Lisko, Jeep in dogodivščine :)

Debata o avtih za offroad, opremi, predelavah, ...
Uporabniški avatar
lisko

OdgovorNapisal/-a lisko » Če Jul 30, 2009 7:28 am

marjan napisal/-a:priden,pohvalno,...super:) beer od mene če se spoznamo:)
edino mašino bi pobarval,brez tega jes ne morem 8) 8)

Vsak po svoje :) Osebno nisem pristaš šminkanja motorja in mi je lepše če se vidi , da je sicer vzdrževan ampak da je v originalo malo prašen in malo umazan (ne lih pol tone šmira) ampak , da se vidi surova moč. Tisto da je našminkan in se sveti je zame pač bolj za v muzej in samo za gledat ;) Ampak kot pravim, vsake oči imajo svojega malarja, poleg tega pa veš kako je VM motor...:)

Sem pa takoj za da gremo na kak pir, ko se srečamo sploh mi, ko kr naprej nekaj prkljamo z avti :)

Cobra danes grem v mb ampak žal zarad zdravstvenih razlogov, pljučnico sem prebolel, zaj pa mi mrtvi leva roka :? Šel pa bom verjetno z nadomestno petkico , ker veš kako je s parkingom v Mb in jeep le rabi mal več prostora ::)

Če pa še koga zanima kaj se dogaja z rdečko....
Slika

Samo školka in še enih par cevi na njej čaka na varjenje :)

Uporabniški avatar
pinzi
Kraj: Hagau

OdgovorNapisal/-a pinzi » Če Jul 30, 2009 7:36 am

Lisko imam pa eno vprašanje. Kako ti je namreč tako uspešno uspelo sčistiti vse aluminjasta dele?

Uporabniški avatar
lisko

OdgovorNapisal/-a lisko » Če Jul 30, 2009 7:53 am

pinzi napisal/-a:Lisko imam pa eno vprašanje. Kako ti je namreč tako uspešno uspelo sčistiti vse aluminjasta dele?

Prvo nafta in namakanje....potem opereš v čisti nafti (s čopičem ali z ne pretrdo krtačo) , potem pa sem vse skupaj opral v mešanici tople (že skoraj vroče) vode in pralnega praška. Seveda je potrebno potem vse skupaj dobro sprat. Ni pa preveč lahko....da so se tisti deli ( jih ni nekaj dosti) , zasvetli kot na slikci je bilo potrebno en dan drgnit :)

Uporabniški avatar
pinzi

OdgovorNapisal/-a pinzi » Če Jul 30, 2009 1:19 pm

Se zahvaljujem za odgovor. Če uspeš ščistit kot je uspelo tebi (po slikah sodeč) potem se splača potrudit. Jaz sem namreč dal čistit v tovarno ....... in je postal aluminij temno sivkast. V bistvu me niso razumeli kej bi rad imel od komada. Bil je zares čist in uporaben sam tistega alu sjaja kot je pri tebi ni bilo nikjer. Bi lahk rekel, da so mi komad z....j ne pa ščistili.

lp

Uporabniški avatar
lisko

OdgovorNapisal/-a lisko » Če Jul 30, 2009 7:35 pm

Verjetno so uporabili kak lug ali kako kemikalijo za čiščenje pa je aluminij reagiral oz. posivel. Tole je pa drgni drgni in še enkrat drgni :) Drugač pa motor danes ni več niti približno tako čist :) Res pa je , da bi sedaj bilo mnogo lažje spet očistit do takega sijaja, ker le ni vse tako zažrto.

Uporabniški avatar
lisko

OdgovorNapisal/-a lisko » Ne Avg 02, 2009 11:00 pm

Že kar nekaj časa je v zadnjih zvočnikih nekaj škrtalo , ker pa DVD in pa škrtanje po zvočnikih ne gre skupaj....

Prvo majster na delu :D V zadnjem delu so v originalu namenjeni 13 cm zvočnikom. Tako da je bilo potrebno obrezat luknjo na 16cm in nardit še eno luknjo za visokotonce.

Slika

In na koncu izgleda takole:

Slika

Uporabniški avatar
pinzi

OdgovorNapisal/-a pinzi » Ne Avg 02, 2009 11:04 pm

Very nice. Upam da ima tudi lep zvok.

lp

Uporabniški avatar
lisko

OdgovorNapisal/-a lisko » Če Sep 10, 2009 1:19 am

Ker je sklopka (hidravlika) počasi izdihovala je bilo potrebno ali dobit nove cilindre ali pa jih nekak obnovit.
V Lj se je najdel majster in mi jih obnovil. No tako se je začelo mukotrpno delo :D
Prvo je bilo potrebno dobit cilindre dol. Vse bi bilo seveda lažje, če bi inženerji kdaj malo bolj pomisli na mehanike....kot prvo je matica hudo nedostopna (ampak to še preživiš), kot drugo pa je vijak tako dolgi , da z navadno gedoro ne prideš do matice, ker se gedora nasloni na vijak....
Slika

Ker seveda delam to v nedeljo po kosilo in ne morem nikamor po kluče se je treba pač znajd....
Slika

No in potem zgleda takole:
Slika

Potem pošiljanje v Lj in čakanje.....prideta obnovljena nazaj in tako lepo zapakirano še nisem videl (slikc žal ni). Vse lepo zavito v bele rjuhe v lepi škatli lepo obloženo proti udarcem in poleg spakiran račun v mapi na katerem je razvidno kaj je bilo delano.

No seveda pa potem nastane problem.... lisko kot lisko ne bi bil lisko če ne bi naredil nekaj po svoje....kot prvo sem original cev zrezal, ker je drugače nisem dobil iz cilindrov.....no potem se pa začne.....čist vsaka cev kaj sem jo poskusil ni obrodila sadov....tako je avto stal 4 tedne in jaz sem tuhtal in tuhtal.....no potem pa je prišla ideja , da uporabim kr cevi od zavor iz rdeče petke, ki je tko ali tako v obnovi.....cevi so železne....na cilindre sem jo pripel tako da sem "štuklal" z gumi cevjo in zapel z objemkami. Ker pa cev ne sme bit toga sem pri menjalniku (med cevjo) dal 10cm gumi cevi da se lahko motor prosto giblje. Zadeva je obrosila sadove s prve.....potrebno je bilo še malo odzračit in zadeva deluje bolje kot nova. Če se bo obneslo bomo videli .....drugače pač obisk pri Janezu če bo imel kaj zame :)

Uporabniški avatar
Picpoki
Kraj: Bloke

OdgovorNapisal/-a Picpoki » Če Sep 10, 2009 7:49 am

Mene bi tudi čakala obnova tega cilindra.
Mi poveš kam iz za koliko si dal obnovit to zadevo?
Je zakomplicirano to čarat? (snemat in nazaj dajat)

LP in hvala
Dejan
Land Rovers are like women:
They leak when you don't want them to, moan on long journey's, embarrass you in front of friends and peers, and consume more money than you ever expected once you've commit yourself to one.
ONE LIFE, LIVE IT/antikrist team

Uporabniški avatar
def110
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a def110 » Če Sep 10, 2009 11:41 am

Nima smisla obnavljat, nov originalen je 20€.
Il potere logora chi non ce l'ha

Uporabniški avatar
lisko

OdgovorNapisal/-a lisko » Če Sep 10, 2009 3:55 pm

def110 napisal/-a:Nima smisla obnavljat, nov originalen je 20€.

Oba? Lahk izdaš kje? Ker do zdaj sem najdel najcenejšo ponudbo za 120 evrov ( Glavnji cilinder, pomožni cilinder in cev) . Obnova pa me je prišla 35 evrov s pol leta garancije....

Picpoki: če govorima o čirotu pol imaš postopek opisan zgoraj:) ni noben bav bav edin s cevjo maš potem probleme :)

Uporabniški avatar
Al1975
Kraj: Bevke down town
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Al1975 » Če Sep 10, 2009 4:22 pm

Če, jaz prav vem ma Pičipoki (bolhca) :wink: Defenderja 110 cca. 1991-1992 ex police!
Slika

Uporabniški avatar
Picpoki

OdgovorNapisal/-a Picpoki » Če Sep 10, 2009 9:24 pm

Sem že pogledal po netu malo in za defa so cene kar nizke.
Edino vprašanje je če ga def110 dejansko zrihta ali bo vedno tako kot je bilo pri prvem naročilu...

They leak when you don't want them to, moan on long journey's, embarrass you in front of friends and peers, and consume more money than you ever expected once you've commit yourself to one.

Uporabniški avatar
lisko

OdgovorNapisal/-a lisko » Če Sep 10, 2009 10:07 pm

Picpoki napisal/-a:Sem že pogledal po netu malo in za defa so cene kar nizke.
Edino vprašanje je če ga def110 dejansko zrihta ali bo vedno tako kot je bilo pri prvem naročilu...

Če so cene res tako nizke potem nimaš kaj razmišljat.....Tudi sam sem resno razmišljal , da bi kupil nove ( ker me je melo že da bi avto porinu nekam...) , ko mi nikakor ni uspelo porihtat s cevjo....no na konc se je dobro izteklo in zadeva celo dela :D
Pri men je pač tak , da kjer se le da nardim nekaj po svoje :)

Uporabniški avatar
Al1975
Kraj: Bevke down town
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Al1975 » Pe Sep 11, 2009 6:21 am

Picpoki napisal/-a:Sem že pogledal po netu malo in za defa so cene kar nizke.

:?: :?: :?: :wink:
Slika

Uporabniški avatar
Picpoki

OdgovorNapisal/-a Picpoki » Pe Sep 11, 2009 3:52 pm

Lisko nekaj butastega bi vprašal. Nimam še izkušenj s hidravlično sklopko...
Moja je namreč po občutku premalo odmika. Se lahko hidravlično ravno tako nastavlja kot mehansko? Nekje sem slišal da se jo nastavlja samo z višino pedala.

Uporabniški avatar
def110
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a def110 » Pe Sep 11, 2009 8:31 pm

Ta cena velja za defa, ne za jeepa.

lp
Il potere logora chi non ce l'ha

Uporabniški avatar
Picpoki

OdgovorNapisal/-a Picpoki » So Sep 12, 2009 6:04 am

Picpoki napisal/-a:Edino vprašanje je če ga def110 dejansko zrihta ali bo vedno tako kot je bilo pri prvem naročilu...

Lahko kometniraš tole poved? Ker me samo zanima če se mi te sploh še splača klicat.

LP in hvala

Uporabniški avatar
lisko

OdgovorNapisal/-a lisko » Po Sep 14, 2009 5:03 pm

Picpoki napisal/-a:
Picpoki napisal/-a:Edino vprašanje je če ga def110 dejansko zrihta ali bo vedno tako kot je bilo pri prvem naročilu...

Lahko kometniraš tole poved? Ker me samo zanima če se mi te sploh še splača klicat.

LP in hvala

Ne vem kaj imata vidva a meni je zrihtal obljubljene dele v roku parih dni....je pa res da ga morš malo "gnjavit:" :)

Picpoki hidravlična se ne nstavlja lih to je fora hidravlične ( no poleg tega da je mehkejša) . Probaj jo odzračit. Jaz ko sem nardil skupaj je prijela čisto na podnu ( ko si malo popuszil je že grablo) potem sem jo vredu pdzraču in sedaj prime nekje malo pred polovico hoda nazaj). Lahko pa je tudi kaj drugega v tvojem primeru.....ne poznam defa.....jeep ma otroško logiko...

Uporabniški avatar
Cobra13
Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a Cobra13 » Po Sep 14, 2009 6:18 pm

lisko napisal/-a:
.....jeep ma otroško logiko...

Zato pa tudi zboli vsakih tolk cajta kakor otrok :skace_od_srece: :buta_z_glavo_ob_zid: ::jokam: ::jokam: :D :D
LP
Cobra13

Uporabniški avatar
lisko

OdgovorNapisal/-a lisko » Po Sep 14, 2009 6:41 pm

Cobra13 napisal/-a:
lisko napisal/-a:
.....jeep ma otroško logiko...

Zato pa tudi zboli vsakih tolk cajta kakor otrok :skace_od_srece: :buta_z_glavo_ob_zid: ::jokam: ::jokam: :D :D

Sej pravim da je kakor otrok, ki hitro opozori nase kakor hitro malo pozabiš na njega:) Ko mu pa nudiš vse kar si zmisli pa zna prekleto razveseljevat :)

Cobra ta teden enkrat te pokličem za blato :D

Uporabniški avatar
Cobra13
Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a Cobra13 » Po Sep 14, 2009 7:02 pm

Upajmo da ne bo prej sneg kakor blato :shock: :shock: :twisted:
LP

Cobra13

Uporabniški avatar
lisko

OdgovorNapisal/-a lisko » Sr Nov 11, 2009 10:39 pm

Cobra13 napisal/-a:Upajmo da ne bo prej sneg kakor blato :shock: :shock: :twisted:

Bemu mast da je že bil sneg :shock: ej drug teden pa res no...

No dolgi jesenki večeri ne dajo miru :D

Prej:
Slika

Sedaj :

Slika

No za tablico so visokosvetleče SMD diode....izdelava je zgledla takole:
Prvo sem vzel podnožje ledic, ki smo jih včasih na veliko tiščali v parkirne luči....
Lepo vse dobil narazen z dremlom postružo notranji odvečn material , noter spasal 470 omski upor in na njega zalotal ledico.

Slika

Potem sem vse skupaj zalil s vročo plastiko.

Slika

Rezultat je viden na zgornji slikci....ledice so močne ko hudič :D

Tole je pa 12 ledic zbasanih v stropno lučko.

Slika

Uporabniški avatar
lisko

OdgovorNapisal/-a lisko » Po Apr 19, 2010 9:33 pm

lisko napisal/-a:Prav tako je večkrat začel nenadzorovano skakat po cesti sem tja gor dol...Po posvetu z Janezom je to pomenilo ali uničene amortizerje spredaj ali pa volanski amortizer. Ker volanskega amortizerja ni imel na zalogi sem vzel samo prednje. Doma sem jih še isti dan menjal (pol ure dela za oba) ter takoj na probno vožnjo.....10km popolnoma uničene ceste, hitrosti okrog 80-100km/h...zelo dobro prenesel.....a čist na koncu....spet ponorel in začel skakat, da sem ga komaj ulovil....Takoj pisat ZS Janezu da naroči še zadnje amortizerje in pa volanskega......
No in tako je jeepek dobil še nove amortizerje.....Razlika v vožnji je kot noč in dan....dobesedno je ratal ladja na cesti.....luknje požira kot za šalo....

No in šale ni več.....Zdržal je brez vsakega popravila do včeraj....Samo vžgi in pelji. Včeraj pa priletim v luknjo ( standardna cesta - vožnja vsak dan) pri okoli 80km/h in avto začne nenadzorovano skakat sem tja levo desno....
Občutek je sila podoben kot , da kolesa ponorijo....dobesedno kot da jih odbija od tal in pri tem zvija še volan levo in desno....
Kaj pri hudičo bi to lahko bilo spet? amortizerji imajo prevoženih pičlih 12 tisoč km.....so pa novi vsi štirje in volanski...Nove kugle prav tako ni opazit zračnosti v podvozju. Nekaj zresonira...
Janez je omenjal , da bi lahko bil kot spodnjih rok....a pri hudičo tega se nikoli ni spreminjalo. prej je zdržal dve leti....sedaj manj kot eno in to z novimi amortizerji...
Ima kdo kako idejo kaj pri hudičo naj še preverim? Ker počasi postaja tole zelo razvajen otrok....razvajenčkov pa lih ne prenašam najbolje....

Uporabniški avatar
mamut
Kraj: Mengeš - CRUISERLAND :)
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a mamut » Po Apr 19, 2010 10:04 pm

:arrow: google :arrow: "death wobble"

Vrni se na “Avtomobili in oprema”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov