Nakup terenca
Nakup terenca
Rad bi si nabavu enga terenca sam sem u dilemi!! Namreč odločam se med štirimi ( FRONTERA 3,0 V6 , GRAND CHEROKEE 5,9 v 8 , CHEROKEE 4.0 ali pa FORD EXPLORER ) ! namreč EXPLORER in GRAND CHEROKEE imata avtomatski menjalnik in nevem kak bi se to obneslo na tarenu ( blato , sneg ..... ) ?? pa od katerih teh štirih bi mi predlagal kupt.
Hvala za odgovore
Hvala za odgovore
-
RangeRover
Avtombili so po imenu vsi terenci, a se med seboj zelo razlikujejo! Odvisno za kaj boš rabil avtomobil, ampak predvidevam, da za kakšno resnejšo vožnjo po terenu pač tega avtombila ne boš uporabljal.
Lahko malo bolj specificiraš zahteve in želje glede vožnje po terenu, ker blato in sneg imata zelo širok spekter. Kaj pričakuješ od avtomobila???
Praktično se pa vse začne in konča pri gumah....
Lahko malo bolj specificiraš zahteve in želje glede vožnje po terenu, ker blato in sneg imata zelo širok spekter. Kaj pričakuješ od avtomobila???
Praktično se pa vse začne in konča pri gumah....
[quote="RangeRover"] Odvisno za kaj boš rabil avtomobil, ampak predvidevam, da za kakšno resnejšo vožnjo po terenu pač tega avtombila ne boš uporabljal.
Če si že kipim terenca se ne bom neki šminkau po cesti , vozu bi se po terenu , prelomi , lomi ,bočni nakloni .... , brzince, sretnostne vožnje , soft off road !
Sej za explorerja nism glih najbol zagret sam prašat za mnenje je pa bolš ku pa da kupim zdej eno šaro pa pol ne bom zadovoljen
Poraba pa itak ni važna ( za užitke use )
Če si že kipim terenca se ne bom neki šminkau po cesti , vozu bi se po terenu , prelomi , lomi ,bočni nakloni .... , brzince, sretnostne vožnje , soft off road !
Sej za explorerja nism glih najbol zagret sam prašat za mnenje je pa bolš ku pa da kupim zdej eno šaro pa pol ne bom zadovoljen
Poraba pa itak ni važna ( za užitke use )
- marolt 4x4
- Kraj: Mozirje
- Kontakt:
marolt 4x4 napisal/-a:5,9 GC ima manjšo porabo kot 5,2 in več konjev in bolje potegne.
Ki pa je logika? Novejša tehnologija?
LP
TUDI NA FB>>>KLIK
Da povem nekaj o Explorerju:
1. Res ima več prostora kot GC
2. Ima priklopljiv 4x4 pogon, ki se ne izključi samodejno - zapora srednjega difa se vedno vklopi ko je 4x4. Ima pa sistem Control Track ki takoj vklopi sprednji pogon ko zadnji zdrsne. To pomeni da v spolzkem ovinku ko začne odnašati rit v trenutku samodejno vklopi sprednji pogon in te potegne iz morebitne neprijetne situacije. Deluje odlično.
3. Res je tudi to da ima manjšo porabo zaradi stalnega zadnjega pogodna. Moje povprečje je naslednje.
- mesto - 15l skoz
- lokalna ceste - 12-13l in
- avtocesta cca od 10l do 15l*
* Mogoče res neverjetno. Ampak ravno ta vikend sem vozil iz Postojne do Lj na tempomatu (110km/h) in je bila poraba točno deset litrov (še jaz nisem mogel verjel ko sem dotankal bencin
).
1. Res ima več prostora kot GC
2. Ima priklopljiv 4x4 pogon, ki se ne izključi samodejno - zapora srednjega difa se vedno vklopi ko je 4x4. Ima pa sistem Control Track ki takoj vklopi sprednji pogon ko zadnji zdrsne. To pomeni da v spolzkem ovinku ko začne odnašati rit v trenutku samodejno vklopi sprednji pogon in te potegne iz morebitne neprijetne situacije. Deluje odlično.
3. Res je tudi to da ima manjšo porabo zaradi stalnega zadnjega pogodna. Moje povprečje je naslednje.
- mesto - 15l skoz
- lokalna ceste - 12-13l in
- avtocesta cca od 10l do 15l*
* Mogoče res neverjetno. Ampak ravno ta vikend sem vozil iz Postojne do Lj na tempomatu (110km/h) in je bila poraba točno deset litrov (še jaz nisem mogel verjel ko sem dotankal bencin
-
RangeRover
-
šeruki 4,0
- Kraj: Tolmin
namreč EXPLORER in GRAND CHEROKEE imata avtomatski menjalnik in nevem kak bi se to obneslo na tarenu ( blato , sneg ..... ) ??
Tudi mene zanima primerjava avtomatskih ali ročnih menjalnikov če ima kdo izkušnje.Ko sem jaz kupoval JeeP-a sem bil v isti dilemi. Uporabljam pa ročni menjalnik za:
prelomi , lomi ,bočni nakloni .... , brzince, sretnostne vožnje , soft off road [/list]

Tudi mene zanima primerjava avtomatskih ali ročnih menjalnikov če ima kdo izkušnje.Ko sem jaz kupoval JeeP-a sem bil v isti dilemi. Uporabljam pa ročni menjalnik za:
prelomi , lomi ,bočni nakloni .... , brzince, sretnostne vožnje , soft off road [/list]
-
RangeRover
Mislim da nič slabše kakor pa ročni. Imaš eno stvar manj za držat , tako lahko z obe rokama poprimeš po volanu in eno stvar manj za pristtiska, skrata si malo bolj razbremenjen...... ko voziš čez ....
Skratka ker bo verjetno avtombil videl več cest kot pa terena vsekakor ni slaba ideja avtomatika. In mislim da je GC limited 5,9 prava izibra za pravi denar ......
k:
Skratka ker bo verjetno avtombil videl več cest kot pa terena vsekakor ni slaba ideja avtomatika. In mislim da je GC limited 5,9 prava izibra za pravi denar ......
-
Gost
Na tej povezavi smo že govorili o avtomatiki
http://www.nivaoffroadteam.com/forum/viewtopic.php?t=2051&start=0
http://www.nivaoffroadteam.com/forum/viewtopic.php?t=2051&start=0
-
Gost
Matej z vsakim avtom so problemi, če ne skrbiš zanj.
Jst sm v ferozo vložil že 59k sit več, kot sem dal zanjo, pa jo imam šele eno leto, prvo je bilo potrebno pošvasat cel zadnji konec, pol pa še vložek (gume 100k, liftkit 24k, vsi novi blažilci 2x16k zadnji in 2x 13k sprednji in orenk servis (bremze, vodna pumpa, napenjalec, jermeni, močnejši alternator, akumulator) 57k sit). Sicer je zdej avto tok poštiman, da me ne more kr na lepem pustit na cesti.
Zdej pride pa ravnanje pleha, pa kitanje in štrihanje (barva, kit in vse stvari so že doma 40k sit).
Počasi pa bo komplet poštimana ta za u službo, pol pride pa še tadruga na vrsto za predelavo. Mašina 2.3 V6 je že doma, čaka na upasanje v ferozo, šnorkel je že gor, pa še par drobnarij, samo tiste so zelo drage(vitel).
Jst sm v ferozo vložil že 59k sit več, kot sem dal zanjo, pa jo imam šele eno leto, prvo je bilo potrebno pošvasat cel zadnji konec, pol pa še vložek (gume 100k, liftkit 24k, vsi novi blažilci 2x16k zadnji in 2x 13k sprednji in orenk servis (bremze, vodna pumpa, napenjalec, jermeni, močnejši alternator, akumulator) 57k sit). Sicer je zdej avto tok poštiman, da me ne more kr na lepem pustit na cesti.
Zdej pride pa ravnanje pleha, pa kitanje in štrihanje (barva, kit in vse stvari so že doma 40k sit).
Počasi pa bo komplet poštimana ta za u službo, pol pride pa še tadruga na vrsto za predelavo. Mašina 2.3 V6 je že doma, čaka na upasanje v ferozo, šnorkel je že gor, pa še par drobnarij, samo tiste so zelo drage(vitel).
Pred EUR sem bil SIT!
-
Gost
Matej napisal/-a:Nebivedu napisal/-a:Matej napisal/-a:Pa novo lado nabavi
Ta ima samo blazince na lesenih klopcah, ostalo je vse enako.
Sigurno pa je bolša od samuraja oz. vitare.
Lesena klopca sigurno ne
Pred EUR sem bil SIT!
Vrni se na “Avtomobili in oprema”
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov