Poliuretan

Teme, ki niso v povezavi z offroadom
Uporabniški avatar
Sven
Kraj: wajdušna
Kontakt:

Poliuretan

OdgovorNapisal/-a Sven » Če Nov 30, 2006 11:01 am

Malo se obračam na vas kot klic v sili, ker vem, da prihajate z vseh vetrov. Prosim povejte mi kdo, kje izdeluje kaj iz poliuretana. Potrebujem poliuretansko ploščo debeline 50-80mm.
Mogoče kdo ve, ali se lahko poliuretan struži?

Prosim za čimprejšne odgovore.
LP, hvala
TUDI NA FB>>>KLIK

Uporabniški avatar
Rafter
Upravnik
Kraj: Southern District of Maribor
Kontakt:

Re: Poliuretan

OdgovorNapisal/-a Rafter » Če Nov 30, 2006 1:34 pm

Sven napisal/-a:Malo se obračam na vas kot klic v sili, ker vem, da prihajate z vseh vetrov. Prosim povejte mi kdo, kje izdeluje kaj iz poliuretana.

Povprašaj v TKK Srpenica. Ni hudič, da kdo od tehnologov ne bi vedel. :wink:
The whole life sponsored by محمد بن راشد المكتوم

DiscoV8
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a DiscoV8 » Če Nov 30, 2006 6:23 pm

Poklici tudi v Alp Agency - oni uvazajo sicet PP in PE peno, ter gumo in PVC, pa vendar ima mogoce vsaj idejo kje dobiti PU.
Ce ga ne dobis na GSM vztrajaj veckrat, ker je decko hudo zaseden.
lp, Tomas
DISCO - pravi terenec s pravo obliko

trco
Kraj: LJUBLJANA
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a trco » Če Nov 30, 2006 8:54 pm

jaz sem ga kupoval v astri -jama v lj. da se ga stružit...

Uporabniški avatar
terenc
Kraj: Brežice

Polycarbonate

OdgovorNapisal/-a terenc » Če Nov 30, 2006 9:25 pm

Ok!
Mene pa zanima kdo se pri nas ukvarja z polycarbonatom :res_ne_vem:
VSE STVARI GREJO,
RES PA JE,DA GREJO
NEKATERE MALO TEŽJE!! ;)

www.faraon.gemlifestyle.com

Uporabniški avatar
navigator
Kraj: Moravče
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a navigator » Pe Dec 01, 2006 7:10 am

trco napisal/-a:jaz sem ga kupoval v astri -jama v lj. da se ga stružit...

Astre - jama ni več - jih je kupil Merkur in krepko oklestil program. Dobi se mogoče 10% tistega kar je bilo prej na voljo.

lp

marko

Uporabniški avatar
Nebivedu

OdgovorNapisal/-a Nebivedu » Pe Dec 01, 2006 7:28 am

navigator napisal/-a:
trco napisal/-a:jaz sem ga kupoval v astri -jama v lj. da se ga stružit...

Astre - jama ni več - jih je kupil Merkur in krepko oklestil program. Dobi se mogoče 10% tistega kar je bilo prej na voljo.

lp

marko

Še manj. Gumijastih izdelkov skorajda ni več.
Pred EUR sem bil SIT!

Uporabniški avatar
Sven
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Sven » Pe Dec 01, 2006 8:17 am

Hvala fantje, za trud bom poiskusil.
LP
TUDI NA FB>>>KLIK

DiscoV8
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a DiscoV8 » Pe Dec 01, 2006 11:32 am

navigator napisal/-a:Astre - jama ni več - jih je kupil Merkur in krepko oklestil program. Dobi se mogoče 10% tistega kar je bilo prej na voljo.

Ja, to je morda edina stacuna, ki je res ni bilo treba zapreti... Drugace sem pa veliko gumijastih in Poli-karkoli izdelkov videl v Merkurju v hali s kovinami... ampak se vseeno ne toliko, kot so imeli v Jami.
DISCO - pravi terenec s pravo obliko

Uporabniški avatar
jereb
Kraj: Logatec

OdgovorNapisal/-a jereb » Pe Dec 01, 2006 8:30 pm

Še manj. Gumijastih izdelkov skorajda ni več.[/quote]
Zaradi povpraševanja, so spet obnovili nekatere programe. Tako da imajo spet juvidur, kotern in podobne plastike!
LP by Jereb

Uporabniški avatar
Nebivedu

OdgovorNapisal/-a Nebivedu » Pe Dec 01, 2006 8:34 pm

jereb napisal/-a:Zaradi povpraševanja, so spet obnovili nekatere programe. Tako da imajo spet juvidur, kotern in podobne plastike!

To je pa lepo slišat.
Pred EUR sem bil SIT!

Uporabniški avatar
Ludwig
Kraj: Moravče
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Ludwig » So Dec 02, 2006 10:47 pm

Jaz ne vem točno kaj je to PU. Ali je to plastika ali guma. Sem pa stružil tisto črno in zeleno plastiko za body lift in se je lepo stružila. Edino kar sem moral pazit je bilo, da sem po malo dol jemal, ker drugače mi jo je vrglo iz glave, če je bila na kratko vpeta. To plastiko sem kupil nekje v okolici Mariborain se spomnim da je bila precej cenejša kot pa v Astri. Pa tudi v astri niso imeli fi 180 mm, ki sem jo rabil. Sem pred davnim časom že enkrat napisal telefon in url od te firme.

Gumo, sem pa stružil tako, da sem jo dal v skrinjo zmrznit in sem jo stružil zmrznjeno. Se je dalo počasi stružit, ampak tkoj ko se je malo odtalila je bilo konec. Se spomnim, da sem dal po večkrat zmznit vsak komad, da sem ga dobil na mere. PRoblem pa je bil tudi z natančnostjo. Na par mm natančno se je šlo, kaj več pa ne.
LP Ludwig
God shave the queen...

Uporabniški avatar
miran
Kraj: GOCAN
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a miran » Ne Dec 03, 2006 6:46 pm

S poliuretanom se (je) ukvarja(la) Plama iz Podgrada. V njihovi trgovini v Podgradu sem (nekaj 10 let nazaj) kupoval poliuretanske plošče debeline 30 (a je bilo 50??) mm.
Poliuretan se kruši in ne vem če bi ga lahko stružil. Pa saj ga lahko z nožem obrežeš. Tudi z nohti bi mogoče šlo, z vsako trdnejšo stvarjo gre zlahka. Poliuretan je kompakten le na površini, v notranjosti je zrnat in zelo drobljiv.
Če ne rabiš prevelikega kosa, si lahko pomagaš s poliuretanom v tubi (dobiš jo v vsaki trgovini z barvami) in ga nasprejaj med dve plošči (obleči ju v polivinil, ker se zadeva dokaj dobro prilepi), ki sta pač toliko narazen, kot si želiš. Vendar pazi, da bo ob strani dovolj prostora za "dihanje" - če je toplo se mu kar precejkrat poveča volumen :arrow: raztegne vse živo.
Pokliči, če še kaj rabiš!
LP Miran
dokler ne pridem nazaj še nisem šel

Uporabniški avatar
Rafter
Upravnik
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Rafter » Ne Dec 03, 2006 7:00 pm

miran napisal/-a:Vendar pazi, da bo ob strani dovolj prostora za "dihanje" - če je toplo se mu kar precejkrat poveča volumen :arrow: raztegne vse živo.
LP Miran

40-krat, če se prav spomnim. Poznam primere, ko je Purpen lomil podboje, okna in montažne stene.

LP, R.

Uporabniški avatar
gregor
Moderator
Kraj: Žalec
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor » Ne Dec 03, 2006 9:47 pm

Rafter napisal/-a:
miran napisal/-a:Vendar pazi, da bo ob strani dovolj prostora za "dihanje" - če je toplo se mu kar precejkrat poveča volumen :arrow: raztegne vse živo.
LP Miran

40-krat, če se prav spomnim. Poznam primere, ko je Purpen lomil podboje, okna in montažne stene.
LP, R.

Pa tud prage pri kakšnem avtu med "strokovnim" popravilom rje je že napihnilo.

Uporabniški avatar
Nebivedu

OdgovorNapisal/-a Nebivedu » Ne Dec 03, 2006 9:53 pm

gregor napisal/-a:
Rafter napisal/-a:
LP Miran

LP, R.

A ne vleče purpen vode in vlage nase? Če z njim zafilaš pragove, ti potem še bolj gnjijejo.
Pred EUR sem bil SIT!

Uporabniški avatar
slayer

OdgovorNapisal/-a slayer » Ne Dec 03, 2006 11:53 pm

gregor napisal/-a:
Rafter napisal/-a:
LP Miran

LP, R.

Ja v eni ladi k mam za kose so se pojavili podobni simptomi. Puhni pragovi purpena in kje tudi napihnjeni, :twisted:

Uporabniški avatar
Sven
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Sven » Po Dec 04, 2006 5:05 pm

Za časa mladosti se spomnim ko se je en prijatelj martral z izdelavo jadrnice iz balze kar nekaj časa, potem pa je hotel izboljšat plovnost tako da je noter nabrizgal purpen. Razcvetela se je kot tulipan :lol:
LP
TUDI NA FB>>>KLIK

Uporabniški avatar
hover
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a hover » Če Dec 21, 2006 7:05 am

Za časa mladosti se spomnim ko se je en prijatelj martral z izdelavo jadrnice iz balze kar nekaj časa, potem pa je hotel izboljšat plovnost tako da je noter nabrizgal purpen. Razcvetela se je kot tulipan
LP

Obstaja tudi zaprtocelični polivretan, ki je odporen na vodo... ta se uporablja za plovnost...

Polivretanov je v bistvu nešteto vrst (od spominske pene za vzglavnice, pa tja do neprobojnih čelad za vojsko)

Zame vliva polivretan en tip s hrvaške... več let je bil eden najboljših tehnologov v Plami, nato so ga kupili Italjani in je delal nekaj let za njih, danes pa je privatnik in dela zelo veliko izdelkov tudi za Slovenska podjetja...

Nekaj ostankov 30 kg/m2 imam tudi jaz, če ti pride v poštev, drugače pa je izdelava zelo preprosta...

Narediš zaprt kalup (lesen ali iz poliestra - prej se posvetuj s kom), nato greš do tega tipa in poveš kaj rabiš (trdoto, elastičnost, krhkost,...), in to ti ulije in izdelek je narejen v cca 12 minutah...

Lahko ti Pmjam kontakt če želiš.

Uporabniški avatar
Rafter
Upravnik
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Rafter » Če Dec 21, 2006 9:32 am

hover napisal/-a:Lahko ti Pmjam kontakt če želiš.

Oj, kolega. :wink:

Meni sporoči, prosim. :lol:

Vrni se na “Razno”

Kdo je na strani

Po forumu brska: Google [Bot] in 1 gost