KORANDO

Debata o avtih za offroad, opremi, predelavah, ...
Zajček
Kraj: notranjska

KORANDO

OdgovorNapisal/-a Zajček » Po Feb 12, 2007 4:38 pm

Pozdrav!Pred nekaj časa sem bil v Ljubljani na avtosejmu čisto iz radovednosti,kaj se tam najde.Pa sem se zagledal v enega terenca!
Imenuje se Ssangyong korando,novi model,letnik1999.Je 2.9 TD.
Cena teh vozil je zelo ugodna,saj ga dobiš že za kakih 6000 EUR.
Rad bi izvedel čim več o tem vozilu.Kakšna je kvaliteta?Stroški vzdrževanja?Okvare,slabosti?Kakšna je poraba,zmogljivosti?

Uporabniški avatar
Bizzy
Kraj: Litija
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Bizzy » Po Feb 12, 2007 6:26 pm

Zdravo,

avto je čisto soliden. V moji posesti je trenutno bordo rdeč Korando 2.3 TD, letnik 1999. Ima nove gume BF Goodrich, amortizerje OME in izpuh, 115.000km ter je odlično ohranjen. Poraba je nizka, cca. 8 l/100km, po cesti se zelo lepo pelje. Terenskih zmogljivosti nisem preizkušal. Od dodatne opreme je na vozilcu kompletna elektrifikacija stekel in ogledal, Airbag, klima, MP3 radio itd. Moja prodajna cena je 7.000€. Če te še kaj zanima, mi lahko pošlješ PM ali me pokličeš na 041 391 601.

LP Bizzy
I tried being normal once..... I didn't like it!

Zajček

OdgovorNapisal/-a Zajček » To Feb 13, 2007 10:31 am

A je še kje kakšen lastnik ali bovši lastnik tega korandota,ki bi lahko iz lastnih izkušenj povedal kaj o tem avtu.Kolikor vem obstajajo različice 2.3 bencin,2.3TD,2.9TD.Kaj je najboljše?Kakšno je podvozje,sistem pogona,terenske zmogljivosti? :D :roll: :?:

Uporabniški avatar
Rafter
Upravnik
Kraj: Southern District of Maribor
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Rafter » To Feb 13, 2007 11:32 pm

Točno za Koranda ne vem, sem pa kar nekajkrat vozil Ssangyong Mussota - 2.9 TD, enako kot omenjen Korando.

Vklop 4kolesnega pogona ima električen, v polmetrskem snegu se je (na cesti) obnašal suvereno kot redkokateri drug terenec, ko smo vlekli prikolico, ga tudi teren s slabšo prevoznostjo ni oviral, poraba tam nekje do 10l, pa ga nismo šparali.
Skratka, nič slabega ne morem reči. Ko ga je kolega prodajal, sem bil tudi jaz med resnimi interesenti, a so me od nakupa odvrnili relativno visoki "birokratski" stroški (cestnina, zavarovanje). Cestnina, recimo, znaša 46k SIT (po starem).
The whole life sponsored by محمد بن راشد المكتوم

Uporabniški avatar
no use for a name
Kraj: Ljubljana-Tobruk

OdgovorNapisal/-a no use for a name » Sr Feb 14, 2007 1:37 am

Ježešmarija, kaj pa je teh 200€? Vsak zaresen terenec ima 2500+ccm tako da res dvomim, da bi bil to vzrok. Ne rečem 130+kw.
Only in a Rover..

Zajček

OdgovorNapisal/-a Zajček » Sr Feb 14, 2007 12:22 pm

KORANDO :thank_you: :plese:

BOOGIE
Kraj: ŠENTJANŽ

Alo, alo

OdgovorNapisal/-a BOOGIE » Če Apr 26, 2007 8:08 pm

Alo, alo

Js sem pred kratkim nabavil rabljenega Koranda letnik in model 94, (še jeepova kopija), pa mi je "šla" gnana os v menjalniku, oz. zobnik, ki je na njej.... :(

Če ima kdo kakšen koristen napotek ali informacijo...naj kaj napiše, saj je z rezervnimi deli parvi križ... :buta_z_glavo_ob_zid:

Drugače mi je avto všeč (oblika, lega na cesti, servo!!!), nakup le-teh, pa včasih vprašljiv...

Boogie

Vrni se na “Avtomobili in oprema”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov