LIFT KIT PASSAT

Debata o avtih za offroad, opremi, predelavah, ...
Mitja
Kraj: Celje

LIFT KIT PASSAT

OdgovorNapisal/-a Mitja » Sr Maj 03, 2006 10:44 pm

Kljub iskanju pravzaprav ne najdem, kje, kdo in za koliko bi mi povišal Passata, letnik 98, slišal sem, da se ga da tudi samo podložit - cca 4 cm, a kdo ve kaj več o tem...

Hvala za odgovore...

Uporabniški avatar
Matej
Kraj: Pliskowca
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Matej » Če Maj 04, 2006 7:12 am

naredi distančnike iz plastike za struženje in jih podloži pod vzmet.

Mitja

OdgovorNapisal/-a Mitja » To Maj 09, 2006 2:06 pm

Tile distančniki so zanimivi, samo nevem če je to tako enostavno. Vzmet ima ležišče . ki pa ni simetrično in nisem prepričan, da ga je možno narediti z stružnico. Na netu najdem nekaj različnih kitov, ali pa konkretnih predelav... Ne rabim avta 10 cm više, z 4 cm bi bil več kot zadovoljen. Fantje, ki se ukvarjate s predelavo in prodajo, a se da dobit lift kit pri vas? A bi kdo naredil zame takšne podložke, seveda za primerno plačilo?

Kako je potem z optiko?

Kot sem zasledil si lahko pri novem Passatu za cca 200 EUR naročil paket za slabe ceste, ki je vseboval dvig in zaščito podvozja. A ve kdo kaj o tem?

Hvala

Uporabniški avatar
5x4
Kraj: Slovenija

OdgovorNapisal/-a 5x4 » To Maj 09, 2006 3:27 pm

si že probal na VW forumu? mogoče oni kaj več vejo.

Uporabniški avatar
Sven
Kraj: wajdušna
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Sven » To Maj 09, 2006 5:46 pm

Mitja napisal/-a: Vzmet ima ležišče . ki pa ni simetrično in nisem prepričan, da ga je možno narediti z stružnico.

Hvala

Kako to misliš?
Da je vzmet končana z "zobom" in ne ravno? Sej plastiko podložiš pod originalno ležišče od vzmeti ne pod vzmet direktno.

Če pa je nepravilne oblike, pa izrežeš željeno obliko z vbodno žago. To vse je preiskušeno na "terencu" ne pa na osebnem vozilu, tako da ne trdim, da je točno tako.
Predlagam, da upoštevaš inšpektorjevo mnenje, čeprav mislim, da imajo ljudje več prakse z spuščanjem kot z dvigovanjem, vsaj kar se osebnih vozil tiče.
LP
TUDI NA FB>>>KLIK

Uporabniški avatar
Bizzy
Kraj: Litija
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Bizzy » To Maj 09, 2006 8:45 pm

Mitja,

ne bom se vtikal v umestnost tvojega početja. Če želiš terenca oz. SUV, da boš z njim hitrejši- če se še tako trudiš tega iz Passata ne boš izdelal. Vsakršno podlaganje in posledično tudi daljšanje blažilcev bo izredno hitro rezultiralo v obrabi raznih končnikov, porazni optiki s praktično nemogočo nastavitvijo podvozja in ne nazadnje najverjetneje tudi v poraznih voznih lastnostih. Volkswagnov paket za "slabše" ceste, ki je na spisku dodatne opreme se sestoji iz malce ojačanih vzmeti in blažilcev, razlika v višini avtomobila pa je le slab centimeter. Če se voziš po slabših cestah- pravi naslov je pooblaščeni servis VW, kjer ti bodo zgoraj omenjeno kombinacijo z užitkom vgradili. Tako se izogneš tudi težavam s homologacijo, hkrati obstaja tudi večja verjetnost, da boš še kdaj za svoj avto našel kupca.
Svetujem menjavo avtomobila. Če želiš vztrajati pri znamki VW oz. Audi so na voljo praktično le Audi Allroad, VW Touraeg, Porsche Cayenne in novi Audi Q7. Škoda bo sledila proti koncu leta. Japonski Subaru izdeluje tradicionalno zanesljive avtomobile s štirikolesnim pogonom. V paleti imajo Imprezo, Legacya in Foresterja. Pa tudi pri drugih znamkah bi se še marsikaj našlo, da ne pričnem naštevati SUVje kot so Toyota RAV4, Nissan Xtrail, Mitsubishi Outlander itd.
V splošnem predlagam, da uporabljaš vsak avto za takšen namen, kot je bilo ob načrtovanju predvideno. Prihraniš si marsikatero težavo in tudi finančni zalogaji pri predelavah če so te opravljene strokovno, niso mačji kašelj.
Menim, da je bilo tvoje vprašanje zastavljeno resno in sem poskušal nanj tudi resno odgovoriti. Če se za anonimnostjo imena skriva pubertetnik s svežim mozoljem na konici nosu in preveč prostega časa, pa boš morda presenečeno doumel, da v prihodnje na trapasta vprašanja sodijo trapasti odgovori.

LP Bizzy
I tried being normal once..... I didn't like it!

Mitja

OdgovorNapisal/-a Mitja » Sr Maj 10, 2006 8:59 am

Bizzy, hvala za izčrpen odgovor. Vprašanje je bilo zastavljeno resno in hvala za resen odgovor. Resno se ukvarjam z mislijo, da bi avto dvignil, zakaj prav tega passata pa lahko obrazložim. Letno naredim cca 40k km po lepih cestah (beri avtocestah) in mi avto, kot ga imam prav paše. Poraba in nabavna cena so zame važni podatki. Lepo bi bilo voziti Touarega, vendar..... Kot pa sem že omenil, pa sem zadnjih nekaj let doma v "hribih", imam cca 4 km slabe ceste. To pomeni makedam, blato, nesplužen sneg, ipd. Če bi peljal po cesti strogo naravnost, bi verjetno že izgubil podvozje... Takšne vožnje se navadiš, ko pa pride sneg, ga z sprednjim koncem avta močno plužim, ostanem v snegu, nekajkrat letno obuvam in sezuvam verige, ipd. Zato sem kupil 4Motion, da se temu izognem, je pa ta model 3B žal še nižji, kot je bil moj stari 35I. Tukaj torej tičijo razlogi....

Za sproščanje in vlečenje obstalih vozil, med drugim tudi za pluženje pa imam Samurai-a, ki mi dobro služi. Samo z njim na cesto, to je pa kriza... Lahko si ogledaš-te moje dosedanje prispevke...

Uporabniški avatar
Nebivedu

OdgovorNapisal/-a Nebivedu » Sr Maj 10, 2006 9:25 am

Za subaruja obstaja kar nekaj zadevic za dvignit avto.

En tak paket, ki ga uporabljajo v tujini.
Slika

Avto pa potem tkole zgleda.
Slika

In pa na novejšem legaciju takole.
Slika

Mogoče bi moral sam kej podobnega narest za svoj avto.
Pred EUR sem bil SIT!

gore

OdgovorNapisal/-a gore » Če Maj 11, 2006 5:39 am

@Mitja:

Majhna oddaljenost od tal je bil praktično edini razlog, da sem iz Golfa 4motiona prešel na Foresterja. In tudi sam sem gledal Passata (4motion), vendar mi pri prav nobenem pooblaščenem servisu niso znali kaj več povedati o dvigovanju.
Golf, ki sem ga imel, je bil dvignjen (že v tovarni), saj za Golfa (vsaj za štirico) obstaja ta možnost - prav predvideno je. Za Passata pa mi na servisih (sem nalašč povprašal na večih) tega niso uspeli najti.

Sicer pa te povsem razumem - tudi sam naredil cca. 60.000 km na leto. Večina je seveda cestnih km, skoraj vsak teden pa se vozim tudi po slabih cestah ... Skratka - VW je tukaj zgrešil zasnovo.

Forester, ki ga imam, je zakon. Če bi se vozil manj, bi me denarnica manj bolela, tako pa ... je kdaj malo zoprn občutek. Je pa res, da ti Foresterja priporočam.

VW freak
Kraj: Žalec

OdgovorNapisal/-a VW freak » Če Maj 11, 2006 6:04 pm

Zdravo.

Letno delam cca. 100.000 km in več s svojim avtom, pa imam že original dvignjenega Passata letnik 2002, 1.9 TDI, 100 KM.
Oče ima isti model, isti letnik, isti motor,... samo da on nima dvignjenega in razlika je spredaj za 3cm, zadaj pa za 5cm.
Avto se pozimi ODLIČNO obnese, sploh po nespluženem snegu. Tako da ja, obstajajo original dvignjeni Passati. Res pa je, da so prava redkost.
Aja.
Še slikco če kdo ne verjame ( malo bodi pozoren, koliko je prag dvignjen od tal :P :twisted: :twisted: ).
Slika

Slika

Slika

Žal pa trenutno nimam nobene slikce, kjer bi oba avta skupaj stala, da bi se videla razlika.

LP
Matjaž
Sam da je TDI pa da je kesl poln ! ! !

Mitja

OdgovorNapisal/-a Mitja » Če Maj 11, 2006 9:10 pm

Zelo zanimivo. Če bo kdo naletel kdaj na kaj takšnega, torej material za dvignit Passata se z veseljem priporočam. Tolikšen dvig kot pri VW freak-u bi bil idealen. Freak, hvala za slike, še se bom trudil priti do željenega....

Še nekaj, a se ti mogoče sanja, kako je to pri tebi tehnično izvedeno?

Hvala

gore

OdgovorNapisal/-a gore » Pe Maj 12, 2006 4:37 am

Zanimivo. Kot pravim - sam sem imel takšnega Golfa. Dvignjen, poleg tega pa za Golfa dobiš tudi res zelo močan pleh (da mehanik preklinja, ko menja olje :D ) pod motorjem. Za Passata so mi na večih servisih potrdili, da dobiš le neko ojačano plastiko.
Za Passata pa nisem uspel izvohati (niti zaščite niti lidt kita) - zato ga nisem kupil, ker je v osnovi prenizek.

@Mitja:
Predlagam, da ti VW freak sporoči številko njegovega vozila. Potem pa takoj na kakšen pooblaščen servis. Tam naj pogledajo kaj ima tisto vozilo vgrajeno in tako bodo našli kateri komplet je potreben za dvig Passata. Razen, če ni tako, da dvig ni mogoč (pač tovarniško) in ga lahko izvedejo le ob naročilu - pri Golfu si lahko to naredil naknadno.

VAG ima toliko zadev, da se mnogi serviserji in prodajalci ne uspejo znajti v ETKI (ELSI), ki jo imajo na voljo. Trpijo pa uporabniki :shock:

Sicer pa - Forester je zakon - še kakšnega s plinsko napravo in zadnjim LSD najdem, pa bo :D

Uporabniški avatar
Matej
Kraj: Pliskowca
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Matej » Pe Maj 12, 2006 7:13 am

Oče ima isti model, isti letnik, isti motor,... samo da on nima dvignjenega in razlika je spredaj za 3cm, zadaj pa za 5cm.

Žal pa trenutno nimam nobene slikce, kjer bi oba avta skupaj stala, da bi se videla razlika.

ta pasat se mi ne zdi nič kaj visok :shock:
morda pa je to original in ima tvoj oče znižanga :res_ne_vem:

Uporabniški avatar
miran
Kraj: GOCAN
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a miran » Pe Maj 12, 2006 7:31 am

morda pa je to original in ima tvoj oče znižanga
:krohota_se:
Miran
dokler ne pridem nazaj še nisem šel

Uporabniški avatar
Sven
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Sven » Pe Maj 12, 2006 8:41 am

Tukaj sem našel enega na avto. net
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=757276#
Pa se pozna razlika, če pogledate 4 sliko.
LP
TUDI NA FB>>>KLIK

VW freak

OdgovorNapisal/-a VW freak » Pe Maj 12, 2006 2:21 pm

gore napisal/-a:Predlagam, da ti VW freak sporoči številko njegovega vozila. Potem pa takoj na kakšen pooblaščen servis. Tam naj pogledajo kaj ima tisto vozilo vgrajeno in tako bodo našli kateri komplet je potreben za dvig Passata.....

Žal ne bojo nič našli, ker sem avto uvozil. Ne gre za pri nas kupljeno vozilo. Razen če imajo dostop do baze vseh Passatov.
Sem pa danes izvedel, da bi naj to bila neka zimska varianta, zato dvignjen, močnejši lagri,...

Matej napisal/-a:ta pasat se mi ne zdi nič kaj visok. morda pa je to original in ima tvoj oče znižanga

Zagotovo je višji. Samo poglej oddaljenost od tal pri pragovih ter razmak nad kolesi do blatnikov. Je pa bil zraven zadnjič en znižan od kolega, pa moj zgleda kot traktor proti njegovem :lol: :lol: .

Mitja napisal/-a:Še nekaj, a se ti mogoče sanja, kako je to pri tebi tehnično izvedeno?

Žal ne... :oops: , ker POJMA nimam o tovrstnih zadevah. Dobr, vek kaj so roke, kaj lagri, manšete,... ampka to je pa tudi vse. Žal.

LP
Matjaž

VW freak

OdgovorNapisal/-a VW freak » Pe Maj 12, 2006 2:52 pm

Evo.
Se mi je celo lubl it vn pa zmerit :roll: :roll: .

Slika
Oboje je zmerjeno ob skrajnem robu praga, kjer se prag v bostvu že malce spusti proti tlom, tako da na sredini je avto še višji od teh meritev.
Spredaj ( št. 1 ) od tal do praga: 21cm.
Zadaj ( št. 2 ) od tal do praga: 25cm.

Če pa še ma kdo Passata, pa naj izmeri, in pove, koliko je standardno, da vidim, ker me zanima, ali ima ati na "normalni" višini ali ne.
Hvala

LP
Matjaž

Uporabniški avatar
Sven
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Sven » Pe Maj 12, 2006 3:00 pm

VW freak napisal/-a: Žal ne bojo nič našli, ker sem avto uvozil. Ne gre za pri nas kupljeno vozilo. Razen če imajo dostop do baze vseh Passatov.
Sem pa danes izvedel, da bi naj to bila neka zimska varianta, zato dvignjen, močnejši lagri,... Matjaž

Bodo našli sigurno, samo ti podatki so za interno uporabo in ne za take primere, ker ne bodo povedali. Moraš koga poznat. Drgač pa majo bazo dostopno za vsa VW vozila. Ne vem pa katere podatke vse potrebujejo-mogoče samo št. šasije, ne vem.
LP
TUDI NA FB>>>KLIK

gore

OdgovorNapisal/-a gore » Pe Maj 12, 2006 4:03 pm

VW freak napisal/-a:
gore napisal/-a:Predlagam, da ti VW freak sporoči številko njegovega vozila. Potem pa takoj na kakšen pooblaščen servis. Tam naj pogledajo kaj ima tisto vozilo vgrajeno in tako bodo našli kateri komplet je potreben za dvig Passata.....

Žal ne bojo nič našli, ker sem avto uvozil. Ne gre za pri nas kupljeno vozilo. Razen če imajo dostop do baze vseh Passatov.
Sem pa danes izvedel, da bi naj to bila neka zimska varianta, zato dvignjen, močnejši lagri,...

To, da je avto iz uvoza, pri VW ni težava. Imajo povezan sistem, pravzaprav je celo tako, da vsak znak nekaj pomeni. Sedaj ne vem več, nekaj je za državo proizvajalko, potem za tip, potem za motor ... in ...

Mirno povprašaj, saj povedo tudi brez hudih poznanstev - pač pridi s steklenico :D

Vrni se na “Avtomobili in oprema”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost