Poraba goriva bencinar-dizel
-
prlekija40
- Kraj: prlekija
Poraba goriva bencinar-dizel
Pozdravljeni,
zanima me razlika pri porabi goriva na primer:Terrano 2,7td-2,4i,oz. Vitara 2,0d-2,0i.Nimam nič izkušenj z terenci zato prosim za kak nasvet.Letno naredim max. 10.000 km.Katero vozilo priporočate v rangu do 10.000 EUR ?
Lep pozdrav!
zanima me razlika pri porabi goriva na primer:Terrano 2,7td-2,4i,oz. Vitara 2,0d-2,0i.Nimam nič izkušenj z terenci zato prosim za kak nasvet.Letno naredim max. 10.000 km.Katero vozilo priporočate v rangu do 10.000 EUR ?
Lep pozdrav!
Če delaš do 10.000km letno, se ti definitvno bolj splača bencinar.
Je cenejši pri nakupu, servisi so cenejši, registracija je približno enaka, v vožnji pa ne boš čustil posebnih razlik, ker to niso dirkalna vozila. Poraba je pa tam-tam bencin dizel, razlike v ceni goriva pa tudi ni več veliko, tako da ti svetujem bencinarja.
Pa še na plin ga lahko predelaš, če ti je tistih par evrov na 100km preveč.
Je cenejši pri nakupu, servisi so cenejši, registracija je približno enaka, v vožnji pa ne boš čustil posebnih razlik, ker to niso dirkalna vozila. Poraba je pa tam-tam bencin dizel, razlike v ceni goriva pa tudi ni več veliko, tako da ti svetujem bencinarja.
Pa še na plin ga lahko predelaš, če ti je tistih par evrov na 100km preveč.
Mi zna kdo povedati kaj glede porabe pri terranotu 2.4 bencin?
Na poraba.com ni nič...
Na poraba.com ni nič...
Land Rovers are like women:
They leak when you don't want them to, moan on long journey's, embarrass you in front of friends and peers, and consume more money than you ever expected once you've commit yourself to one.
ONE LIFE, LIVE IT/antikrist team
They leak when you don't want them to, moan on long journey's, embarrass you in front of friends and peers, and consume more money than you ever expected once you've commit yourself to one.
No če ti trdiš da ti je vseeno ali ti avto pokuri 20 ali pa 10 litrov se mi zdi da nisi ravno iskren z nami...
Drugo bi bilo če bi ga imel le za vikend uporabo.
Drugo bi bilo če bi ga imel le za vikend uporabo.
- marolt 4x4
- Kraj: Mozirje
- Kontakt:
Filko napisal/-a:Pri vsem kar mi avto nudi in kaj gre z njega ko dam gas in predvsem pri teh cenah bencina mi je pa res čisto vseen a mi žge 10 ali 20 in to ne med vikendi ampak vsak dan.
Filko to lahko ti in jaz govoriva, ker hodma peš v službo, če pa bi se vozil s tvojim avtom v Ljubljano vsak dan bi bila pa druga pesem, tako da se malo umiri.
Pri porabi 20 l/100 km bi na tej relaciji porabil vsak mesec 850 €
Pa ne verjamem da jih imaš glih viška in da bi ti bilo vseeno.

Guzzler napisal/-a:2,7 na 2600 kilometrih ceste povprečno 9.65 l/100km
2.4i (85kw) na 24000 kilometrih 11.5 l/100km
Vitara 2.0i na 176.000 kilometrih 9,4 l/100km
Si tole prav zračunal?
No ker meni xsara pokuri več...
-
damjan.kunc
Men pokuri patrol 2,8 tadolgi cca 11l. Iz Nemčije po avtocesti pri vožnji okrog 120/h je pil 10,5. Pa so mi nekaj govorili o 13-15l
Tako, da ni panike. Za vsak dan na šiht drgnit imam pa enega starega passata na žegnano vodico.
Ja, pravim frajerjem je pa vseeno, če avto pije 20l. Škoda da nisem zraven
Tako, da ni panike. Za vsak dan na šiht drgnit imam pa enega starega passata na žegnano vodico.
Ja, pravim frajerjem je pa vseeno, če avto pije 20l. Škoda da nisem zraven
-
damjan.kunc
- Rafter
- Upravnik
- Kraj: Southern District of Maribor
- Kontakt:
Saj veš, kako eni svoj ego filajo. Al z velikimi avti ali pa z malo porabo, sploh če imajo malega t..a.mjelen2 napisal/-a:Halo terenec pa 10l plus tega bencin mislim ,da terenca 10l porabe ni
Ni problema, zdaj ali takoj?mjelen2 napisal/-a:Rafter daj me skin lepo prosim.
The whole life sponsored by محمد بن راشد المكتوم
Rafter napisal/-a:Saj veš, kako eni svoj ego filajo. Al z velikimi avti ali pa z malo porabo, sploh če imajo malega t..a.mjelen2 napisal/-a:Halo terenec pa 10l plus tega bencin mislim ,da terenca 10l porabe niSpodaj si poglej (v mojem podpisu), mali avto pa velika poraba.
Ni problema, zdaj ali takoj?mjelen2 napisal/-a:Rafter daj me skin lepo prosim.
Zdaj še rajš če takoj !!!
Lp Matjaž
Živjo, veliko je odvisno od noge. Jaz sem se navadil spraviti LR discoveryja 1 td300 pod 8l relacija Logatec-Lj + po mestu vsak dan. Ker mi kot študentu več pomeni da se voziš z nečim kar približno spomija na avto, kot da tiščič cliota do daske in pije isto.
ali kdo ve za patrola dolgega 3,3 kolk približno pije za relacije (navzdol me zanima, navzgoj vemo kam pride meja
)
ali kdo ve za patrola dolgega 3,3 kolk približno pije za relacije (navzdol me zanima, navzgoj vemo kam pride meja
Picpoki napisal/-a:Guzzler napisal/-a:2,7 na 2600 kilometrih ceste povprečno 9.65 l/100km
2.4i (85kw) na 24000 kilometrih 11.5 l/100km
Vitara 2.0i na 176.000 kilometrih 9,4 l/100km
Si tole prav zračunal?![]()
No ker meni xsara pokuri več...
Bo kr realno.....men R5 1.4 bencinar pokuri 7+ na sto....med tem ko jeep 2.5 TD pije v povprečju malo nad 9.....med tem ko stričeva vitara (V6 2.5 bencin) požre v povprečju med 10 in 11 litri mešane vožnje.
Vrni se na “Avtomobili in oprema”
Kdo je na strani
Po forumu brska: Bing [Bot] in 2 gosta