Samuraj ne gre več naravnost

Debata o avtih za offroad, opremi, predelavah, ...
agrude 12
Kraj: lj-okolica

Samuraj ne gre več naravnost

OdgovorNapisal/-a agrude 12 » Po Jun 15, 2009 11:10 pm

Živjo!

Zadnič me :zena_z_valjarjem: ni v oštarijo pustila in sem mev viška časa, pa v delavnici enga šestorčka na lagerju in sem na samurajčku vage podalšu, da zdaj bl nevarn zgleda,ane!

In od takrat, avto po casti ne gre več naravnost. Skos ga moraš z volanom mal lovit.

Pa sem pol naštudiru, da mogoče zato, ker je aksa mal naprej nagnjena zaradi daljše vage in sm jo poglihal (spredaj sm jo podložu, da je naravnost kot prej), pa ni nič bolš.

Vage so daljše za ene 15cm.

A kdo ve, kaj bi to bilo narobe, ali ma vsak dvignjen avto podobne simptone?

LP Tone

Uporabniški avatar
mamut
Kraj: Mengeš - CRUISERLAND :)
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a mamut » To Jun 16, 2009 2:03 am

težava je verjetno v vagah katera ročica in flexibilnost se je napram serijskim podaljšala za xy krat in sedaj avto na vagah ne ziba samo naprej nazaj ampak tudi bogato levo desno in zato posledično konstantno lovljenje avta po cesti.

Zasilna rešitev je v izboljšavi vag, da bodo čim bolj toge. To smo včasih dosegli tako, da smo v vmesni prostor med dvema bolcnoma privarili povezavo za večjo stransko togost.
Naslednja izboljšava je namesto gumi puš uporabit bolj tog material.

A nič od tega ne vrne serijske lege avta nazaj.

Aja pa preveri, če so vsa pritrdilna mesta na šasiji še vedno čvrst, kot bi morala bit. Meni se je na Patrolih 3.3td pogosto dogajalo, da jih je začelo pulit ven iz šasije.

lp Mamut

Uporabniški avatar
AŁIEN
Kraj: Samurailand
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a AŁIEN » To Jun 16, 2009 8:33 am

Mogoče ima pa :zena_z_valjarjem: prste vmes.....
Pretiraval si z dolžino vag. Poleg tega pa z podaljševanjem vag ne naredimo veliko saj spodnja točka oziroma odaljenost vage od tal ostane nespremenjena ne glede na to za koliko jih podaljšuješ tako da gre v večini primerov samuraj z serijskimi vagami čes tam kjer gre samuraj z podaljšanimi vagami. Boljši rezultat je z obračanjem preme.
Tvoja težava je pa povezana z volanom ker si povečal razdaljo med šasijo in premo, drog glavnega volana je spremenil kot in postal prekratek. Tako da boš verjetno moral zamenjati ali spremeniti ročico glavnega volana. Ali pa preoblikovati drog.
Poleg tega se zna na terenu pojaviti še snemanje prvega kardana.
Nekaj vpliva na stabilnost pa imajo tudi stvari ki jih omenja mamut. Zavedati se je treba tudi da vsako dvigovanje vozila vpliva na stabilnost in lego na cesti že zaradi višjega težišča avtomobila.
Premalo si napisal za kaj več, predvidevam pa da ti avto če dodaš gas, potegne v levo in tudi zibanje zibanje vozila levo desno, premika volan.
Zazibaj ga levo desno ko stoji na mestu in če se volanski obroč sam od sebe suče levodesno potem je to to......

agrude 12

OdgovorNapisal/-a agrude 12 » To Jun 16, 2009 10:30 pm

Živjo!

Hvala za odgovore.

Sem razmišljal, če bi dal originalne vage nazaj, potem pa akse pod fedre in še volansko glavo bi ene 10cm nižje spustil. Volanski drog v obliki kardana pa že mam, tako da to nebi smel bit problem (se mi zdi, ampak nism čist zihr). Mal razmišljam, da potem kardanom ne bo kaj všeč?

Ejga, Alien kje bi pa jast eno povprečno sklopko kupu? Mislim nekaj srednjega po kvaliteti in ceni? Pa še kaj misliš, a bi blo dobro zamenjat taglavni jermen in vodno pumpo, glede na to, da je avto l93. in ma na števcu 58.000 km. Jast ga mam tri leta in sem naredil 3.000 km z njim. Ne vem pa, če se je števec že enkrat obrnil.

LP Tone

Uporabniški avatar
Matej
Kraj: Pliskowca
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Matej » Sr Jun 17, 2009 7:08 am

agrude 12 napisal/-a:Živjo!

Hvala za odgovore.

Sem razmišljal, če bi dal originalne vage nazaj, potem pa akse pod fedre in še volansko glavo bi ene 10cm nižje spustil. Volanski drog v obliki kardana pa že mam, tako da to nebi smel bit problem (se mi zdi, ampak nism čist zihr). Mal razmišljam, da potem kardanom ne bo kaj všeč?

Ejga, Alien kje bi pa jast eno povprečno sklopko kupu? Mislim nekaj srednjega po kvaliteti in ceni? Pa še kaj misliš, a bi blo dobro zamenjat taglavni jermen in vodno pumpo, glede na to, da je avto l93. in ma na števcu 58.000 km. Jast ga mam tri leta in sem naredil 3.000 km z njim. Ne vem pa, če se je števec že enkrat obrnil.

LP Tone

če boš dal diferenciale pod vzmeti bo avto kar precej višji

kardane boš moral obvezno podaljšat, in verjetno tudi cevi od zavor

Uporabniški avatar
AŁIEN
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a AŁIEN » Sr Jun 17, 2009 8:46 am

Z podaljševanjem vag ne pridobiš kaj dosti, če jih ne prestaviš nazaj. Z obračanjem preme pa kar precej izboljšaš avto za teren. Avto je višji za kakšnih 10 cm, znebiš se pa motečih vag spredaj kjer pustiš originalne.
Kardan podloži vendar ne pretiravaj da ti ga ne bo stiskalo, potrebuješ daljše zavorne cevi (sicer lahko prestaviš originalne vendar to ni priporočljivo). Glavnega volana ne rabiš prestavljet, rabiš drugačno ročico glavnega volana ali pa predelaš drog. Potem še daljše amortizerje ali pa prestaviš originalne. In drugačne objemke preme.
Uglavnem kar nekaj dela, avto je precej boljši na terenu za cesto pa......sej veš. :lol:
Sklopke kpl so od 100€ naprej. Če imaš dobro potisno in talar raje vzemi karbom pri sinterju, 80€. Največ kar boš dobil za ta denar.
Jermen preglej vizuelno in če je OK ga pusti pri miru. Ne boš imel problemov. Če imaš rezervnega seboj ga lahko zamenjaš tudi na terenu v pičle pol ure če preskoči ali če utrga. Vendar ga ne bo. Če pa ga bo je to posledica kakšne druge težave na motorju. Lahko ga preventivno zamenjaš saj ni drag če te je ravno strah. Vodno črpalko probaj z roko na prazno brez jermena. Če nima ohlapnosti in ne ruži ali spušča čudnih zvokov je ne menjaj dokler ne spusti ali pa začne ružit. Seveda jo lahko tudi preventivno zamenjaš vendar ni tako poceni.
Lahko pa preventivno zamenjaš kar cel avto :wink: :lol: Raje preglej in zamenjaj križe na kardanu, zaradi pumpe nikoli ne boš ostal na terenu men vrjem :wink:

Uporabniški avatar
Matej
Kraj: Pliskowca
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Matej » Sr Jun 17, 2009 9:35 am

agrude 12 napisal/-a:Živjo!

Hvala za odgovore.

LP Tone
http://tomsebooks.com/tomsebookinfo/DieselSamurai/DieselSamurai.htm#HOMEMADE%20SPOA

agrude 12

OdgovorNapisal/-a agrude 12 » Če Jun 18, 2009 10:53 pm

Pozdrav.

Najlepša vama dala za info. Bom neki naredu, k avto je res svetovn. Na KRIM se polem tam k drugi peš hodjo, edin še vitel morm gor dat, da mi ne bo treba tok na ziher plezat.

LP Tone

Uporabniški avatar
AŁIEN
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a AŁIEN » Pe Jun 19, 2009 8:31 am

Tvoje besede v božja ušesa......... :wink:
:lol: Tone z montažo vitla se bodo tvoje težave šele začele :wink:

Vrni se na “Avtomobili in oprema”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov