi homologira.
Japajade. A samo to je važno, da je orginal Nissan motor, pa čeprav od Almere 1.4?
S tem da se na uradnem servisu
v take predelave ne spuščajo. To bi pokali od smeha, ko bi jim rekel, da ti naj naredijo "cvišen plato"
med motorjem in menjalnikom.
Skratka ta problem sem jaz reševal ko mi je razneslo ta k...čevi 2.8 motor.
-3.0 motor ne paše na nosilce
-3.0 motor ne paše os v sklopko
-2.8 avto ima drugačno prestavno razmerje
-3.0 motor ima drugačen računalnik
-3.0 motor ima komplet drugačno instalacijo in bi rabil potem tudi od 3.0 števec, klimo itd.
Verjetno sem še kaj pozabil, ker je že dolgo tega.
Obstaja pa možnost dati not 2.8 motor od ta starega GR-ja. (y60)
-Paše na nosilce
-ne potrebuje računalnika, ker je stara pumpa in gas na zajlo.
-Z malo predelave paše gor celo intercooler
-Predelat je treba pogon vakuum pumpe (ena je na altenatoju, druga na odmični)
-Nastavit delovanje motorja na intercooler in to je to.
Največja zanimivost pri vsej stvari pa je to, da imata ta stari in ta novi 2.8 motor enako oznako ! ! ! (RD28)
in ni treba na nobeno homologacijo, le kobilarna bo malo bolj skromna kot če daš 3.0.
Pa še ugoden je:
2.8 Turbo Diesel Bj. 95/96 Laufleistung 100000 Kilometer
Motor + Getriebe+ Lichtmaschine + Anlasser
Cena sitnica. Vse skupaj za 250 EUR. Do konca licitacije še 5 dni.
http://cgi.ebay.de/Nissan-Patrol-GR-Motor-2-8-Turbo-Diesel-4x4-Getriebe_W0QQitemZ160125533647QQihZ006QQcategoryZ61284QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
LP Ludwig
God shave the queen...
Miran, števil motorja ne gledajo več, tip motorja ( ponavadi prve črke in št.
) pa so še vedno vpisane v prometno dovoljenje.
Če spreminjaš tip motorja v vozilu rabiš dokumentacijo od pooblaščenega distributerja.
Številk na motorju ne gledajo policisti ampak naj bi jih gledali
delavci na tehničnih pregledih. Ponovno pa jih zanima le tip motorja kateri naj bi pripadal navedeni št. šasije vozila. Če pa ima vozilo v homologacijskem kartonu predhodno vpisano predelavo, pa je to že vpisano v homologacijski kartonček.
L.P. Smrč.
Če spreminjaš tip motorja v vozilu rabiš dokumentacijo od pooblaščenega distributerja.
Številk na motorju ne gledajo policisti ampak naj bi jih gledali
L.P. Smrč.
ZAČETNIK
Ludwig napisal/-a:Po moje da ja. Sej imata enako konjev, enako cilindrov, enako kubikov, na pogled sta enaka in tudi tip motorja je enak..... Ne vem zakaj bi bil problem.
Kot tudi ne vem kako lahko ti vprašaš kaj takega
Vidijo pa 4 cilindre namesto šestih
Na Nissane se ne spoznam, na homologacije še kar precej, na tehničnega sem zadnje čase kar precej avtov peljal:
Lahko, da bi fantje MORALI kontrolirati tip in vrsto in ne vem kaj še od motorja
LP Miran
dokler ne pridem nazaj še nisem šel
- Rafter
- Upravnik
- Kraj: Southern District of Maribor
- Kontakt:
Preverjeno ne ugotovijo menjave 1,9 SDI motorja (64 KM) z motorjem 1,9 TDI s 110 KM. No, sicer motorja pašeta "na šrauf", le adaptersko ploščo med motorjem in menjalnikom je treba prirediti. Obenem pa seveda obnova zavornega sistema ter menjava "fedr" in amortizerjev. 
The whole life sponsored by محمد بن راشد المكتوم
Ludwig napisal/-a:Ipsilon napisal/-a:Če je motor original Nissan in ti ga vgradi pooblaščeni servis (oziroma vsi papirji pravijo tako), potem se ga lahko tudi homologira.
Ludwig, mislil sem, da se pogovarjamo samo o 2.8 in 3.0 motorjih v patrolih. Po moje Zukija zanimajo ti.
LP, Y.
Vrni se na “Avtomobili in oprema”
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 69 gostov