Uvoz avta iz Nemčije ali Italije
Uvoz avta iz Nemčije ali Italije
Svak bi rad uvozil Toyoto HDJ 80, pa me zanima eli je možen uvoz ali ne? Motor je 170KM 4,2 TD 24v.
Hvala in LP
Hvala in LP
Oj fredlene grumblajde!
- no use for a name
- Kraj: Ljubljana-Tobruk
- no use for a name
- no use for a name
No ko smo ravno pri tem.
Meni je recimo ta sistem plačevanja dmv-ja in ekološke takse blazno neumen. Vedno ko pridem na občino,kot prvo čakam 15 min, da referentke na roko prepišejo podatke o vozilih, potem mi na nek nikakav listek napišejo podatke, ki jih moram prepisati na položnico in to posebej za dmv in et! Potem pa na pošto plačat, zgublat živce in čas. Cel postopek traja skoraj eno uro, narediš pa nič!
Meni je recimo ta sistem plačevanja dmv-ja in ekološke takse blazno neumen. Vedno ko pridem na občino,kot prvo čakam 15 min, da referentke na roko prepišejo podatke o vozilih, potem mi na nek nikakav listek napišejo podatke, ki jih moram prepisati na položnico in to posebej za dmv in et! Potem pa na pošto plačat, zgublat živce in čas. Cel postopek traja skoraj eno uro, narediš pa nič!
Only in a Rover..
No, da te potolažim. V Mozirju to traja en teden. Prideš, prineseš dokumente, na roko izpolniš obrazce, oddaš in prideš iskat izpisani položnici čez cca en teden, jih greš plačat na pošto prineseš nazaj in potem ti poštemplja račun. Včasih je gotovo že v 5-ih dneh. Toliko o tem.
LP Ludwig
LP Ludwig
God shave the queen...
- no use for a name
Nazadnje spremenil no use for a name, dne Po Apr 10, 2006 3:47 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Only in a Rover..
Poklič urednega zastopnika za Toyote in se pozanimaj če je Euro 2. Dobro je da imaš številko šasije saj ti lahko potem natančno povejo če točno ta avto izpolnjuje euro 2.
Ko sem jo jaz hotel uvoziti ni šlo ker ni nobena izpolnjevala Euro 2. Vsaj dizelašica ne. Obstaja tudi model z bencinskim motorjem ki izpolnjuje euro dva po letu 96. Vendar je dizl vsekakor bolša izbira za Hdj.
Sem pa slišal da se bojda da z manjšo predelavo predelat v Euro 2. Sem samo nekje prebral zato več inf. o tem ne morem povedat.
Ko sem jo jaz hotel uvoziti ni šlo ker ni nobena izpolnjevala Euro 2. Vsaj dizelašica ne. Obstaja tudi model z bencinskim motorjem ki izpolnjuje euro dva po letu 96. Vendar je dizl vsekakor bolša izbira za Hdj.
Sem pa slišal da se bojda da z manjšo predelavo predelat v Euro 2. Sem samo nekje prebral zato več inf. o tem ne morem povedat.
Nebivedu a lahko prosim razložiš fantom kaj je evro 2 in kako se avto predela na euro 2. Men se ne da tolk pisat.
HDJ 80 pa se mi zdi da so delali samo do leta 96. Kar najdeš v Nemčiji EZ:4/97, pomeni da je bila prva reg.4/97, ne pa, da je letnik 97. Letnik posebej piše v "briefu" v skrajno levem spodnjem kotu.
HDJ 80 pa se mi zdi da so delali samo do leta 96. Kar najdeš v Nemčiji EZ:4/97, pomeni da je bila prva reg.4/97, ne pa, da je letnik 97. Letnik posebej piše v "briefu" v skrajno levem spodnjem kotu.
God shave the queen...
Ok, nisva se razumela. Na nekih nemških straneh sem bral, da ti predelajo avto v EURO2. Cena je bila cca 400 EUR. Euro 2 naj bi v praksi pomenilio to, da ima avto vgrajen sistem, ki izpušne pline ko prodejo iz glave ven, še enkrat pošlje nazaj, da avto prej pride na delovno temperaturo. Ko pa se segreje pa ne več. Tako nekako se mi zdi. In če zamenjaš kolektor in dodaš nek ventil pol je ta avto Euro2. Tam kjer ti to naredijo dobiš tudi certifikat. Mislim da sem prebral na mobile.de, da so oglaševali da to delajo.
LP Ludwig
P.S.
Ne me držat za besedo, ker se tega vsega zelo megleno spomnim in lahko da kotalim buče....
LP Ludwig
P.S.
Ne me držat za besedo, ker se tega vsega zelo megleno spomnim in lahko da kotalim buče....
God shave the queen...
Matej napisal/-a:euro 2 je začel veljati januarja 1996, toraj če kupiš avto l.1996 je sigurno euro2
Ni nujno da je že po tem standardu, ker je lahko iz stare zaloge(pripeljan leta 1995 v nemčijo ali italijo pa šele 1996 prvič registriran.
Ludvig - tisto da ti v nemčiji predelajo avto je možno - ne vem pa če to še upoštevajo pri nas. A ni letnik tudi neka omejitev? Mislim da mora biti avto najmnaj letnik 1997 in euro2 standard mora imet, ker jst sm hotu pripeljat ferozo predelano na euro 2 in z malo močnejšo mašino in močno predelano notranjostjo(177KM mašina + komplet pripravljena za el chott) pa ni mogoče zarad letnika 1991. Edina možnost bi bila če bi jo pripeljal kot specialno vozilo. Cena je bila pa ugodna.
Pred EUR sem bil SIT!
Nebivedu napisal/-a:Matej napisal/-a:euro 2 je začel veljati januarja 1996, toraj če kupiš avto l.1996 je sigurno euro2
Ni nujno da je že po tem standardu, ker je lahko iz stare zaloge(pripeljan leta 1995 v nemčijo ali italijo pa šele 1996 prvič registriran.
Ludvig - tisto da ti v nemčiji predelajo avto je možno - ne vem pa če to še upoštevajo pri nas. A ni letnik tudi neka omejitev? Mislim da mora biti avto najmnaj letnik 1997 in euro2 standard mora imet, ker jst sm hotu pripeljat ferozo predelano na euro 2 in z malo močnejšo mašino in močno predelano notranjostjo(177KM mašina + komplet pripravljena za el chott) pa ni mogoče zarad letnika 1991. Edina možnost bi bila če bi jo pripeljal kot specialno vozilo. Cena je bila pa ugodna.
a maš mogoče kaksno slikco in več tehničnih podatkov od te feroze???
Vozilo ustreza EURO II standardu (ustreznost je vpisana v prometnem dovoljenju) oziroma emisija plinov ustreza EURO II standardu. Če emisije niso vpisane v prometnem dovoljenju, morate na pregled v pooblaščeno delavnico v tujini (tam vam bodo vsebnost plinov izmerili in izdali potrdilo), saj teh meritev pri nas ni mogoče izvesti. V primeru, da je bilo vozilo registrirano po letu 1997, v vsakem primeru ustreza EURO II standardu, saj so temu normativu morala ustrezati vsa nova vozila izdelana po tem letu. Poleg naštetega je pogoj tudi, da je vozilo opremljeno z nasloni za glavo na vseh sedežih, ki imajo tritočkovne varnostne pasove.
Našel sem pa na avtomobilizmu tole
Našel sem pa na avtomobilizmu tole
Znanec je nabavil rabljen Fiat Ducato Autodom z 2.5 TDI motorjem iz nemčije.
Problem je, da avtomobila ne more registrirati pri nas, ker motor ne
ustreza EURO2 normi.
Na servisu so mu povedal, da bi za upgrade motorja iz EURO1 na EURO2
moral kupit EGR črpalko (Exhaust gas recirculation) in vso pripadajočo
opremo. Cena za takšno modifikacijo je pa tam okoli 500.000 sit (baje).
Pred EUR sem bil SIT!
Matej napisal/-a:a maš mogoče kaksno slikco in več tehničnih podatkov od te feroze???
Samo to da je imel detomasovo(detomaso je za daihatsu predelal hd-e mašino in imela je oznako hd-eg - dve odmični gredi in 125 ali 135KM) mašino z dodano turbino pod pokrovom, amortizerji so bili od trailmastra plinski z dodatnim rezervarjem(oznake ne vem), predelan tank na 99 litrov in še dodaten tank za 99 litrov), notri je bil pa avto spedenan direktno za na dirko + GPS.
Slikce imam pa 3 al 4. A imaš mail, da ti jih pošljem.
Pred EUR sem bil SIT!
Nebivedu napisal/-a:Vozilo ustreza EURO II standardu (ustreznost je vpisana v prometnem dovoljenju) oziroma emisija plinov ustreza EURO II standardu. Če emisije niso vpisane v prometnem dovoljenju, morate na pregled v pooblaščeno delavnico v tujini (tam vam bodo vsebnost plinov izmerili in izdali potrdilo), saj teh meritev pri nas ni mogoče izvesti. V primeru, da je bilo vozilo registrirano po letu 1997, v vsakem primeru ustreza EURO II standardu, saj so temu normativu morala ustrezati vsa nova vozila izdelana po tem letu. Poleg naštetega je pogoj tudi, da je vozilo opremljeno z nasloni za glavo na vseh sedežih, ki imajo tritočkovne varnostne pasove.
Našel sem pa na avtomobilizmu toleZnanec je nabavil rabljen Fiat Ducato Autodom z 2.5 TDI motorjem iz nemčije.
Problem je, da avtomobila ne more registrirati pri nas, ker motor ne
ustreza EURO2 normi.
Na servisu so mu povedal, da bi za upgrade motorja iz EURO1 na EURO2
moral kupit EGR črpalko (Exhaust gas recirculation) in vso pripadajočo
opremo. Cena za takšno modifikacijo je pa tam okoli 500.000 sit (baje).
ni potrebno da ima vozilo na vseh sedežih pase in vglavnike vendar ti ga pri nas registrirajo le za toliko ljudi kolkor imaš pasov in vzglavnikov
npr. 3-vratni defender ima 6 sedežev, če pa ga uvoziš ti v prometno napišejo da je za 2 osebi.
2nebivedu
a boš dal še kakšno informacijo o ferozi 177KM???
Kdo je na strani
Po forumu brska: Bing [Bot] in 3 gosti