na 4runerci sem se spravil mazat vse niple spodaj, in ker sta oba kardana kao teleskopska da lahko dihata, imata tudi nipl za mazalico.
Problem se je pojavil pri sprednjem kardanu, ko sem mu nabil mast.
Pri prejšnjih mazanjih se je pri vsakem vnosu masti razmakni in vrnil na prejšnje mesto, zdej je pa samo lezel narazen, tako da je tudi prednji diff začel potiskat naprej.
to se naredil ene 5x, ker sem upal da bo skočil nazaj, ampak ni.
zdej imam pa občutek, da mašina laufa bolj robato z več vibracijami in da je med vožnjo malo manj prožen in poskočen.
Ali je bolje da razdrem kardan in poberem odvečno mast ven?? ne vem niti kje bi mogla usekat ven odvečna mast, ko jo je dovolj, ampak najbrž na spoju kardana, tam pa ni prišlo nič ven, razen mjčkn vode.
4 RNR - prednji kardan - mazanje - posledice
V navodilih LR-ja bi moral kardan na eni strani snet ter ga stistnit skupaj kadar ga mažeš. Mendar ravno zaradi tega da preveč masti ne nabiješ notri ki se nimam kam umaknit.
Jaz podmazujem brez snemanja in nimam nobenih problemov.
nauk: če bi imel zluftanega LR-ja bi imele ripne itak toliko lufta da bi se mast umaknila. Tale tojota je jajc ker je vse tako na knap narejeno
malo heca more bit
Jaz podmazujem brez snemanja in nimam nobenih problemov.
nauk: če bi imel zluftanega LR-ja bi imele ripne itak toliko lufta da bi se mast umaknila. Tale tojota je jajc ker je vse tako na knap narejeno
malo heca more bit
Land Rovers are like women:
They leak when you don't want them to, moan on long journey's, embarrass you in front of friends and peers, and consume more money than you ever expected once you've commit yourself to one.
ONE LIFE, LIVE IT/antikrist team
They leak when you don't want them to, moan on long journey's, embarrass you in front of friends and peers, and consume more money than you ever expected once you've commit yourself to one.
ONE LIFE, LIVE IT/antikrist team
denisWR napisal/-a:že šraufam, se pravi ta tanjšega, bolš kot samo nipel ven, da vsaj vidim kako je sestavljeno
In ker si se spravil šravfat, odmontiraj še debelejšega, oba operi, preštej vse niple za mazalico in na novo namaži.
Sestavljeno je čisto enostavno. Zunanje en del in notranje ripne drug del.
Na zunanjih ripnah boš najhitreje opazil morebitne poškodbe.
Ko imaš sneto, lahko najlaže namažeš še križe (ne vem, kako ima 4RNR to narejeno), lahko namontiraš tudi manšeto, da ti kakšni kamenčki ne pridejo v ripne.
Veliko veselja in zabave med šravfanjem ti želim.
Tako se boš največ naučil, ko boš videl, kako je narejeno in sestavljeno.
Pa tudi avto boš bolj spoštoval, da ne bo preveč okvar.
NEMOGOČE NAREDIM TAKOJ, NA ČUDEŽE JE POTREBNO MALCE POČAKATI
Vrni se na “Avtomobili in oprema”
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov
in
ali dva, pa bo mast šla tam ven.