Zaščita proti koroziji

Debata o avtih za offroad, opremi, predelavah, ...
Uporabniški avatar
fire

Zaščita proti koroziji

OdgovorNapisal/-a fire » Ne Mar 14, 2010 10:02 am

Zanim me s čim naj zaščitim šasijo,ker so se pokazale rjave pike po letošnji izdatno soljeni zimi. Ali če kdo to dela? Lp

Uporabniški avatar
lisko

OdgovorNapisal/-a lisko » Ne Mar 14, 2010 10:42 am

Eno je površinska rja drugo pa je ko rja prebije nosilce od znotraj....Prvo moraš ugotovit s čim imaš opravka.

Če imaš samo površinsko potem Prvo dobro operi podvozje, nato dobro skrtači in nazadnje pobrusi rjave dele ( tudi okrog malo stare izolacije , da vidiš do kot sega rja) . Potem vse skupaj prebarvaš s temeljno nato s prvim premazom dinitrola ( prvi premaz malo razredčiš da se lažje "vpije") nato pa še enkrat z gostejšim premazom. Tako jaz delam in nimam težav.

Uporabniški avatar
fire

OdgovorNapisal/-a fire » Ne Mar 14, 2010 12:29 pm

lisko napisal/-a:Eno je površinska rja drugo pa je ko rja prebije nosilce od znotraj....Prvo moraš ugotovit s čim imaš opravka.

Če imaš samo površinsko potem Prvo dobro operi podvozje, nato dobro skrtači in nazadnje pobrusi rjave dele ( tudi okrog malo stare izolacije , da vidiš do kot sega rja) . Potem vse skupaj prebarvaš s temeljno nato s prvim premazom dinitrola ( prvi premaz malo razredčiš da se lažje "vpije") nato pa še enkrat z gostejšim premazom. Tako jaz delam in nimam težav.
Ja gre za površinsko ,ali je pomembni kakšen mora bit osnovni premaz pred dinitrolom?

avant20

OdgovorNapisal/-a avant20 » Ne Mar 14, 2010 12:58 pm

Vrni se na “Avtomobili in oprema”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta