OdgovorNapisal/-a hakuna matata » To Apr 09, 2013 1:05 am
Lep pozdrav vsem... Tukaj sem nov... Hvala vsem za vse poste.... Ful ste mi pomagali. V 30.000 km na rastlinco sem ze menjal bosch pumpo (po 10.000 km). Krivda po vsej verjetnosti prebiti filtri (imel 80 micr metalnega, ki ga je stisnil pritisk pumpe, ker sem nevede ko je bilo se toplo dobil olje ki je bilo pol palma pol soncnice -izgledalo pa je kot soncnica, samo je bilo pac malo gostejse, nato pa 20, 5 in 1 micr... bile smeti ki so verjetno unicile BP, pa tudi 2 sobe sta bile cisto zamasene). Na passatu TDI starem z BP potem eksperiment. Dela tudi na BP iz strega VW kombija 1,6 ,55konjev brez turbine. Pasat pa 90 konjski. Samo turbine ni odpiralo. Povem kot info. Marsikatera pumpa pase na drug avto, samo kajlo pa nastavke za cevke je treba s stare dol vzet. Ker pa nikamor ni sel pa smo nasli pumpo od starejsega 1,9 TD ja. Pomeni pumpa brez elektronike s TD ja 75 konjev na TDIja 90 konjev. Seveda smo dodali /predelava) se zajlo za gas, pedalo in cok za mrzel vzig in avto dela zelo podobno kot prej... No po 30.000 km pa polimerizacija. Na sreco sem vse vase poste nastudiral, da sploh vem zakaj se je slo in da sem bil pozoren na olje. Nato pa nafto noter pa sprat pa gas dalje. Zal nisem bral foruma prej , sicer bi nabavil kakega TDja s predkomoro... BTW: zakaj je samo se 36 strani, ce je bilo prej 65 (po spominu)? Pa prevec se mi greje avto sedaj se vedno. Verjetno moram se enkrat olje zamenjat, ali? Predvidevam da so bili se ostanki polimerizacije v kanalih in je olje bolj redko in manj maze pomeni da se posledicno bolj segreva. Ja? Kako mnenje? Gregor ali kdo drug? Prosim tudi za kontakte (telefonske stevilke) na privat, predvsem zaradi... no bomo na privat zakaj, ampak mislim da vas bo zelo zanimalo zakaj. ce bomo uspesno sodelovali... se nam bo izplacalo... LP vsem