Poraba goriva lc95
Poraba goriva lc95
Kot sm ze napisov sm kupil tadolgo Toyoto 3.0 dizel 92kw, ampak mam obcutek, da popije kar nekaj vec goriva,kot berem po forumih... Vozim se sicer res krajše relacije, ampak menjam nekje pri 2200-2300 rp/m,prazen avto, brez prtljaznika... Prodajalec mi je rekel 12l/100, lastniki podobnih vozil isto, jest mam pa porabo 16-17l... Je możno,da je z motorjem kaj narobe oz.z dovodom nafte? Avto je bil od Rookyja, ki je tudi clan tega foruma-mogoce kdo ve kaj vec o tem avtu kot jest hehe! No, moznoje tut da drugi nocejo rect da jim tolk pokur 
Realna poraba takšnega avta je 12 litrov. Pri nedeljski relacijski vožnji še kak liter manj.
ca. 15 litrov pri zelo močnem priganjanju po avtocestah, katerega pa ta avto s tem motorjem tako ne mara (pregrevanje)
16-17 litrov je močno prevelika poraba in mora biti napaka v izračunu kilometrov (vprašanje ali avto kaže realne kilometre, glede na to, da ima najbrž ca 5% večje gume - enostavno preveriš z gps) ali pa na avtu.
lp
Mamut
BTW 16-17 mi je občasno žrla 120tka s tuningom na 240ps in precej dinamično vožnjo.
ca. 15 litrov pri zelo močnem priganjanju po avtocestah, katerega pa ta avto s tem motorjem tako ne mara (pregrevanje)
16-17 litrov je močno prevelika poraba in mora biti napaka v izračunu kilometrov (vprašanje ali avto kaže realne kilometre, glede na to, da ima najbrž ca 5% večje gume - enostavno preveriš z gps) ali pa na avtu.
lp
Mamut
BTW 16-17 mi je občasno žrla 120tka s tuningom na 240ps in precej dinamično vožnjo.
Po mojih izkušnjah: gume ti lažejo ca. 5%. Serijske gume so 265/70/16.
Pa 90 litrov se ne da "nikoli" porabit. Če si se vozil samo do lučke imaš še za ca 60-100km.
Tvoja kalkulacija je zelo od oka, evo ti še moje od oka 78l/(570+5%) = 13l/100.
Za bolj točno boš moral pa tankat do roba, z gpsjem preverit razdaljo in ponovno tankat do roba. Potem pa bo matematika dala zelo točen rezultat.
Fantje malo več natančnosti ne bi škodovalo, predno delate paniko.
Če bi v štartu napisal da si delal primerjavo na 3/4 prvega kestla bi mi bilo vse jasno.
lp
Mamut
Pa 90 litrov se ne da "nikoli" porabit. Če si se vozil samo do lučke imaš še za ca 60-100km.
Tvoja kalkulacija je zelo od oka, evo ti še moje od oka 78l/(570+5%) = 13l/100.
Za bolj točno boš moral pa tankat do roba, z gpsjem preverit razdaljo in ponovno tankat do roba. Potem pa bo matematika dala zelo točen rezultat.
Fantje malo več natančnosti ne bi škodovalo, predno delate paniko.
Če bi v štartu napisal da si delal primerjavo na 3/4 prvega kestla bi mi bilo vse jasno.
lp
Mamut
Poraba moje LC90 je:
Postojna - Nova Baška (Krk) in nazaj... 10 l/100 km
Avtocesta, hitrost 110 km/h....10 l/100km
Mešana vožnja...avtocesta, makedam, malo terena...11-11,5l/100km
Teren...no comment, ne vem, vse je odvisno od zahtevnosti. Porabili smo tudi že 40 litrov na 50 km( ni važno kateri avto...Pajero nov, star, Toyota, Terrano...cel dan v metru snega).
Povprečje nekje 12 litrov/100km za "normalnega uporabnika". Vse kar je več je po moje preveč. Seveda pa moraš biti za vsa ta povprečja precej zmeren pri vožnji, brez nepotrebnega naprezanja.
Naj povem, da imam na avtu 265 75 R16 Kumho MT in na strehi prtljažnik.
LP, Tom
Postojna - Nova Baška (Krk) in nazaj... 10 l/100 km
Avtocesta, hitrost 110 km/h....10 l/100km
Mešana vožnja...avtocesta, makedam, malo terena...11-11,5l/100km
Teren...no comment, ne vem, vse je odvisno od zahtevnosti. Porabili smo tudi že 40 litrov na 50 km( ni važno kateri avto...Pajero nov, star, Toyota, Terrano...cel dan v metru snega).
Povprečje nekje 12 litrov/100km za "normalnega uporabnika". Vse kar je več je po moje preveč. Seveda pa moraš biti za vsa ta povprečja precej zmeren pri vožnji, brez nepotrebnega naprezanja.
Naj povem, da imam na avtu 265 75 R16 Kumho MT in na strehi prtljažnik.
LP, Tom
Nazadnje spremenil dodd, dne Pe Okt 22, 2010 9:35 am, skupaj popravljeno 2 krat.
ALIENA NE CURES.
- Rafter
- Upravnik
- Kraj: Southern District of Maribor
- Kontakt:
Ne, z dinamično vožnjo po mestu.
Ta izračun v mojem podpisu tudi drži, ampak z vključenim transferjem na dopust (1500 km avtoceste).
BTW, ali kdo sploh uporablja www.poraba.com?
Ta izračun v mojem podpisu tudi drži, ampak z vključenim transferjem na dopust (1500 km avtoceste).
BTW, ali kdo sploh uporablja www.poraba.com?
The whole life sponsored by محمد بن راشد المكتوم
Pozdrav.
Lc 95 s starim motorjem, ročni menjalnik ima ob normalni vožnji porabo do 11l/100km.
Na dolge relacije po magistralkah ko lahko voziš le 70-80 km/uro, ravnina, pa sem imel tudi samo 8,6l/100 km. S polnim tankom sem naredil več kot 850 km. Je pa res, da vozim in tudi menjujem ob nizkih obratih.
Večino vožnje opravim, ko hodim na vikend, kar pomeni 750 m višinske razlike v 20 kilometrih, makadam, zadnje 2km izredno slaba cesta, ko je treba kar več delov prepeljat s 1 prestavo pa se poraba povprečno giblje med 10,5l in 11l.
Imam normalne gume in ne AT in ne tankam na petrolu.
Zaradi gum višina 75 namesto 70 je razlika po števcu le dobre 3% kar pomeni, da je zanemarljiva, oz., da ko ti števec pokaže da si prevozil 100 km si jih v resnici 103,3.
Tej po mojem mnenju normalni porabi lahko dodaš kakšen l ali liter in pol zaradi vožnje, pa kakšen liter zaradi gum, AT+dimenzija, vendar več kot 13l na sto za normalno uporabo je pa nekaj narobe, še 13 je veliko.
Mislim, da s tvojo porabo nekaj ni vredu.
lp g
Lc 95 s starim motorjem, ročni menjalnik ima ob normalni vožnji porabo do 11l/100km.
Na dolge relacije po magistralkah ko lahko voziš le 70-80 km/uro, ravnina, pa sem imel tudi samo 8,6l/100 km. S polnim tankom sem naredil več kot 850 km. Je pa res, da vozim in tudi menjujem ob nizkih obratih.
Večino vožnje opravim, ko hodim na vikend, kar pomeni 750 m višinske razlike v 20 kilometrih, makadam, zadnje 2km izredno slaba cesta, ko je treba kar več delov prepeljat s 1 prestavo pa se poraba povprečno giblje med 10,5l in 11l.
Imam normalne gume in ne AT in ne tankam na petrolu.
Zaradi gum višina 75 namesto 70 je razlika po števcu le dobre 3% kar pomeni, da je zanemarljiva, oz., da ko ti števec pokaže da si prevozil 100 km si jih v resnici 103,3.
Tej po mojem mnenju normalni porabi lahko dodaš kakšen l ali liter in pol zaradi vožnje, pa kakšen liter zaradi gum, AT+dimenzija, vendar več kot 13l na sto za normalno uporabo je pa nekaj narobe, še 13 je veliko.
Mislim, da s tvojo porabo nekaj ni vredu.
lp g
borut20 napisal/-a:.....baje je lahko problem v šobah,katere ščijejo na bate in lahko tudi ščasoma stopi bate.tako da jih mislim dati prekontrolirati pa bomo potem videli na čem smo.
Nič ne bom rekel o škodljivem vplivu slabih šob na delovanje in življensko dobo motorja.
Iz lastne izkušnje pa povem, da sem na moji joti po cca 200kkm (D4D motor) zamenjal injektorje - peklensko draga zadeva - in kar se porabe goriva tiče, je korist nična. Mogoče kakšen deci na 100km. Povrh vsega pri D4D motorju ni nobene možnosti popravila šob, treba je nabaviti nove. Vse 4! Cena tam od 400 EUR/kos naprej!!!
Torej: le zaradi zmanjšanja porabe goriva se injektorjev niti slučajno ne splača zamenjati!
dokler ne pridem nazaj še nisem šel
Shadow napisal/-a:TRCO1 napisal/-a:lep podatek iz poraba.com
1 Toyota 4-Runner
(1994) bencin 3.0 Jernejc 4 11.56 L.
Ta podatek je držal samo takrat, ko sem ga kupilDrugače pa trenutno, na 35tkah pije cca 15-16l plina.
L.P.
Jernej
pa je še zmeraj uredu.....
AVTOVLEKA 051 800 777 I have the body of a God. But it sucks cause it´s Buddha AVTOVLEKA 051 800 777
pri 4runr 3.0td, seveda z 2wd relacija prek 1000km po AC, vožnja do 90/h, poraba 8,3/100. redna poraba ob zmerni vožnji, menjavanje pri 1.5-2k, vožnja ne več kot 100, občasna uporaba 4wd, poraba 9.8-10.5.
Ko pa vlečeš prikolco s 3 motorji, v avtu 5 ljudi, ovinkasta strmina, v 3. prestavi, pa se vse povrne.
Ko pa vlečeš prikolco s 3 motorji, v avtu 5 ljudi, ovinkasta strmina, v 3. prestavi, pa se vse povrne.
živjo!tudi moj problem glede porabe je isti.namreč meni moja jota tudi pije 17l na 100km.baje je lahko problem v šobah,katere ščijejo na bate in lahko tudi ščasoma stopi bate.tako da jih mislim dati prekontrolirati pa bomo potem videli na čem smo.
Naj povem da se tudi jaz zanimam za nakup lc-ke 90 3.0td 125km (200kkm) in se sprašujem ali je to res možno in se da kako ugotoviti pred nakupom rabljenega avta
Naj povem da se tudi jaz zanimam za nakup lc-ke 90 3.0td 125km (200kkm) in se sprašujem ali je to res možno in se da kako ugotoviti pred nakupom rabljenega avta
Kaj pa zračni filter? Nekoč sem kupil avto od lastnika ki je jamral da avto ne vleče in ima visoko porabo. Ko sem vzel zračni filter ven in ga vrgel na tla, so skoraj ploščice na tleh počile! Kot bi vrgel "cegu" na tla!
Pri zapackanem zračnem filtru je poraba 10 do 20% večja, tvegaš pa tudi uničenje turbine!
Pri zapackanem zračnem filtru je poraba 10 do 20% večja, tvegaš pa tudi uničenje turbine!
Vrni se na “Avtomobili in oprema”
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta