toyota lj 73
Gašperček 413 napisal/-a:Glede interculerja - pajero se da lepo ugraditi, preverjeno avstrici jih imajo v Toyotah, baje gre pa tudi vw 2,5 tdi kombi ali kaj podobno.
Avstric mi je razlagal da avto z interculerjem dobi ca 10 ps in poraba 1-2 litra manj goriva. Jaz za svojo toyoto pripravljam interculer, ko bo zmontirano pa odgovorim kako se obnese.
lp Gašperček
Interkuler ponavadi pomaga hladit vroč zrak iz turbine. Če imaš turbo varinato avta, potem interkuler vsekakor pomaga. Na nekaterih motorjih doda tudi več kot 10 konjev.
Na N/A motorjih8brez turbine) pa pomaga hladiti zrak, vendar ne doda skoraj nič moči, pozna se le pri tem, da v mašino pride hladnejši zrak. Seveda je v hladnejši zrak tudi bolj stisnjen(več zraka pride v motor) in zato se na avtu malo pozna, prov velik pa ne.
Pred EUR sem bil SIT!
-
muds_spirit
- Kraj: brkini
Nebivedu napisal/-a:Gašperček 413 napisal/-a:Glede interculerja - pajero se da lepo ugraditi, preverjeno avstrici jih imajo v Toyotah, baje gre pa tudi vw 2,5 tdi kombi ali kaj podobno.
Avstric mi je razlagal da avto z interculerjem dobi ca 10 ps in poraba 1-2 litra manj goriva. Jaz za svojo toyoto pripravljam interculer, ko bo zmontirano pa odgovorim kako se obnese.
lp Gašperček
Interkuler ponavadi pomaga hladit vroč zrak iz turbine. Če imaš turbo varinato avta, potem interkuler vsekakor pomaga. Na nekaterih motorjih doda tudi več kot 10 konjev.
Na N/A motorjih8brez turbine) pa pomaga hladiti zrak, vendar ne doda skoraj nič moči, pozna se le pri tem, da v mašino pride hladnejši zrak. Seveda je v hladnejši zrak tudi bolj stisnjen(več zraka pride v motor) in zato se na avtu malo pozna, prov velik pa ne.
pomoje si samo ti sposoben montirat interculer na motor brez turbine
pa ne se vedno delat pametnega
muds_spirit napisal/-a:Nebivedu napisal/-a:Gašperček 413 napisal/-a:Glede interculerja - pajero se da lepo ugraditi, preverjeno avstrici jih imajo v Toyotah, baje gre pa tudi vw 2,5 tdi kombi ali kaj podobno.
lp Gašperček
pomoje si samo ti sposoben montirat interculer na motor brez turbine![]()
![]()
pa ne se vedno delat pametnega![]()
![]()
In zdej boš trdil da se IC-ja ne da montirat na avto brez turbine?
Ne vem zakaj jih potem tako radi japončki montirajo na VTEC motorje brez turbine, če ne pomagajo nič.
Malo si poglej stvari še iz drugega zornega kota, ne samo s strani terana in gostilniškega klepeta.
Pred EUR sem bil SIT!
-
muds_spirit
Nebivedu napisal/-a:muds_spirit napisal/-a:Nebivedu napisal/-a:Gašperček 413 napisal/-a:Glede interculerja - pajero se da lepo ugraditi, preverjeno avstrici jih imajo v Toyotah, baje gre pa tudi vw 2,5 tdi kombi ali kaj podobno.
lp Gašperček
![]()
pa ne se vedno delat pametnega![]()
![]()
In zdej boš trdil da se IC-ja ne da montirat na avto brez turbine?
Ne vem zakaj jih potem tako radi japončki montirajo na VTEC motorje brez turbine, če ne pomagajo nič.
Malo si poglej stvari še iz drugega zornega kota, ne samo s strani terana in gostilniškega klepeta.
pol pa si montiraj na tvojo sklerozo
in ne pametuj
tomaz napisal/-a:no jaz se tudi danes spravljam nad interkuler,,,pa bom videl kolk bo boljš
Če ti kaj uspe, sporoči, me zanima.
LP, Y.
Destination: Overland
Destination: Overland
- Zrimc janez
- Kraj: kr nek
muds_spirit napisal/-a:
![]()
Ej Muds, prav od srca sem se nasmejal ob zgornjem stavku, ne da bi blo karkoli narobe ali prav ali bi hotel posegat v vajin dialog, sam tako pristna opazka... pa ne razumi narobe
LP
TUDI NA FB>>>KLIK
-
muds_spirit
Johny napisal/-a:Tomaž, če praviš da brez tojote na moreš živet zakaj jo
pa pol že eno leto prodajaš.
l.p.
johny ne vem od kje ti to,ampak jaz je na srečo ne prodajam eno leto!!!!!!!!!!!!!!,,,,,,,zdle jo pa trenutno res((pa še zdej mal razmišljam v tej smeri da jo ne bom če bo interkuler res pomagal)
P.S.je pa nekdo spomladi prodajal ravno tako kot je moja samo z to razliko da je mela se vse original,,,,johny sori falu si
Kleno napisal/-a:Ne vem zakaj jih potem tako radi japončki montirajo na VTEC motorje brez turbine, če ne pomagajo nič.
Nebivedu, si cisto v redu fant, in mislim da bi intercooler res morda malo pripomogel h moci, vendar ce se ne motim je VTEC (DOHC, SOHC) sistem odpiranja ventilov.
Pa brez zamere.
http://en.wikipedia.org/wiki/VTEC
Ja, VTEC je sistem odpiranja ventilov, vendar na mašine s to tehnologijo montirajo IC-je. Pa so ti avtomobili brez turbine. Zato sem to omenil, ne zaradi samega VTEC-a.
Poanta vsake mašine je, da naj bi prišlo čimveč mrzlega zraka v motor, ker ima mrzel zrak manjši volumen kot topel in z ic-jem tako dobiš več zraka na isti volumen v mašino, ker IC ta zrak hladi. Seveda pa je to lažje doseč s turbino, ampak zmontirat se da pa tut na mašino, ki nima turbine.
Pred EUR sem bil SIT!
Se trudim, ampak tega pa res ne razumem.
Predpostavimo, da se poleti pelješ z neturbo avtom recimo na vršič. Pred avtom je temp. ca 40 stopinj.
Torej motor zajema zrak, ki ima 40 stopinj, prav takšen zrak piha tudi po interkulerju. Kako bo interkuler ohladil ta zrak pod 40 stopinj, če ima interkuler sam temperaturo 40stopinj, ker po njem piha 40stopinjski zrak?
Predpostavimo, da se poleti pelješ z neturbo avtom recimo na vršič. Pred avtom je temp. ca 40 stopinj.
Torej motor zajema zrak, ki ima 40 stopinj, prav takšen zrak piha tudi po interkulerju. Kako bo interkuler ohladil ta zrak pod 40 stopinj, če ima interkuler sam temperaturo 40stopinj, ker po njem piha 40stopinjski zrak?

Interkulerja na brezturbinski motor nimaš kaj vgrajevat. Tak motor sam vleče zrak, vsaka ovira zmanjšuje pretok. Intercooler je kot vsak hladilnik ovira zaradi razdvajanja pretoka zraka. Tako da na brezturbinskem motorju boš z intercoolerjem pridelal lepo izgubo v moči (manj zraka). Intercooler se splača pri turbinah kjer turbina pridela visok tlak. Tam je največji problem temperatura zraka ker se ta segreje v turbini. In zato je intercooler.
gregor napisal/-a:Se trudim, ampak tega pa res ne razumem.
Odvisno kakšem je Ic- Subaruji imajo vodno hlajene in zadeva kr odlično hladi zrak.
Pred EUR sem bil SIT!
Vrni se na “Avtomobili in oprema”
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti