Barvanje avtomobila
Barvanje avtomobila
Pozdravljeni,
Končno sem uspel zbrati dovolj denarja, da se lotim lepotnih popravkov mojega PUCH-a (kratka izvedba).
Prosim za nasvet, kdo mi lahko kvalitetno in cenovno ugodno pobarval avto. Avto je v zelo dobrem stanju (ni rjav, ne rabi ličrskih popravil).
Kakšen je približen strošek barvanja celotnega avtomobila in kakšen je strošek razstavljanja in sestavljanja.
Hvala in LP
Končno sem uspel zbrati dovolj denarja, da se lotim lepotnih popravkov mojega PUCH-a (kratka izvedba).
Prosim za nasvet, kdo mi lahko kvalitetno in cenovno ugodno pobarval avto. Avto je v zelo dobrem stanju (ni rjav, ne rabi ličrskih popravil).
Kakšen je približen strošek barvanja celotnega avtomobila in kakšen je strošek razstavljanja in sestavljanja.
Hvala in LP
Podobna tema je bila na a.com in zaključek je bil, da je cena barvanja v komori veliko odvisna od poznanstva, naj bi pa bila okrog 200, 300€.
Za razstavljanje pa nimam pojma
- spet je odvisno od osebe, ki bo to delala. Še najbolj poceni pa bo, če ga sam razstaviš in sestaviš.
Bodo več povedali tisti, ki se s tem ukvarjajo
Za razstavljanje pa nimam pojma
- spet je odvisno od osebe, ki bo to delala. Še najbolj poceni pa bo, če ga sam razstaviš in sestaviš.
Bodo več povedali tisti, ki se s tem ukvarjajo
Kdor dela, greši, reče petelin in zleze z race
Lp Andrej
Lp Andrej
Če je cena 200-300 evrov, potem mojega raje vsak mesec pobarvam, namesto da ga v avtopralnico peljem
Se mi zdi, da je bolj realna ocena od 800-1000 evrov... z uporabo poznanstev...
LP, Y.
Destination: Overland
Destination: Overland
Če hočeš da je avto res lepo pobarvan, ga razstavi v nulo (do gole karoserije), potem pa ga daj kakemu avtoličarju s posebno komoro, da ti avto prebarva , nato pa postavi v komoro, ki ti res lepo zapeče barvo na avto. V tem primeru avto izgleda kot iz trgovine.
Ampak to narediš le takrat, ko ti to plača zavarovalnica, ker sicer nočeš vedeti koliko to stane.
Varianta pa je, da dobiš enega ličarja, do njega zapelješ avto, ga zaščitiš (polepiš šipe&ostalo), in mu plačaš brušenje, barvanja, špric kit in barvo. Pomojem za okoli 300 EUR+
Zakaj pa bi rad prebarval avto? A ti ni všeč barva?
lp, miha
Ampak to narediš le takrat, ko ti to plača zavarovalnica, ker sicer nočeš vedeti koliko to stane.
Varianta pa je, da dobiš enega ličarja, do njega zapelješ avto, ga zaščitiš (polepiš šipe&ostalo), in mu plačaš brušenje, barvanja, špric kit in barvo. Pomojem za okoli 300 EUR+
Zakaj pa bi rad prebarval avto? A ti ni všeč barva?
lp, miha
miha 1 napisal/-a:da ti avto prebarva , nato pa postavi v komoro, ki ti res lepo zapeče barvo na avto. V tem primeru avto izgleda kot iz trgovine.
Vtem primeru bo avto katastrofa. Najprej pobarvat, pol pa v komoro????
Kje pa ga najprej pobarvaš? Na makedamskem parkingu mogoče?
miha 1 napisal/-a: in mu plačaš brušenje, barvanja, špric kit in barvo.
Pomojem za okoli 300 EUR
Ja, če ti dela ne računa.
Drugače pa je cena od 100 do 140 EUR/m2. Ličanje+barvanje v Ljubljani in okolici. Na periferiji pa je lahko tudi kaj ceneje.
God shave the queen...
Cene za ličanje in barvanje so take kot je napisal Ludwig - od 100 do 150 evrov na kvadratni meter površine. To pomeni, da je cena samo za pokrov motorja na puchu okol 200 do 250 evrov.
Za ferozo pride ličanje in štrihanje kompletnega avta okol 300.000 starih tolarjev ali 1250 sedanjih evrov - vsaj na tok je meni ocenil delo en izmed boljših avtoličarjev v ljubljani.
Na dolenjskem pa isto delo pride okoli 900 evrov.
Zato bo moj avto še vedno nepoličan in nepoštrihan, ker za še 500 evrov zraven cene ljubljanskih ličarjev, dobim že drugo ferozo. Marolt je prodajal ferozo za 1700 evrov, pa je bila res dobro ohranjena.
Za ferozo pride ličanje in štrihanje kompletnega avta okol 300.000 starih tolarjev ali 1250 sedanjih evrov - vsaj na tok je meni ocenil delo en izmed boljših avtoličarjev v ljubljani.
Na dolenjskem pa isto delo pride okoli 900 evrov.
Zato bo moj avto še vedno nepoličan in nepoštrihan, ker za še 500 evrov zraven cene ljubljanskih ličarjev, dobim že drugo ferozo. Marolt je prodajal ferozo za 1700 evrov, pa je bila res dobro ohranjena.
Pred EUR sem bil SIT!
Hvala vsem.
Zavedam se, da je barvanje izven Ljubljane cenejše, kot v LJ.
Če lahko kdo koga priporoči, ga bom kontaktiral in da vidimo, kaj lahko naredimo.
Avto bi si rad naredil za sebe in za dlje časa. Mehansko je BP, manjka pa mu zunanji in notranji izgled. Tako bi ga dal v Mercedes srebrno barvo, ga zaščitil, z malo sreče dodal tudi obrobe blatnikov, čez čas lita platišča in prednja sedeža bi zamenjal.
Ludwig, pred časom sva se pogovarjala in si mi rekel, da imaš enega na vašem koncu. mi lahko prosim pošlješ številko na mail.
Hvala
Zavedam se, da je barvanje izven Ljubljane cenejše, kot v LJ.
Če lahko kdo koga priporoči, ga bom kontaktiral in da vidimo, kaj lahko naredimo.
Avto bi si rad naredil za sebe in za dlje časa. Mehansko je BP, manjka pa mu zunanji in notranji izgled. Tako bi ga dal v Mercedes srebrno barvo, ga zaščitil, z malo sreče dodal tudi obrobe blatnikov, čez čas lita platišča in prednja sedeža bi zamenjal.
Ludwig, pred časom sva se pogovarjala in si mi rekel, da imaš enega na vašem koncu. mi lahko prosim pošlješ številko na mail.
Hvala
Re: barvanje
andreju napisal/-a:Iz prve roke, barvane Patrola, metalik barva, brez razdiranja in sestavljanja, majhna ličarska popravila - 1600 eur.
patrol GR razdiranje ,ličanje,barvanje,peskanje felten,pošvasat par lukenc,temnenje stekel,pbarvat feltne in sestavljanje 350.000 sit lansko leto avto ličarstvo in kleparstvo vidmar v dragomlju pri domžalah
- Zrimc janez
- Kraj: kr nek
Re: barvanje
trco napisal/-a:andreju napisal/-a:Iz prve roke, barvane Patrola, metalik barva, brez razdiranja in sestavljanja, majhna ličarska popravila - 1600 eur.
patrol GR razdiranje ,ličanje,barvanje,peskanje felten,pošvasat par lukenc,temnenje stekel,pbarvat feltne in sestavljanje 350.000 sit lansko leto avto ličarstvo in kleparstvo vidmar v dragomlju pri domžalah
Jaz pa mislim da terenec sploh ne more bit lep če ni malo obtolčen in pločevina lepo vijugasta in na novo poštrihana
Prevrnjen avto na streho
Stroški popravila:razdiranje, klepanje,ličenje+prednje steklo 320eur
7dni dobre volje
MADE IN HOME
Samo za lastni prevoz
LP Janez
Ja, kje pa je slika?

The price of freedom is responsibility, but it's a bargain, because freedom is priceless. ~ Hugh Downs
Moje osebno mnenje glede barvanja avta. Važno je, da dela mehanika, ampak res dela-u nulo, podvozje zaščiteno in BP, za zunanji izgled pa piksna spreja na kakšni praski. Saj, če bi bi ves bleščeč in lep si ne bi upal nikamor drugam, kot samo pred kakšno gostilno se razkazovat. Naj mi kakšni šminkerji na zamerjo.
LP Franci
LP Franci
Wine,Women&LandRovers*Not necessarly in that order
vigadu napisal/-a:patrol GR razdiranje ,ličanje,barvanje,peskanje felten,pošvasat par lukenc,temnenje stekel,pbarvat feltne in sestavljanje 350.000 sit lansko leto avto ličarstvo in kleparstvo vidmar v dragomlju pri domžalah
Ja, kje pa je slika?![]()
![]()
avta nimam jaz sem pa jaz vse to uredil za bivšiga kolega to je patrol od andreja kupila pa sva ga pri mamutu prej je bil zelen sedaj pa je KTM oranžen z črnimi šipami in dvignjen in paphmalov interkuler lj.registracije žal nimam nobene slike se ga pa vidi kar dosti po ljubljani
a je tale http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1274907
ceno pa ma...
ceno pa ma...
nissan mi je na kožo pisan
boštjan napisal/-a:a je tale http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1274907
ceno pa ma...
ne ne uni je čisto (KTM) oranžen z šibedahom in čisto črnimi šipami in na srebrnih alu feltnah in se ne prodaja
Vrni se na “Avtomobili in oprema”
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti