OdgovorNapisal/-a Korando » Če Nov 22, 2012 1:18 pm
tomygun, jaz delam takole:
Dobro je, če imaš kakšnega pomočnika, da ti pritiska zavoro med tem ko ti odzračuješ.
Naliješ tekočino v rezervoarček, odviješ na čeljusti vijak (niva ima spredaj na vsaki čeljusti dva) za odzračit, cca za en obrat, natakneš gor gumi cevko in jo spelješ v npr. kozarec. Pomočnik pritiska na pedal zavore toliko časa, da spodaj priteče ven tekočina. Ko ni več zraka v tekočini, pedal zavore pomočnik drži pritisnjeno v končnem položaju, ti pa zategneš odzračevalni vijak.
In tako pri vsakem kolesu. Paziti moraš, da sproti dolivaš tekočino v rezervoarček, da se popolnoma ne sprazni, ko odzračuješ.
Če se ti po tem postopku zadeva še vedno ne bo odzračila, je težava verjetno drugje, npr slab glavni cilinder ali preparele (zamašene) gumi cevi, ...
Če slučajno poliješ zavorno tekočino po laku, stvar spereš z vodo, ker zavorna tekočina namreč topi lak.
Nekateri menijo, da pedal zavore ne smeš pritiskat do konca, ker se z leti v glavnem cilindru nabere svinjarija in lahko uničiš gumice v njem, ampak jaz sem vedno pritiskal do konca in do sedaj ni bilo problemov.