Ne vem zakaj mam občitek da se že cel topic delaš neumnega.
Saj se ne delam neumnega ... (Ludwig tu ti pustim malo manevrskega prostora v naslednjih prispevkih

Saj se ne delam neumnega ...
mater... tole je pa prekleto tanek led....
2 Ludwig
ne se kregat z Vigadujem. Človek ima pač minimalno 5 diferencialov, pa se zadeva še vedno ne premakne z mesta (2x Jeep, 2x Niva in še en sredinski za povrh od Nive). V povprečju je torej to en diferencial na eno gumo. Si predstavljaš, da bi to imelo še zapore diferencialov?
Samo napisal/-a:Obstajajo avti (kot npr. novi Pajero, pa novi Cherokee), ki imajo sredinski diferencial IN priklopljiv 4x4 pogon. Oba imata lahko: pogon le na zadnji kolesi, stalni pogona na 4 kolesa (s sredinskim diferencialom ali kakšno visko čudesom - ker delitev navora ni povsem variabilna in je asimetrična - tega ne vem), blokado sredinskega "diferenciala" (na ta način v bistvu dobiš delitev navora 50% / 50% - kot pri priklopljivem 4 kolesnem pogonu in se seveda ne moreš voziti po cesti).
Ker je 70-ka čistorkrvni avto za teren, bi skoraj upal stavit, da ima povsem navaden priklopljiv štirikolesni pogon - ker če nimaš sredinskega difa, tudi crknit ne more
LP
Samo

Samo napisal/-a:Pa si me našel
Sploh nisem gledal letnika - sem mislil, da si že vse razen Granda prodal (a nisi tega rekel?).
Za ta stare cherokee-je pa sem prepričan, da so imeli vsi priklopljiv 4WD - očitno ga niso imeli. Ta novi se v europi prodajajo s priklopljivim 4WD, če ga vzameš z ročnim menjalnikom. Kako pa je bilo včasih?
LP
Samo
Vrni se na “Avtomobili in oprema”
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti