Mnenje Vs mnenje
Mnenje Vs mnenje
Na kratko: z enim dobrim frendom sva se udarila na polno. On zagovarja (ž)bogarce jaz pa simex.
Jaz trdim da je bogerica za en k... saj veste kaj (guma za naravnost vozit) Ok skozi blato z neomejeno moči pa full gas je OK potem pa tema. Razen tega pa ni street legal. Bočni oprijem je praktično nula, like traktor profil.
On trdi da je bogerica zakon in da je simex ( profil a la kaiman) za en k..saj veste kaj, ker ima premehek bok in se rada predre (kar je sicer res).
No, nadalje jaz trdim da je ne samo, da je simex zakon ampak da je tudi silverstone extreme boljša od bogerice in takrat je zagorelo......konec, tema, nikoli me ni več poklical. Prej pa vsak drugi dan.
No pa sem se mal zasekiral (vseeno so prijatelji več vredni kot pa gume) in me zanima mnenje večine. Kdo ima prav?
OK vem da večina simex gum ni niti videla od blizu, ker so pač nedostopne za naše žepe, vendar ni vrag da ne bi kdo vedel kaj več.
Anketa je pa odprta tudi za nepoznavalce. Resnično upam da tokrat nimam prav, čeprav vem da imam.
Še posebno pa naprošam vse, ki imajo iskušnje z bogericami in simexom da napišejo svoje mnenje. Objektivno.
Mnenja "rekla kazala" pa obdržite zase. takih mnenj imam poln ku..fer.
Sicer je pa vsaka guma boljša od bogerice....razen na islandski offroad formuli...... moje mnenje.
Lp
Jaz trdim da je bogerica za en k... saj veste kaj (guma za naravnost vozit) Ok skozi blato z neomejeno moči pa full gas je OK potem pa tema. Razen tega pa ni street legal. Bočni oprijem je praktično nula, like traktor profil.
On trdi da je bogerica zakon in da je simex ( profil a la kaiman) za en k..saj veste kaj, ker ima premehek bok in se rada predre (kar je sicer res).
No, nadalje jaz trdim da je ne samo, da je simex zakon ampak da je tudi silverstone extreme boljša od bogerice in takrat je zagorelo......konec, tema, nikoli me ni več poklical. Prej pa vsak drugi dan.
No pa sem se mal zasekiral (vseeno so prijatelji več vredni kot pa gume) in me zanima mnenje večine. Kdo ima prav?
OK vem da večina simex gum ni niti videla od blizu, ker so pač nedostopne za naše žepe, vendar ni vrag da ne bi kdo vedel kaj več.
Anketa je pa odprta tudi za nepoznavalce. Resnično upam da tokrat nimam prav, čeprav vem da imam.
Še posebno pa naprošam vse, ki imajo iskušnje z bogericami in simexom da napišejo svoje mnenje. Objektivno.
Mnenja "rekla kazala" pa obdržite zase. takih mnenj imam poln ku..fer.
Sicer je pa vsaka guma boljša od bogerice....razen na islandski offroad formuli...... moje mnenje.
Lp
- PUCH G-clase
- Kraj: Žalec
Jaz boogerc tudi nisem imel prilike probat ampak kolikor internet ponuja možnosti pregleda raznih izjav in testiranj stvari je boogerca pač po moje dobra bolj za kakšno amfibijsko vozilo ala BRDM.
Probal sem pa simex, silverstone in kajman od malateste pa bi se mel že med temi tremi precej za pogovarjat o učinkovitosti na terenu in o vožnji po mešanih terenih.
Simex je v glavnem s tem profilom zadel 100% terno, kar potrjujejo tudi vsi plagiatorji širom sveta. In da ne boste mislili, da kopije simexa kaj zaostajajo za njim. Silverstonka ima recimo precej bolj ojačano bočnico kot simex, pri kaimanu je odvisno na čigavi karkasi je nalita ampak sem doživel tudi že take, da bi se lahko po prazni vozil pa bi bolje funkcionirala kot kaka XXL ojačana!!!
Kar se pa z finančnega vidika tiče sta pa vugibugi in simex precenjena 200X!
Če se vrnem na rdečo nit in napišem na kratko 1:0 za simex-ov( profil )
Probal sem pa simex, silverstone in kajman od malateste pa bi se mel že med temi tremi precej za pogovarjat o učinkovitosti na terenu in o vožnji po mešanih terenih.
Simex je v glavnem s tem profilom zadel 100% terno, kar potrjujejo tudi vsi plagiatorji širom sveta. In da ne boste mislili, da kopije simexa kaj zaostajajo za njim. Silverstonka ima recimo precej bolj ojačano bočnico kot simex, pri kaimanu je odvisno na čigavi karkasi je nalita ampak sem doživel tudi že take, da bi se lahko po prazni vozil pa bi bolje funkcionirala kot kaka XXL ojačana!!!
Kar se pa z finančnega vidika tiče sta pa vugibugi in simex precenjena 200X!
Če se vrnem na rdečo nit in napišem na kratko 1:0 za simex-ov( profil )
urban svet
No pustimo finančno stran po strani. Imaš pa prav glede tega, ni kaj.
Z dezenom oziroma profilom so pa itak jack pot zadeli. Kopirajo ga itak vsi.
Mene pa simex prav zaradi svoje mehkobe navdušuje. Tudi cestna guma bolj drži če je mehka. Vožnja je tudi bolj udobna in ropota skoraj ni. Seveda ima to svojo ceno, ki se kaže v hitrejši obrabi. in nežnejših bokih.
In prav zato si vzamem čas in spremljam vožnje na različnih gumah, če imam pa priložnost probat pa še toliko boljše.
No v Tisovcu sem imel prvič priliko gledat silverstonke. Imel jih je en (pozabil sem nick) naš na LR. Moram reči da gre za odlično gumo na vseh vrstah terena. Je vredna svojega denarja in vsekakor bom prej ali slej take nabavil. Mislim da prav nič ne zaostaja za simexom razen v ceni.
No o bogericah pa ne mislim zgubljat besed. Jo ne bi dal gor niti če mi jih zastonj dajo. Zame spadajo med traktorske gume.
No ja, če bi živel v kakšnem močvirju in bi imel pod havbo vsaj 300 konjičev in V8, potem pa mogoče.
Vendar mislim na splošno rabo in vse vrste terena.
Z dezenom oziroma profilom so pa itak jack pot zadeli. Kopirajo ga itak vsi.
Mene pa simex prav zaradi svoje mehkobe navdušuje. Tudi cestna guma bolj drži če je mehka. Vožnja je tudi bolj udobna in ropota skoraj ni. Seveda ima to svojo ceno, ki se kaže v hitrejši obrabi. in nežnejših bokih.
In prav zato si vzamem čas in spremljam vožnje na različnih gumah, če imam pa priložnost probat pa še toliko boljše.
No v Tisovcu sem imel prvič priliko gledat silverstonke. Imel jih je en (pozabil sem nick) naš na LR. Moram reči da gre za odlično gumo na vseh vrstah terena. Je vredna svojega denarja in vsekakor bom prej ali slej take nabavil. Mislim da prav nič ne zaostaja za simexom razen v ceni.
No o bogericah pa ne mislim zgubljat besed. Jo ne bi dal gor niti če mi jih zastonj dajo. Zame spadajo med traktorske gume.
No ja, če bi živel v kakšnem močvirju in bi imel pod havbo vsaj 300 konjičev in V8, potem pa mogoče.
Vendar mislim na splošno rabo in vse vrste terena.
Jst lahk povem sam izkušnje iz puščave. Tam doli je vse v tlaku. Če nea gre po sipini pač še malo spustiš. Na Tamiču sem vozil do 0.9 bara. Hamada oz. kamnita puščava cca 2 bara da je manj nabijalo. Manj kot to mi je vodič odsvetoval zaradi kamenja, ki bi lahko poškodoval bok gume. Na cesti vozim cca 3 bare.
Sicer pa logično, bolj spustiš gume več ima stika z podlago, logično da bolj leze.
Sicer pa logično, bolj spustiš gume več ima stika z podlago, logično da bolj leze.
Dimen napisal/-a:
Point, kratko in jedrnato.
Bom en dan par fotk naredil kako zgleda polna in prazna guma na oviri. Koliko več je gume na podlagi če je manjši tlak je skoraj neverjetno.
Sicer sem pa na 0.8 cobra NT in 1.2 na cobra trac teren, 2.0-2.2 pa cesta.
Res pa mi rado sname kakšnjo od zadnjih gum zaradi odnašanja zadka. Če ne pretiravam in ni drsenja potem ni nobenih problemov.
Pa še ena zgodba par let nazaj. Postavljali smo progo za tekmo in fantini niti pod razno z pincem niso prišli po enem klančku. No pol smo šli za šank in debata.....pa pravim da naj spustijo gume pa bo šlo.....umrli so od smeha, kokr češ kaj boš zdaj ti govoril. No pol me pa eden dobi na samem pa vpraša če resno mislim. Pa mu rečem da upam stavit. Tipo pokliče dva mulca in jima reče naj spustita gume na pincu. Tisto tekmo je potem edini prišel gor in zmagal. Imel sem vso pijačo, ki sem jo tisti vikend popil zastonj, od takrat pa vedno ko smo šli k njim na giro jih vidiš da se pred terenom ustavijo in spuščajo gume. Najbolj so bili veseli ko smo jim prinesli manometre za tlak merit
http://www.youtube.com/watch?v=lUx54CJHrsg
tim napisal/-a:Bil v Tisovcu s kolegom, on je vozil defa 110, jaz yoto 74, oba na silverstonkah in lahko povem da so odlične.....
]
Ja vi2 sta te dve mone na silverstonkah, sorry k sem nick pozabil
Dobro sta jo šla ni kaj
Kdaj veš da ima nekdo dober avto in dobro pelje? Takrat ko niti ne veš oziroma opaziš da je zraven. In vi2 sta bila kot dva duha, šele v gostilni sem opazil da sta v Tisovcu.........ko sta zanga dala.
Imaš še kaj fotk? Pa tisti ki je bil z Stevom, oziroma on z njim, je tudi streljal z fotičem ko zmešan (prezident treh krajev al nekaj takega), a se to da kaj dobit mogoče.
Se vidimo v Križevcih?? Nekaj sta obljubljala......
Lp
Traktorke so zakon!Če na hitro pogledamo;Rok in Erik s samuraiem imata gume super trial in sredino ven vzeto.Fanta zmagujeta!Te gume so podobne kougarkam,oz. traktorkam.Kastelic je imel tudi te gume na samuraju in mu je avto super peljal.Jurij na svetlo modrem samuraju je tudi zmagoval z kougarkami.Se pravi,da gume peljejo.Glas za traktor oz. boger!
Stihl je zakon!!
Midva z Erikom imava na Samuraju nalite gume, profil je pa od Simexa
V originalu so to Simex Jungle Trekker in jih ne zamenjam za nobene druge!
Sredina je pa porezana ven zato, ker je samuraj zelo lahek avto in zato guma bolj grabe v podlago pa še za bočno je boljše.
Za po suhem terenu bi bile pa boljše Simex Extreme Trekker, ker je Jungle trekker preredka in avto začne poskakovat, ko se enkrat začnejo kolesa v prazno vrtet.
Moj glas je šel za Simex.
V originalu so to Simex Jungle Trekker in jih ne zamenjam za nobene druge!
Sredina je pa porezana ven zato, ker je samuraj zelo lahek avto in zato guma bolj grabe v podlago pa še za bočno je boljše.
Za po suhem terenu bi bile pa boljše Simex Extreme Trekker, ker je Jungle trekker preredka in avto začne poskakovat, ko se enkrat začnejo kolesa v prazno vrtet.
Moj glas je šel za Simex.
stihl napisal/-a:Traktorke so zakon!!
Ja prav res, kako se pa misliš z njimi po cesti peljat.
Ne tako ozko gledat. Tako kot ni avta ki bi bil za vse tako tudi ni gume, ki bi bila za vse.
Vprašanje je postavljeno tako da je mišljeno za splošno rabo ne samo za eno blatno lužo prepeljat ali pa hard tekmo. Pa tudi tam, če vzamemo recimo hard RB. Lahko z tako gumo pičiš sto na uro??
AŁIEN napisal/-a:stihl napisal/-a:Traktorke so zakon!!
Lahko z tako gumo pičiš sto na uro??
kokl napisal/-a:
Preverjeno lahko tja do 120 km/h-po GPSu
ja pa jade
Če misliš pa na žbogarco...koliko leti simex?? kako pa kaj na mokri cesti leti žbogarca
Ne ga srat....
Lp
Usporedba napravljena prije tri godine
na jednom offroad poligonu u HR
2 suzuki samuraia, skoro jednaka, jedan sa talijanskom kopijom Simexa drugi sa bogericama,dimenzije guma su bile iste(31x10.5x15),oba vozila sa zadnjom blokadom, i ja i on smo odlično poznavali sve rupe i prepreke na poligonu.
Rezultat debelo u korist Simex profila, od 8 prepreka Uki sa simexicama prošao sve bez vitla, a ovaj na bogericama na 4 prepreke koristio vitlo,dvije morao proči iz drugog pokušaja i to na zalet a bočni nagib nije ni uspio odvesti!!...Napominjem da su vozila bila skoro pa identična.
Zaključak je jasan.
na jednom offroad poligonu u HR
2 suzuki samuraia, skoro jednaka, jedan sa talijanskom kopijom Simexa drugi sa bogericama,dimenzije guma su bile iste(31x10.5x15),oba vozila sa zadnjom blokadom, i ja i on smo odlično poznavali sve rupe i prepreke na poligonu.
Rezultat debelo u korist Simex profila, od 8 prepreka Uki sa simexicama prošao sve bez vitla, a ovaj na bogericama na 4 prepreke koristio vitlo,dvije morao proči iz drugog pokušaja i to na zalet a bočni nagib nije ni uspio odvesti!!...Napominjem da su vozila bila skoro pa identična.
Zaključak je jasan.
- jeep corporation
- Kraj: Skopo
- Kontakt:
Razen tega pa ni street legal.
TSL Bogger JE street legal guma in je tudi M+S.
In ni samo za blato dobra, ampak tudi za druge terene. Pa še velika izbira dimenzij je.
Za Simex pa sem slišal samo to, da jo originalno težje dobiš0 Vozil je pa še nisem. Nalitih kopij pa mislim da ni enakovredno primerjati z original Bogger.
Vrni se na “Avtomobili in oprema”
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta