@primorska - izpit imam namen naredit čez zimo, izpit BE pa pride cca 700€, kar se mi zdi sprejemljivo. Kar se tiče papirjev za prikolico vem kako je, kaj rabim, kaj mora met avto napisano v homologaciji tak da nekak vem kaj me čaka. Trenutno imam 2,5 metrsko dvoakserco, ampak bi rabil 4 metre dolgo, pa sem se odločil, da če že kupujem je čist vseen če kupim orng, se pravi 4 metre dolgo s cerado, ki imajo povprečno 2,5-3,5 tone največje dovoljene mase. To je pa po papirjih preveč za mojega Subaruja, zato bom nabavil še "služben" avto, ki je bil itak v planu. Kar se tiče Galoperja s 73Kw je res premalo za 5.5 tone skupne teže, ampak to je maksimalna teža vsega skupaj, jaz pa kot sem napisal zelo po redko vozim več kot tono pa pol na prikolci (večjo prikolico rabim izključno zato, ker rabim volumen, ne večje nosilnosti - večinoma vozim pohištvo, ki ni težko glede na velikost).
@rx - 5000€ budgeta je bilo mišljeno samo za avto. LC-ji so mi nasploh najbolj všeč, tak da če bi našel dober primerek dam takoj več. 5000€ sem takrat napisal, ker so se v tiste času prodajali 3je LC-ji pod to ceno na avto.net, ki jih več ni. Jeepi in MBji mi pa nekak ne potegnejo, verjamem, da so enako dobri ali še boljši ampak kot sem napisal, z nakupom se mi ne mudi, tak da bi res rad dobil nekaj kar mi je všeč, ne sam neki na hitr tok da ma na papirju 3000kg vlečne pa čau.
@dimen - kode96 ne bom delal, ker je vseen če dam še tiste 200€ zraven in imam BE izpit. Drugače pa bom z avtom delal cca 20000-25000km letno, s prikolico pa večinoma vozim relacije do 60km, pa še to mogče 2x na mesec nad cca 700kg (kot sem napisal rabim večjo prikolico zaradi volumna, ne teže). Ajde cca 2x na leto peljem v drugo državo, to je pa to. Karavan oz. osebni avto ne pride v poštev, ker bo avto za službene namene in vozim 90% časa poln avto orodja. Sej spravim vse v Legacyja, ampak bi prav prišla višja streha, pa kak roof rack za lestve, zato gledam v smeri terencev in pick upov. Kombija pa nočim ker rabim dober 4 pogon, pa še dolgočasni so