Ker je sklopka (hidravlika) počasi izdihovala je bilo potrebno ali dobit nove cilindre ali pa jih nekak obnovit.
V Lj se je najdel majster in mi jih obnovil. No tako se je začelo mukotrpno delo
Prvo je bilo potrebno dobit cilindre dol. Vse bi bilo seveda lažje, če bi inženerji kdaj malo bolj pomisli na mehanike....kot prvo je matica hudo nedostopna (ampak to še preživiš), kot drugo pa je vijak tako dolgi , da z navadno gedoro ne prideš do matice, ker se gedora nasloni na vijak....
Ker seveda delam to v nedeljo po kosilo in ne morem nikamor po kluče se je treba pač znajd....
No in potem zgleda takole:
Potem pošiljanje v Lj in čakanje.....prideta obnovljena nazaj in tako lepo zapakirano še nisem videl (slikc žal ni). Vse lepo zavito v bele rjuhe v lepi škatli lepo obloženo proti udarcem in poleg spakiran račun v mapi na katerem je razvidno kaj je bilo delano.
No seveda pa potem nastane problem.... lisko kot lisko ne bi bil lisko če ne bi naredil nekaj po svoje....kot prvo sem original cev zrezal, ker je drugače nisem dobil iz cilindrov.....no potem se pa začne.....čist vsaka cev kaj sem jo poskusil ni obrodila sadov....tako je avto stal 4 tedne in jaz sem tuhtal in tuhtal.....no potem pa je prišla ideja , da uporabim kr cevi od zavor iz rdeče petke, ki je tko ali tako v obnovi.....cevi so železne....na cilindre sem jo pripel tako da sem "štuklal" z gumi cevjo in zapel z objemkami. Ker pa cev ne sme bit toga sem pri menjalniku (med cevjo) dal 10cm gumi cevi da se lahko motor prosto giblje. Zadeva je obrosila sadove s prve.....potrebno je bilo še malo odzračit in zadeva deluje bolje kot nova. Če se bo obneslo bomo videli .....drugače pač obisk pri Janezu če bo imel kaj zame