Na potovanju v Tuniziji sem preskusil grelno 12V deko z močjo 55W. Originalno je imela deka krmilno enoto s tremi stopnjami moči in časovno
omejitvijo 45 minut. Stopnje se redko primerne za uporabo, običajno pretople. Zaradi timerja te začne po preteku časa zebsti. Originalni
kontroler sem zamenjal z ZK-PP2K PWM kontrolerjem. Ta omogoča časavno neomejeno nastavljanje od 0 do 100% moči.
Najmanjše nočne temperature na potovanju so ble 17 stopinj. Dovolj, da se je začutil mraz proti jutru preko podna strešnega šotora. Grelna deka je omogočila, da ni bilo potrebno spati v spalni vreči. Pokrit sem bil lahko z navadno deko. Gibanje med spanjem je bilo svobodnejše. V teh pogojih sem moč nastavljal od 10-30%. Na blazini ležišča šotora je bila deka, preko nje elastična rjuha.
Za občutek je izračun sledeč. 30% od 55W je 16,5 W. Pri napetosti sekundarnega akumulatorja 12,5V je to 16,5W/12,5V je 1,32A. Če spimo 9 ur je to 11,88 Ah. Poraba je približno enaki dnevni porabi mojega 15l hladilnika.
Grelna deka
-
Aleksander
Grelna deka
Only Toyota loves Sahara. (Chiheb, Tozeur)
Re: Grelna deka
Nisem nikoli v tej smeri razmišljal. Bi znalo kdaj pridit prav.
Mi drugač vzamemo velik zimski kovter s sabo in je to to, dokler je par stopinj nad nulo.
Mi drugač vzamemo velik zimski kovter s sabo in je to to, dokler je par stopinj nad nulo.
Niva 240D l. 93, OM616 motor, Kobra 215R15, ZF servo, rock crawler TC
2x Patrol Y61 2.8TD
Naprodaj veliko rabljenih delov za Lado in nekaj tudi za Patrola
2x Patrol Y61 2.8TD
Super ideja, sploh za (strešni) šotor, tnx za deljenje.
Ko se spomnim svojega prvega prezimovanja v Zahodni Sahari s strešnim šotorom, koliko taktiziranja je bilo potrebnega vsak večer, da si lahko šel udobno spat, ne da bi te prvo uro zeblo ... tole bi bil kar gejmčenđer takrat.
Ko se spomnim svojega prvega prezimovanja v Zahodni Sahari s strešnim šotorom, koliko taktiziranja je bilo potrebnega vsak večer, da si lahko šel udobno spat, ne da bi te prvo uro zeblo ... tole bi bil kar gejmčenđer takrat.
I'm just a soul who's intentions are good, oh Lord, please don't let me be misunderstood ...
damjan.vrencur.info
damjan.vrencur.info
Le še to je treba dodelati, da bo šla stara mama zraven in dala lupčka za lahko noč 
Miran
Miran
dokler ne pridem nazaj še nisem šel

Niva 240D l. 93, OM616 motor, Kobra 215R15, ZF servo, rock crawler TC
2x Patrol Y61 2.8TD
2x Patrol Y61 2.8TD
Ha, miran ne popušča, miran ne odpušča ...
Pa vendar, ne glede na osebne fevde, ideje in inovacije je treba pozdravit, od wc školjke na zadnjem odbijaču pa do grelne deke. Vsak razvajenček pač svojo razvajenost razvaja.
Pa vendar, ne glede na osebne fevde, ideje in inovacije je treba pozdravit, od wc školjke na zadnjem odbijaču pa do grelne deke. Vsak razvajenček pač svojo razvajenost razvaja.
I'm just a soul who's intentions are good, oh Lord, please don't let me be misunderstood ...
damjan.vrencur.info
damjan.vrencur.info
Vrni se na “Avtomobili in oprema”
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 46 gostov