Mercedes G 300D
Mercedes G 300D
Zdravo.
Med oglasi sem naletel na tole.
Morda kdo pozna avto?
Na kaj je potrebno biti pozoren pri nakupu? Katere so šibke točke?
Med oglasi sem naletel na tole.
Morda kdo pozna avto?
Na kaj je potrebno biti pozoren pri nakupu? Katere so šibke točke?
- marolt 4x4
- Kraj: Mozirje
- Kontakt:
izzzzy napisal/-a:Po slikah sodeč gre za bivši policijski voz!! 99% teh avtov je v katastrofalnem stanju, ampak vmes so tudi svetle izjeme - sploh če je kupec pri "koritu". Dobro se pozanimaj, na ogled pa še kakšnega strokovnjaka povabi. Videt je pa lep! LP
O ti ti policaji
kako slabo skrbijo za avte
Mene zanima tudi na splošno, kaj je za preverit pri Gjih, kje so kritične točke...
Na tega Gja sem naletel "po nesreči" ob iskanju ustreznega terenca. Glede na to, da bi nekako ustrezal mojim zahtevam se moram še kaj podučit o Gjih. Moram priznati, da do sedaj nisem razmišljal v to smer predvsem zaradi predpostavke o visoki ceni solidnega avta.
Na tega Gja sem naletel "po nesreči" ob iskanju ustreznega terenca. Glede na to, da bi nekako ustrezal mojim zahtevam se moram še kaj podučit o Gjih. Moram priznati, da do sedaj nisem razmišljal v to smer predvsem zaradi predpostavke o visoki ceni solidnega avta.
pubec napisal/-a:Mene zanima tudi na splošno, kaj je za preverit pri Gjih, kje so kritične točke...
Pubec
Glede Mercedez-a oz Puch-a G kdor misli ,da bo puch-a kupu za
5.000,00 E in misli ,da zdej pa mam stroj se pošteno moti, mal denarja mal muzike . Tak letnik 500 tisoč minimalno
Drugač pa če daš za nafto pridem pa pogledama tega Puch-a nema blema. Pa ti povem al se splača al ne , če je vredu Puch ti nikol ne bo žal ,kakor ti lahko pove vsak lasnik tega avtomobila .
Glede podvozja ,če se vsaj enkrat letno kdo podmaže kardane Zglobe !!! to dela kot ura ko pa to ni podmazano je pa sranje kardani zglobi dobijo luft pol pa [eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeuro] če pa mažes pa nikol ne boš mel problema in boš z njim zadovoljen .Bolj pazi pri pločevini da ne bo preveč gnil rjav .
Če pa mal pogledaš offroad CT in ostalo ti je lahk vse jasno Puch-ovo podvozje je zelo robustno in vzdržlivo gume vitel pa lahko greš z njim offroad vozit .
Puch ni odmuh
Lp Matjaž
No, avto (W460 300GD) je dobro leto pri meni. (Matjaž še enkrat hvala za pomoč pri ogledu.) Še vedno sem mnenja, da sem dovolj ugodno prišel do dovolj dobrega avta. Počasi ga še spoznavam, vendar mi je že zlezel pod kožo in ga uporabljam raje kot civilni avto. Nekaj malenkosti sem že porihtal, nekaj zadev pa je še v planu, a zaenkrat nič kritičnega... Idealno vozilo za mojo vikend uporabo. 300D ni dirkač a dovojl dobro služi namenu.
Bi pa moral v prihodnje urediti:
- vodila menjalnika - zatikanje pri prestavljanju v 2,3 (razvrstitev prestav spodaj) Sam menjalnik izgleda da je OK
R 2 4
1 3 5
- kabina spredaj ne tesni (vsaj delno je krivo tesnilo sprednje šipe) kaplja pa po pedalki za plin in pri sovozniku na desnem koncu
- motor skoraj nikoli ne vžge v prvo, pri drugem poskusu pa komaj čaka (grelne svečke?)
- včasih motor špara s konji (nič posebnih znakov, le nikamor ne gre in ne sme videt klanca). Če motor ugasnem in ponovno prižgem se prikažejo vsi konji (mi ni jasno kaj bi bilo)
- gume so precej stare in trde bi bila potrebna menjava - 205R16, pa razmišljam da bi prešaltal na 15 col (malo gledam za litimi feltnami in kako zadevo čim enostavneje uredit glede homologacije)
- zapora zadnjega diferenciala včasih vklopi včasih ne (zdaj so še prezračili sistem, če bi bil slučajno zrak v vodilu... bom videl če se kaj pozna)
No, zdaj me pa zanima kje se dobi ugodno dele za puha, kje so pravi mehaniki in pa če kdo ve kaj bi bili lahko vzroki zgoraj opisanih težav.
Ko porihtam zgornje in če bo avto še vedno enako dobro služil, bo deležen še prenove pleha - nekaj lepotnih napak in notranjosti. Morda se celo odločim in mu privoščim še prednjo zaporo diferenciala (Se zadevo dogradi ali je potrebna menjava kompletnega prednjega dela?).
V glavnem če bo šlo vse po sreči bom potreboval še kar nekaj dela in delov, da ga v nulo porihtam. Za enkrat si največ pomagam z Ebay-em(še tu sem našel le par trgovin). Računam na vaše predloge tako glede majstrov kot prodajalcev.
Vsem udeležencem foruma pa se še enkrat zahvaljujem za vso posredovano znanje pri iskanju vozila kot tudi v naprej za pomoč pri njegovem vzdrževanju in pravilni uporabi.
Bi pa moral v prihodnje urediti:
- vodila menjalnika - zatikanje pri prestavljanju v 2,3 (razvrstitev prestav spodaj) Sam menjalnik izgleda da je OK
R 2 4
1 3 5
- kabina spredaj ne tesni (vsaj delno je krivo tesnilo sprednje šipe) kaplja pa po pedalki za plin in pri sovozniku na desnem koncu
- motor skoraj nikoli ne vžge v prvo, pri drugem poskusu pa komaj čaka (grelne svečke?)
- včasih motor špara s konji (nič posebnih znakov, le nikamor ne gre in ne sme videt klanca). Če motor ugasnem in ponovno prižgem se prikažejo vsi konji (mi ni jasno kaj bi bilo)
- gume so precej stare in trde bi bila potrebna menjava - 205R16, pa razmišljam da bi prešaltal na 15 col (malo gledam za litimi feltnami in kako zadevo čim enostavneje uredit glede homologacije)
- zapora zadnjega diferenciala včasih vklopi včasih ne (zdaj so še prezračili sistem, če bi bil slučajno zrak v vodilu... bom videl če se kaj pozna)
No, zdaj me pa zanima kje se dobi ugodno dele za puha, kje so pravi mehaniki in pa če kdo ve kaj bi bili lahko vzroki zgoraj opisanih težav.
Ko porihtam zgornje in če bo avto še vedno enako dobro služil, bo deležen še prenove pleha - nekaj lepotnih napak in notranjosti. Morda se celo odločim in mu privoščim še prednjo zaporo diferenciala (Se zadevo dogradi ali je potrebna menjava kompletnega prednjega dela?).
V glavnem če bo šlo vse po sreči bom potreboval še kar nekaj dela in delov, da ga v nulo porihtam. Za enkrat si največ pomagam z Ebay-em(še tu sem našel le par trgovin). Računam na vaše predloge tako glede majstrov kot prodajalcev.
Vsem udeležencem foruma pa se še enkrat zahvaljujem za vso posredovano znanje pri iskanju vozila kot tudi v naprej za pomoč pri njegovem vzdrževanju in pravilni uporabi.
Pozdrav ;
Set za obnovo prestavne ročice dobiš v Avtocomerc-u za zelo
soliden denar. Po montaži jo ponovno prilagodi
z nastavitvenimi vijaki na vzvodih. Obvezno fiksirati ročico
s pomočjo faze skozi katero vstaviš primernen konec palice fi cca. 5mm!
Pod tesnilom stekla pločevina rada prerjavi in potlej lahko pušča
že skozi zelo majhno špranjico !
Pomagaš si lahko z epoksi kitom, preden ga generalno ne porihtaš.
Vgradi "ta hitre" grelne svečke ker skrajšajo interval gretja za polovico!
Ali si menjal gorivni filter ?
Za teren si omisli dobre MT gume, (obvezno, če nimaš vitla )
za zimo pa rajši frišne lamelke. Pazi na obseg, da mu ne odrežeš še kakšnega konja več !
Za spredjo špero moraš menjat celo premo !
Do poceni delov in dobrih mehanikov za puche pa veliko sreče !
Set za obnovo prestavne ročice dobiš v Avtocomerc-u za zelo
soliden denar. Po montaži jo ponovno prilagodi
z nastavitvenimi vijaki na vzvodih. Obvezno fiksirati ročico
s pomočjo faze skozi katero vstaviš primernen konec palice fi cca. 5mm!
Pod tesnilom stekla pločevina rada prerjavi in potlej lahko pušča
Pomagaš si lahko z epoksi kitom, preden ga generalno ne porihtaš.
Vgradi "ta hitre" grelne svečke ker skrajšajo interval gretja za polovico!
Ali si menjal gorivni filter ?
Za teren si omisli dobre MT gume, (obvezno, če nimaš vitla )
za zimo pa rajši frišne lamelke. Pazi na obseg, da mu ne odrežeš še kakšnega konja več !
Za spredjo špero moraš menjat celo premo !
Do poceni delov in dobrih mehanikov za puche pa veliko sreče !
Nivko hval aza informacije.
Sem pa pozabil podat še eno pomembno informacijo. To je moj prvi terenec, nekega mehaničarskega znanja nimam, časa pa prav tako ne (Šiht od 6 do 6 ali pa še malo več z vožnjo vred.), tako da bom po večini potreboval dobre majstre.
Lahko izdaš okvirno ceno? Po malem razmišljam, da bi glede motorja in menjalnika avto enkrat zapeljal na Autocommerc , da ga poštimajo. Se mi pa ne mudi pretirano, dokler s svojimi muhami deluje zanesljivo.
Tesnilo bo v kratkem menjano. Takrat bo saniran tudi pleh, kjer bo potrebno. Upam da res pušča le na tem mestu. Sem razmišljal, da morda še kje. Morda pri vhodu kablov... iz motornega prostora, zračenju... Če ima še kdo idejo kje in kako preverit le na dan z njo.
BTW je cena za tesnilo cca 80€ OK. To sem našel na ebay. (cena s poštnino)
Kako se da preverit svečke? Nisem prepričan da tu tiči problem. Prvič po gretju vergla in ne kaže znakov življenja, drugič pa niti ni treba čakat na gretje.
Pred kratkim je narejen letni servis in menjane tekočine in filtri. Seveda je avto na servisu vžigal v prvo in z vsemi konji
Sam sem bolj gledal za BFG AT blizu originalnih mer. Za enkrat z avtom še nisva na ti in ga največ vozim po asfaltu, pogosto pa po slabšem makadamu z globjimi kolesnicami in gozdnih poteh. Sicer z vsakim kilometrom počasi prestavljam meje, ampak mislim, da je do kakšnega konkretnega terena še daleč. Po drugi strani pa avto ne naredi dovolj kilometrov, da bi si zaslužil 2 kompleta gum in bi rad nabavil dovolj kvalitetne celoletne. Če bodo dosedanje gume na avtu dovolj dolgo dovolj varno delovale, da najdem ustrezna 15 colska platišča in uredim homologacijo gredo gor 15 colske, sicer bo naslednji komplet spet 16 colski. Vsekakor pa celoletna različica.
Se mi je zdelo. Vseeno ostaja na seznamu. Sicer nekje daleč na koncu. Nekajkrat bi mi prav prišla, ko bi se verjetno izvlekel iz blata, če bi imel malenkost več vleka na sprednjem koncu. Druga opcija je vitel, o katerem tudi nekaj razmišljam, se mi pa ne dopadejo do sedaj videne montaže... Bi rad ohranil čimbolj nespremenjen izgled... Sicer se moram še sam s sabo zmenit kaj pravzaprav hočem... Bo že. Se ne mudi tako (do naslednjega zakopavanja
).
Hvala. Sem že ugotovil, da jo bom rabil. Rabljenih delov skoraj ni, mehaniki pa tudi ne kukajo za vsakim voglom. Za enkrat bi bil vesel vseh informacij kako in kje do delov in kam do kvalitetnega mehanika.
Trenutno že nekaj časa iščem pumpico za pranje zadnje šipe, pa gretje zadnje šipe moram preverit. Sem se zadnje dni že kar zverziral vožnje na stranska ogledala
Sem pa pozabil podat še eno pomembno informacijo. To je moj prvi terenec, nekega mehaničarskega znanja nimam, časa pa prav tako ne (Šiht od 6 do 6 ali pa še malo več z vožnjo vred.), tako da bom po večini potreboval dobre majstre.
Nivko napisal/-a:Set za obnovo prestavne ročice dobiš v Avtocomerc-u za zelo soliden denar. Po montaži jo ponovno prilagodi...
Lahko izdaš okvirno ceno? Po malem razmišljam, da bi glede motorja in menjalnika avto enkrat zapeljal na Autocommerc , da ga poštimajo. Se mi pa ne mudi pretirano, dokler s svojimi muhami deluje zanesljivo.
Nivko napisal/-a:Pod tesnilom stekla pločevina rada prerjavi in potlej lahko pušča
Tesnilo bo v kratkem menjano. Takrat bo saniran tudi pleh, kjer bo potrebno. Upam da res pušča le na tem mestu. Sem razmišljal, da morda še kje. Morda pri vhodu kablov... iz motornega prostora, zračenju... Če ima še kdo idejo kje in kako preverit le na dan z njo.
BTW je cena za tesnilo cca 80€ OK. To sem našel na ebay. (cena s poštnino)
Nivko napisal/-a:Vgradi "ta hitre" grelne svečke ker skrajšajo interval gretja za polovico!
Kako se da preverit svečke? Nisem prepričan da tu tiči problem. Prvič po gretju vergla in ne kaže znakov življenja, drugič pa niti ni treba čakat na gretje.
Nivko napisal/-a:Ali si menjal gorivni filter ?
Pred kratkim je narejen letni servis in menjane tekočine in filtri. Seveda je avto na servisu vžigal v prvo in z vsemi konji
Nivko napisal/-a:Za teren si omisli dobre MT gume...
Sam sem bolj gledal za BFG AT blizu originalnih mer. Za enkrat z avtom še nisva na ti in ga največ vozim po asfaltu, pogosto pa po slabšem makadamu z globjimi kolesnicami in gozdnih poteh. Sicer z vsakim kilometrom počasi prestavljam meje, ampak mislim, da je do kakšnega konkretnega terena še daleč. Po drugi strani pa avto ne naredi dovolj kilometrov, da bi si zaslužil 2 kompleta gum in bi rad nabavil dovolj kvalitetne celoletne. Če bodo dosedanje gume na avtu dovolj dolgo dovolj varno delovale, da najdem ustrezna 15 colska platišča in uredim homologacijo gredo gor 15 colske, sicer bo naslednji komplet spet 16 colski. Vsekakor pa celoletna različica.
Nivko napisal/-a:Za spredjo špero moraš menjat celo premo !
Se mi je zdelo. Vseeno ostaja na seznamu. Sicer nekje daleč na koncu. Nekajkrat bi mi prav prišla, ko bi se verjetno izvlekel iz blata, če bi imel malenkost več vleka na sprednjem koncu. Druga opcija je vitel, o katerem tudi nekaj razmišljam, se mi pa ne dopadejo do sedaj videne montaže... Bi rad ohranil čimbolj nespremenjen izgled... Sicer se moram še sam s sabo zmenit kaj pravzaprav hočem... Bo že. Se ne mudi tako (do naslednjega zakopavanja
Nivko napisal/-a:Do poceni delov in dobrih mehanikov za puche pa veliko sreče !
Hvala. Sem že ugotovil, da jo bom rabil. Rabljenih delov skoraj ni, mehaniki pa tudi ne kukajo za vsakim voglom. Za enkrat bi bil vesel vseh informacij kako in kje do delov in kam do kvalitetnega mehanika.
Trenutno že nekaj časa iščem pumpico za pranje zadnje šipe, pa gretje zadnje šipe moram preverit. Sem se zadnje dni že kar zverziral vožnje na stranska ogledala
V bližini poišči nekoga ki se, ali pa se je bavil s popravili osebnih oz.
tovornih vozil mercedes, med katere spada tudi puch. Večima
drobnih rezervnih delov karoserije in motorja skupaj z menjalnikom
paše od teh vozil.
Tale set za menjalno ročico ti zrihta vsak lokalni mojster. Koštal
je cca 30,00 eur dve leti nazaj.
Svečko odvij, jo z boka pritisni ob maso, del na katerem je pritjen
plus pa priviješ nazaj. Dodaš kontakt in prej kot v desetih sekundah
oz. ko časovni rele prekine tok, mora svečka močno žareti
oranžno-rumeno.
Pri motaži vitla cca. 9500 lbi, se zreže samo sprednja kovinska maska,
vso ostalo montažo pa se da zelo čvrsto izdelati brez večjih posegov
na avtu. Masko lepo obrobimo z ostanki letvic, katere navarimo, speskamo in pobarvamo, pa zgleda prav lično.
Baje se v Celovcu dobijo neoriginalni karoserijski deli ceneje. Sem pa to informacijo dobil nekje na forumu !
tovornih vozil mercedes, med katere spada tudi puch. Večima
drobnih rezervnih delov karoserije in motorja skupaj z menjalnikom
paše od teh vozil.
Tale set za menjalno ročico ti zrihta vsak lokalni mojster. Koštal
je cca 30,00 eur dve leti nazaj.
Svečko odvij, jo z boka pritisni ob maso, del na katerem je pritjen
plus pa priviješ nazaj. Dodaš kontakt in prej kot v desetih sekundah
oz. ko časovni rele prekine tok, mora svečka močno žareti
oranžno-rumeno.
Pri motaži vitla cca. 9500 lbi, se zreže samo sprednja kovinska maska,
vso ostalo montažo pa se da zelo čvrsto izdelati brez večjih posegov
na avtu. Masko lepo obrobimo z ostanki letvic, katere navarimo, speskamo in pobarvamo, pa zgleda prav lično.
Baje se v Celovcu dobijo neoriginalni karoserijski deli ceneje. Sem pa to informacijo dobil nekje na forumu !
NIVKO napisal/-a:V bližini poišči nekoga...
Enega mehanika sem že našel. Motor in podobno naj ne bi bil problem, 4x4 zadeve pa ne pozna najbolje... Če bi kak lastnik poznak kakšnega "specialca" bi ga šel obiskat, da poskusim ocenit svojega majstra...
NIVKO napisal/-a:Tale set za menjalno ročico ti zrihta vsak lokalni mojster. Koštal je cca 30,00 eur dve leti nazaj.
Glede svečk mi je jasno kako preveriti če žarijo. Bom preveril ob priliki. Bolj razmišljam v smeri, da so problemi z vžigom povezani z občasnim skrivanjem konjev. Po zimi mi je kjub slabem in švoh 45A akumulatorju, ki je komaj obrnil motor, puch vžgal tudi pri -20. Sicer ne v prvo... Zaradi tega se mi zdijo svečke bolj malo verjetne. Druge ideje pa še nimam...
NIVKO napisal/-a:Pri motaži vitla cca. 9500 lbi, se zreže samo sprednja kovinska maska...
No, vsaj na pravo velikost vitla sem računal
NIVKO napisal/-a:Baje se v Celovcu dobijo neoriginalni karoserijski deli ceneje. Sem pa to informacijo dobil nekje na forumu !
Zaenkrat še ne rabim karoserijskih delov (trkam po lesu). Se bom pa vsekakor potrudil poiskat informacijo za v bodoče.
Tole je bilo objavleno za en drug namen, se pa vidi.
Montaža je lastne izdelave, zelo čvrsta in potrjena na homologaciji.
Čez odbijač (dolžino avtomobila) gleda samo nosilec z valjčki !
http://www.shrani.si/f/9/fs/30hgkDZH/img0636.jpg
Montaža je lastne izdelave, zelo čvrsta in potrjena na homologaciji.
Čez odbijač (dolžino avtomobila) gleda samo nosilec z valjčki !
http://www.shrani.si/f/9/fs/30hgkDZH/img0636.jpg
To sliko sem sicer že videl pa sem bil preveč na jurčke fokusiran
Nekaj takega bi bilo kar OK. Dober kompromis. Imaš vitel in klin. Le klin ima malo več možnosti da se izgubi. Hvala Nivko se še kaj oglasim za kakšno dodatno informavija ali detajl, ko bo zadeva aktualna.
Sem pa upal, da se bo kaj več lastnikov oglasilo in delilo svoje izkušnje. Morda je pa res tak problem prit do bolj ugodnih delov in dobrih mehanikov, da vsak svoje dobro skriva.
Vsaj ena dobra plat pri G-ju je pa to, da so vsi deli na voljo. Sicer dragi a na voljo...
Nekaj takega bi bilo kar OK. Dober kompromis. Imaš vitel in klin. Le klin ima malo več možnosti da se izgubi. Hvala Nivko se še kaj oglasim za kakšno dodatno informavija ali detajl, ko bo zadeva aktualna.
Sem pa upal, da se bo kaj več lastnikov oglasilo in delilo svoje izkušnje. Morda je pa res tak problem prit do bolj ugodnih delov in dobrih mehanikov, da vsak svoje dobro skriva.
Vsaj ena dobra plat pri G-ju je pa to, da so vsi deli na voljo. Sicer dragi a na voljo...
Vrni se na “Avtomobili in oprema”
Kdo je na strani
Po forumu brska: Bing [Bot] in 7 gostov