OdgovorNapisal/-a jeep corporation » Ne Mar 31, 2013 1:08 pm
popaj
Zanimivo mi je dejstvo, da pravite, da se vse to da po uradni poti homologirat...
Zakaj potem meni vsak, na katerega se obrnem pravi, da ne morem homologirat podvozja na svojem avtu, ne morem homologirat trenutne dimenzije pnevmatik,..???
Pa vrjetno nisem edini ki se to sprašuje?
Avto, ki je sestavljen v celoti v domači garaži z milijon drugih avtomobilov(pa ne mislim o tem nič slabega, bi tudi sam kaj takega počel, če bi imel denar), je varen in mu dajo "žegen", meni, ki imam namensko podvozje za svoj avtomobil a nimam "papirjev" proizvajalca(ker noben ne zastopa tega pri nas, drugje pa zgleda z tem nimajo težav), pa je nemogoče se voziti po črki zakona...
pomoje je prva stvar da ko sprašuješ na homologaciji, ne smeš vprašati će se to da ali ne, ker jim je najlažje reči se ne da, se ti mal posmihajo, češ da kaj si misliš in grejo nazaj pit kavo. Mene zanima kako se to uredi, ne kako se ne, kaj hočete imet da bo mir. Znanec je kamper kamion homologiral v nemčiji in potem uvozil, lažja pot, opravil je brez komplikacij. Kot zanimivost za tiste ki pravijo da so take procedure potrebne za varnost, pred mesecem dni sem bil v californiji (Los Angeles), nemoreš verjet kaj se vse tam legalno vozi po cesti, 10 dni sem imel velike oči (hot rot, rat rot, pick upi dvignjeni po 20cm in več,če ni ekstremno zvišan pa ima vsaj 800 konjev. tri četrt gume ven iz blatnikov, auspuhi so največkrat fi100, predelani vw hrošči,bugyi kot so pri nas za dirkat) vglavnem pa lepši kot v filmih-sanje. Ne vedo pa kaj je to homologacija, a kljub temu da ni nobenega strokovnega pregleda nad tem, in je 10x več prometa kot pri nas- na avtocestah 7 pasovnice v vsako smer, sepravi skupaj 14pasov, nismo videli niti ene manjše nesreče, kdo je tu sedaj nor. Je pa strogo glede alkohola in hitrosti. Mislim da se je bol varno peljat z bugyem trezen, kot s cliotom pijan, tudi za pešce. Saj bi lahko obstajali strojni inžinirji ki bi vozilo ki ga predelaš ali izdelaš strokovno in humano pregledali če je vse lepo in kvalitetno izdelano in zavarjeno, ne pa, da bi pregledali vare, raje pregledajo papirje od varilca.
lep pozdrv Erik
p.s. se opravičujem če sem kaj čudno napisal, ko sem prišel iz zda sem bil kar mal žalosten ob teh vozilih 1.2 in pravilih
E×E 4×4 (Offroad, Hot Rod, V8 engine)
+386 40 697 872; +386 40 798 615
www.4x4exe.net